Followers

Monday, July 2, 2012

♥ Dia Yang TERUJA!!!! ♥

Morning U all....akhirnya kami tak jadi balik kampung & tak Jadi Pi Penang
mama kena pi keje sebab nak siapkan satu misi
tapi tak pe la leh la masyuk sikit semua benda leh claim kalo keje weekend ni
dapat claim mileage, toll, duit makan & Leave in lieu
masuk kali ni dah 2 kali anak dara ni nak ikut mama pi opis k
ape la yang anak dara ni suka sangat pi opis....
nak tau ape yang balqis wat pi opis mama?

si anak dara ni suka sangat la tolong mama wat keje..
see balqis tolong mama photostat ...
sekali je mama ajar dia, terus je balqis paham camne nak wat...
sangat2 berbangga...tapi kanak2 kan kalo bagi sesuatu yang dia tak pernah wat
sure akan teruja sangat2 la k..
ok mula2 kasi susun kertas cantik2, susun bagi semuanya sekata..
then masukkan kat dalam mesin photostat,
masukkan betul2 k..
tolak kertas bagi sama rata...
ok lom betul2 rata ni, kena bagi kemas sikit
nanti mama marah plak...
ok lepas dah susun tu, leh la tekan button "START" warna hijau tu...
huwa....bukan main teruja anak dara ni k
suka sangat2 la dia dapat photostat kertas untuk mama...
berulang2 kali anak dara ni wat k...
seronok kot balqis rasa....

then mama tanya nape balqis suka ikut mama pi keje...
nak tau ape jawapan anak dara ni?
"sebab balqis nak cari duit untuk mama"
mama tanya "nak wat pe cari duit untuk mama?"
then balqis jawab "nak beli kasut dengan handbag untuk mama la"...
sangat2 terharu biler dengar kata2 si anak kecik ni k
kecik2 lagi ada niat nak cari duit untuk beli barang mamamnya...
katanya mama kan selalu beli menan & baju untuk balqis
so balqis nak belikan untuk mama plak la..
hope dah besaq nanti kata2 tu akan jadi kenyataan k....

p/s tu la alkisah weekend kami, Ahad jadi gak pi SOGO & masjid India
akhirnya papa beralah, TQ papa nanti free2 kita pi Penang k...

18 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

gud girl balqish ....
lain kali leh tolong mama lagi kan

Che Rosliza Che mat said...

pandai hihihi

Bionic women said...

Dhiya pun suka gak ngan mesin photostat..sampai printer kat umah pun dia pandai photostat..gara2 ikut mama gi kerja..
balqis makin tomeiiiiii..lama x jumpa kan????

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

pandai balqis tolong mama ye..

IntaNBerliaN said...

ololoooo sweetnya balqis ni... nak cari duit utk mama lagi.. :-)

p/s : salam kenal jugak... sy dah lama follow blog mama balqis ni :-)

Zie said...

pandainya dia...
emm sbab dia tahu mama suka beli kasut dan hbag tuh.. hehehe eh baju tak beli ke balqis... mesti lupa nak sebut...

takpa, penang tak lari punya.. selamat bercuti nanti..

AyuArjuna BiGoshh said...

rajinnya die

Mama Zharfan said...

cute lil helper ;)

ieda said...

AMBOI2 ... pandai tul balqis ...
pandai tuuu guna mesin
cantik reben balqis .. ;)

Ezna said...

rajin sunggoh balqis!!!

♥MAMASYAZA♥ said...

alahai cumelnye tgk balkis tolong mama dia. cantik hairband balkis tu, berkenan aunty

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good girl BlQis..rajin tolong mama..
Comel dia buat tocang mcm tu..^^

suhaina laui. said...

pandai nyer....salam perkenalan yer ;)

Mama Hanim said...

good girl.. Cepat dia belajar kan.. Bagus tu, kecik2 dh suka tlg mama dia.. Tgk balqis pn dh makin cute lah..

ct rahani said...

gud girl la balqis.. kecik2 dh pandai tolong mama.. :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Comelnye Balqis..:)

budak2 kan selalunya jujur..n ckp strait to the point..kan..

Zaquan pun cukup suka kalau dpt g opis mama dia, mcm2 dia nak buat..ehhe

eyeyou said...

salam anje, ley kasi emel add x, nak tny sket.tq

♥ Cmª shIemª ♥ said...

wah..pandainye die...untung la mama :)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.