Followers

Thursday, July 12, 2012

♥ Mia Sara Tersenarai Dalam Malaysia Book Of Records ♥

Jutaan tahniah diucapkan kepada pelakon cilik negara kita, Mia Sara Nasuha Mohammad Ridhuan, 7, di atas kejayaannya yang dianugerahkan sebagai pelakon termuda dalam Festival Filem Malaysia (FFM) yang juga disenaraikan dalam Malaysian Book Of Records malam tadi.
Mia yang hadir bersama bapanya dan juga pengurusnya berasa gembira dengan anugerah yang diberikan yang berlangsung di Intercontinental Hotel.
Bagi Mia, dia berasa terharu dan mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang mengucapkan tahniah kepada dirinya.
Pelakon cilik itu sentiasa mengingatkan dirinya untuk tidak mudah lupa diri dan akan berusaha dengan lebih gigih di masa hadapan.
Kejayaannya itu banyak dikongsi bersama peminat-peminat di laman sosial Twitternya sendiri.
“Mia nak ucapkan terima kasih pada yg ucapkan tahniah pada Mia. InsyaAllah Mia tak lupa diri. Mia akan usaha lebih gigih lagi masa depan ;),” tulis Mia dalam Twitternya semalam.
Beberapa keping gambarnya juga dimuat naik untuk berkongsi kegembiraannya bersama para peminat yang sentiasa mendoakan kejayaannya.
Menyingkap perjalanan seni Mia, kariernya bermula dengan menjadi model dalam beberapa iklan komersial tempatan.
Dan kerana ramai yang melihat personaliti Mia mampu untuk pergi jauh dalam dunia seni, bakatnya sebagai pelakon kecil diangkat terus dan muncul pertama kali dalam drama Adam Maya.
Semenjak itu, Mia banyak membintangi dalam beberapa filem tempatan dan drama televisyen termasuklah wajahnya banyak terpampang di iklan-iklan majalah dan kaca televisyen.
Setakat ini, Mia sudah pun dianugerahkan dengan tiga anugerah iaitu; Pelakon kanak-kanak terbaik dalam Festival Filem Malaysia 24; Best Kid Actress oleh TV# Kids Awards; dan Youngest Actress Winning Festival Film Malaysia oleh Malaysian Book of Records.
Mia juga pernah dicalonkan sebagai Pelakon Wanita Filem Paling Popular dalam Anugerah Bintang Popular 2011.
Doa penulis, semoga perjalanan seni Mia akan terus bersinar dan mampu mengukuhkan namanya di dalam dunia yang penuh mencabar.



9 comments:

cikceriacorner said...

salam akak..alhamdulila..rejeki mia..:)

Atia Adina said...

comel sangat budak ni

PinkUmmi said...

alhamdulillah rezeki mia :)

CT said...

Comel...biar pun kejayaan demi kejayaan tp hope akademik di utamakan ya dik Mia :)

CT said...

comellah Mia nih...:)

Si Matatajam said...

Untung bapak Mia....auntie M mmg suka tengok lakonan Mia...

Saya Disini said...

tahniah mia

Mama Zharfan said...

siyes sgt comel..agak2 dia ikut muka mak dia ker..

mamalieyna said...

waaah hebatkan Mia..^_^

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.