Followers

Tuesday, July 10, 2012

♥ Wallet GUESS @ Metrojaya Made In CHINA & VIETNAM? ♥

Gambar sekadar Hiasan

After lunch tadi, on the way balik ke Opis singgah MetroJaya @ The Curve
then kawan opis mama nak beli wallet
then tengok kat Guess punyer booth @ Metrojaya
pilih punyer pilih, mama dok tengok tag Guess tu
then tengok tulis "Made In China"...
then ada gak yang "made in Vietnam"
then mama tanya promoter mmg Guess Made In China ke?
budak tu kata, haah la ni kilang kat China yang amik alih buat barangan Guess ni
then mama tengok Handbag Guess RM500 same thing jugak made in china...
It's China Grade AA, Ori Guess @ Ciplak cam kat Uptown?

then promoter said "maybe AA punyer kot"...
dia pun tak sure sbb bukan dia promoter Wallet tu, dia promoter Kasut...
kata my friend selalunya Guess made in UK
it's true?atau mmg Made In China, mama ni tak reti sangat nak tengok Ori ke tak...
so pada kengkawan yang tau, leh la share betul ke la ni semua barnag keluaran China?

so Butik Guess jual barangan Made in mana ek?
any comments?

p/s mama punyer wallet tak beli lagik, papa kata tunggu minggu ni pi berctui kat Penang kita pi cari wallet kat sana...nun jauh punyer import...ha ha ha

6 comments:

juelee said...

Byk brg bt kat china.. even coach pun sy kirim kwn beli kt uk, made in china... tp ada la cara tok kitabtgk die original tu...tgk, agging die

Kak Izan said...

Tak tahulaa... memang selama nie main beli jer.. tapi kalau orang memang selalu belu brandednyer barang memang tahu punya... ;)

Alin Marlini said...

baik beli kat Petaling Street..lagi murah

Cute Mum said...

Uyun ada 1 wallet dan 2 handbag guess yang beli kat butik.. Memang tulis made in china.. Masa tue pon ingat local, tapi servey kat butik pavilion, alamanda sama jer..
Coach wrislet yang baru uyun dpt dari us pon tulis made in china..
Rasanya bnayk brand dah buka kilang kat sana kot..

nieda said...

kebanykan mcm sogo, jusco dan metrojaya byk klon. Wartwan pernah bongkar isu ni dulu..kt butik selalunya ori. Wallahualam

Gieyana said...

skrg byk brg branded mostly from china...psl sn kos sgt murah compare dgn certain country yg kenakan tax n so on utk company..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.