Followers

Wednesday, July 11, 2012

♥ Dia Yang Suka Ungkap "Sayang Tanpa Di Suruh" ♥

 Hye Auntie2, nama saya Damia Nurin Balqis
Umur saya 4 tahun 7 bulan, 13 Oktober tahun ni baru genap 5 tahun...
now mama saya hantar saya school kat Genius Aulad Subang Bestari...
keje sambilan saya jadi model untuk mama...
mama saya suka sangat soh saya bergambo....
mama selalu cakap saya Apple, Pear, Lemon di hati mama...
ok balik kepada tajuk...mama dikurniakan seorang anak yg tak putus2 dari ungkapan "Balqis sayang Mama"
this is true, after balqis berumur 4 tahun, balqis suka ungkap kata2 tu leh dikatakan setiap hari
tak kira la time dia nak membodek mamanya, time dia nangis...atau bila2 masa sahaja
lebey2 lagi time tido k...pikir punyer pikir camne balqis leh jadi camni?

rupanya semua ni daya ikutan dari mama, sbb mama setiap kali sebelum tido, mama selalu cakap
"mama sayang balqis, balqis anak cayang bucuk mama" sambil cium pipi & dahi balqis
dari tecik dah biasa wat...that why bila dah besaq dia ikut ape yang mama wat
melainkan mamanya dah zzzzzzz.....dulu k...

kata2 "sayang" mmg tak pernah lekang dari mulut balqis
sampai opahnya pun perasan "balqis mmg suka ungkap kata2 tu" tak kira dalam keadaan gedik atau bersahaja, rasanya jarang ada kanak2 yang suka wat camni, tapi balqis ni dah kira jadi habit dia la...

tu semua kata2 yang lahir dari hati dia yang ikhlas, budak2 kan tak pandai menipu...
mama tak payah suruh, time tengah tengok TV ke, dalam kete ke, kadang secara spontan balqis cakap
"Balqis sa......yang mama" then kadang2 balqis akan tanya balik "Mama sayang balqis tak"...

kalo nak tau, bukan mama je yang dia suka cakap camtu, kadang dia cakap
"balqis sayang cik Yun"...nak tau sape cik yun?cik yun tu transporter Sekolah dia k...
see, transporter tu pun dia sayang, teacher pun dia sayang, orang yang jual kuih ari2 dia pi beli tu pun dia sayang, then semalam saje2 je ngusik anak dara ni

biler balqis cakap "Balqis sayang mama"
then mama tanya "nape balqis sayang mama"
then balqis cakap " sbb mama sayang papa"
then mama tanya "balqis syg papa tak?"
then balqis cakap "balqis sayang papa jugak sbb papa sayang mama"...

so sweet, sape la ajar anak i cakap camtu ek...

p/s Bersyukur dapat anak like balqis, mama pun idak la ari2 cakap sayang kat opah balqis, kalah mama ni, balqis ari2 cakap sayang mama....
 p/s anak kengkawan pun sama cam balqis ke?
p/s I bukan nak masuk bakul angkat sendiri, means puji anak sendiri, tapi it's Realiti of Balqis....
p/s Sorry tak dapat nak BW, sebab tengah BZ tahap Gaban, rindu kat blog kengkawan.... jap gi nak pi meeting plak

13 comments:

Masya said...

anak² kecik ni jujurkan.. anak saya pun mcm tu jugak... kadang² saje menyakat.. sape lg syg ibu ke ayah.. nant dia jawab dua² pun sayang hihihihihi.. pandai nak amik hatikan..;p

mimie.. said...

sooo cute lah balkis ni :)
anak sy tak pandai cakap lg ekekeke

|| NaFiRaa || said...

sweetnye balqis~:)

mummy_ayu said...

ala so sweet...Iris plak suka sgt kiss Ayu tetiba..spontan jer..kalu dia geram pun tetia dia dtg kiss...hilang penat bila tgk anak2 kan?

Nieyl said...

ala...comey nyer die...pandai pose...:) pink gurl..:)

mummY daniSha said...

pandai betul balqis posing..danisha susah tul nak posing huuu

Kak Izan said...

sweet sangat... semoga sampai besau camtu.. anak2 akak yang lelaki pun sama jugak.. tapi bila besar.. dia pelan2 malu... tapi yang pompuan still samer..sampai sekarang.. :)

Sidratul Muntaha said...

budak2 tak reti menipukan?
ahahaha
tapi ati2 la..
aku praktik jugak ape yg ko ade mentiona ritu..
daka ra rajin plak panggey sayang ibu,sayang ibu..
akan tetapi..
dia cerdik plak..
klu dai nak ape2..
sayang ibu itu lebey2 plak.
ahahha

nn lylyn said...

cute nye =) siap pndai bgaya lg

PinkUmmi said...

anak anak PU tunjuk kasih sayang melalui ciuman..suka sgt kiss ummi dia walaupun diorang tgh main...tiba tiba dtg kat PU terus cium cium pipi n mulut...

Nafisa81 said...

sayang balqis..

BeRRy MuMMie said...

posing sgt sexy lili gegurl ni...
cute bangat...hehe
salam kenal feel free follow bck

♥MAMASYAZA♥ said...

amboi anak dara ni, pandai sungguh berpozing. soooo sweeetttt

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.