Followers

Friday, July 13, 2012

♥ Jom Register IKLAN Jana Pendapatan THRU Blog ♥

Salam Petang U Alls...
ari ni mama wat tutorial untuk semua
ada yang tanya mama pasal iklan HeartBeat kat blog mama tu...
so arini mama wat full tutorial terbaik dari ladang punyer
hope leh membantu k...
sape yang lom register leh la ikut guide mama ni satu persatu..



2. Klik Icon Hearbeat seperti yang mama bulatkan tu



3. Klik CREATE ACCOUNT dan isi kesemua maklumat berkenaan


4. Masukkan Password Email Address then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue


5. Then dah create account klik Join HB!Affiliate seperti kotak merah diatas



6. Klik Online Application (seperti yang ditunjukkan diatas)
then isi kesemua maklumat yang diperlukan


7. Masukkan maklumat mengenai Blog anda (seperti contoh borang diatas)


8. Pilih cara pembayaran yang hendak dibuat kepada anda...
then klik continue


9. Klik My HB!Affiliate untuk mendapatkan code iklan heartBeat


10. Klik GET A CODE (seperti lampiran diatas)


11. Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat
 (seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah atas)

AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG


 1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget 


3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan



4. akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...
(contoh lampiran iklan heartbeat kat blog mama)

dah siap, camne senang tak ikut tutorial mama ni...
so kalo kengkawan rasa tutorial mama ni BEST....sudi2 lah klik2 iklan Heartbeat mama k...

camne nak dapatkan RM dari Iklan HeartBeat ni?

kesemua income akan diambil kira dari sini k...

mama punyer takat ni, tak banyak mana pun, tapi jadilah sambil2 berblog tu kan...
dapat gak la side income, sape nak bagi free2 je kan tanpa usaha...
HB bukan competitor Nuffnang k, so tak salah letak kedua2 iklan
like Nuffnang & HB kat blog k....

TQ In Advance

Sekian,
Happy Blogging

SHARING IS CARING

TQ Pada Yang Sudi Klik2 Iklan DiBawah Ni

10 comments:

Ibu Lala said...

alamak. byk sgt step. memang tak pandai la...

Mama Zharfan said...

yeszaaa HB me dormant tapi income bergark gak :)

Mummy said...

salam mama...sy baru jer buat HB ni berpandukan pada tutorial mama..mula2 nampak cam susah tp bila cuba ikut turutan...akhirnya berjaya...sebagai balsan sy telah mengklik HB mama...

|| NaFiRaa || said...

thanks for the tutorial..
nak register jugak lah~

ct rahani said...

tengss for tutorial anje.. mood rajin dtg kang nk register jugak la.. hehe..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

lama dh tgk HB eija, rasanye mcm x gerak2 pun..

mama rifQy said...

na dah lama xaktif heartbeat tu.kikkiki

ieyda said...

dah register HB ni berpandukan tutorial anje...senang je..ingtkan susah...yg penting dah klik HB anje.
Thanks a lot..

imaninarafizal said...

Tq kak atas ilmu yg akak bg lepas ni byk ilmu dari akak saya nk kutip ....saya dh register...

Nieyl said...

hihihi~byk tuh..nieyl baru de puluhan je..hehe~:)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.