Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Thursday, July 5, 2012

♥ Our New Baby - Black & Red ♥


Cun tak...dah lama tak merempit k
after insiden accident tahun 2010, la ni dah dekat 2 tahun pi keje naik kete
dek kerana kenangan silam dulu yang betul2 melekat di sanubari papa...
mmg sakit la kalo naik kete...dengan jammed, minyak kete, parking then maintenance kete
tu yang last decide untuk beli moto, then kete pun dalam proses nak tukar lain...

moto b4 this dah jual after insiden tu k, tak mau pakai dah
tiba2 baru2 ni papa berniat nak naik motor balik
setelah jatuh cinta dengan sebijik motor hitam merah ni...
Yamaha 135LC ES hand clutch

ni semua gara2 papa try bawak motor pakcik mama la...
pakcik mama beli motor ni RM7500 cash
tapi weekend ari tu papa pi round2 dapat la rege RM7400 cash...
puas la cari kedai yang paling murah, ni dah habis murah
so sambar je la...beli helmet baru 2...ahak Helmet KHI lagik u...
tapi yang tak syoknya, mama tak leh bawak moto ni sbb ada clutch...
gear yang songkit2 tu...clutch hidup, cam RXZ tu
kalo tak pandai main clutch, makanya asyik mati enjin je la motor tu k...
so selasa ari tu dah dapat motor leh la merempit, tapi mama berdoa sangat2 semoga kami selamat hendaknya ketika pergi & balik keje...Aammiinn.....

opis mama dekat je 15 minit leh sampai kalo tak jammed, tapi kalo jammed sila tambah lagik 10 mnt
seriau rasanya merempit kat tengah2 diantara kereta2 k...
balqis paling happy sekali sbb pi school GA ari2 papa hantar naik motor drop by b4 kami pi keje..

p/s hoyey suka bulan posa leh la balik awal sbb naik motor...
p/s habis separuh duit deposit keje Mitsubishi Asx papa wat beli motor ni...papa kata beli satu2 k, sbb kami bukan anak orang kaya...petik jari je leh dapat duit, so kena ngumpul balik la jawabnya

9 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

ct rahani said...

memang jimat naik motor nih.. sama ngan motor en hubby b4 this... tp model LC lama tuh.. en hubby sy pun hari2 gi keje naik moto.. jauh lak tuh tpt kejenya.. 80km++.. lebih selesa naik motor katanya.. jimat pun jimatkan.. selamat merempit ye anje.. :)

Sidratul Muntaha said...

ahaha.
ade clutch la baru real..
pstt anje
ko thu
aku seram gile tak reti byk keta tpi klu 125z and lc ni..
hohoh..
120 aku bawak..
siap cilok2 lagi
tu sbb laki aku amik modenas je sbb takmo bini dia merempit.
ekeke...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to Ct Rahani : yup mmg double triple jimatnya...kos minyak tu leh nyimpan kan...lagik baguh..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu: perh...dasyat giles...kita tak reti la bawak moto ada clutch ni, saje tau hubby kita beli yang gini tak leh kita nak merempit sendirian...ha ha ha lesen pun tarak...ada hati nak merempit

Zie said...

emm sama macam my hubby gi keja naik moto.. katanya releks, tak jem.. senang nak menyinggah sana sini.. anak2 lagilah suka.. pantang abah nak keluar, mesti nak ikut..

ieda said...

aah cantik
memang jimat kalau bawak motor ..
akk nie .. dah ada kereta nak motor gak .. motor besar jalan jauh lagi senang kan ;)

Mama Hanim said...

jalan jem mmg moto pilihan terbaik kan. Kalo x asyik buang masa atas jalan je, pagi petang. Semoga segalanya lancar bt anje sekeluarga ye.

yantz-yeem said...

mmg naik motor leh jimat byk kan....kalo aku reti bwk motor dah lama rse merempit di jalanan ni

Cute Mum said...

wah.. anje pon dah merempit gak..
uyun memang hari2 merempit g kerja.senang sebab jimat duit minyak.. daddy dania kan memang mat despatch.. so kira freelah duit minyak g kerja..hihi..
cuma start next month dah kena naik keretelah kot.. perut makin besar..

semoga selamat yer pergi & balik kerja..

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.