Followers

Tuesday, August 14, 2012

♥ Adat & Budaya Yang Di Warisi ♥

Selamat pagi semua, tinggal 3 hari je lagi keje...
Alhamdulillah payroll dah siap, esok leh dapat gaji + bonus k...
so hati dah lega leh bercuti dengan tenang..
mama akan start bercuti sabtu ni sampai Ahad minggu depan....
Jumaat ni opis mama bagi balik half day...
kami balik kampung ari Sabtu petang...balik rumah My Mom je 1/2 jam dari rumah kami...

terlari tajuk plak, ok citer pasal adat & budaya yang diwarisi ni
la ni rata2 ramai yang dah tak pakai kad raya untuk bagi ucapan
post kat FB & Blog je...balqis request kad raya last week
nak bagi kengkawan katanya, soh beli 10 keping...

aduhai anak...suka benar dia nak school minggu ni
semangat bangat sebab nak bagi kad raya kat kawan2
tapi mama beli kad raya untuk kawan & teacher balqis sekali...

see, tulisan balqis...semangat bangat semua kad dia nak tulis
dah pandai tulis nama sendiri kan...
"Selamat Hari Raya Minta".....mama tanya nak tulis "Minta ape tu"
leh plak dia jawab..."minta duit raya"...haish budak ni...
bukan minta duit raya tapi "Minta Maaf"....
papa kata trademark kad balqis mesti ada gambo dia kat kad tu....
kad raya untuk kengkawan yang gambo kartun
yang putih tu kad raya untuk teacher balqis...

tiap2 ari bawak kat raya k,
bukan nak bagi sekali harung kat kengkawan, tapi nak bagi satu2
semalam bagi kat sorang kawan + sorang teacher
then today pun sama...esok kena pulun bawak semua k
sebab school tutup start hari Khamis...so kad raya kena kasi kat semua kawan siap2....

p/s dah besaq makin macam2 requestnya...dugaan shopping lagi la dasyat kalo dengan balqis ni...
next entry mama story k...

9 comments:

syawalsimpsons said...

SEMANGAT DIER NAK BERKAD RAYA KAN

Eliss Mie said...

pandainya :) semalam nuha bawak balik handmade kadraya dia buat kat taska.

Masya said...

ala laaa.. siap ade gambar lg .. balqis xmoo bagi kad kat auntie ker...

mamaRIFQY said...

hehhe..wah..bukan main balqis ye....

mummy_ayu said...

Ayu pun ingat nak beli kad raya untuk cikgu Ian tapi tak beli2 lagi..emmm

Si Matatajam said...

Bagus tu semangat berkad raya ni kena kekalkan...supaya generasi akan datang tak lupa tradisi pengganti diri ni...

wan nurul hezrina said...

skang tradisi bagi kad raya ada balik dah

mama aleen said...

comelnya

Miela77 said...

Aslm. Amboi Balqis..tomey kad raya siap gambaq skali na..Mama Balqis sihat ke? Lama x blogwalking..keje skrg amat2 limited tuk blogging..hrni bos da start cuti, anak buah mula2 beraya..hehehe

Selamat Hari Raya Aidilfitri..mohon maaf diatas keterlanjuran kata2 tanpa k.iela sedari ye.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.