Followers

Wednesday, August 1, 2012

♥ Ayam Percik Kelantan From Chicken Rice Shop ♥

Ayam percik Kelantan From Chicken Rice Shop By Chef Ismail
semalam kat blog AMY a.k.a Mama Tisya ada citer pasal Ayam percik Kelantan ni
so after balik keje mama terus pi Chicken Rice Shop @ Tesco Mutiara Damansara

tapi beli tanpa kuarkan duit, sbb pakai Touch N Go yang opis mama top up every month RM200
now pegi keje naik motor, so kad tu mmg tak guna langsung, melainkan kalo balik kampung
kami guna untuk toll je, so biler tak guna makin bertambah2 la amaun didalamnya....
so dari tak terhabis lebey baik gunakan sepenuhnya...ha ha ha...
budget tiap kali balik kampung, hanya perlu sediakan budget duit minyak je
budget toll mmg dah ada peruntukan dari touch n go company..


ni menu Ayam Percik Kelantan...

semalam mama beli, tapi sebekas je tu pun ala carte....RM9.90


rasanya ok la, boley tahan gak...
ayam tu manis2 sikit perap cam satay rasanya...
kuah percik tu tak berapa pedas sangat....
tapi kuahnya jernih sikit kalo kuah ayam percik biasa kan pekar sikit...

Alhamdulillah kenyang semalam makan...
so ari ni ingat nak pi leretkan kad touch n go kat Dunkin & Donut plak...

p/s bersyukur dengan rezeki yang dikurniakan.....Aammiinn.....

11 comments:

Masya said...

mudahnya blh guna kad touch n go beli makanan ..

kalau sedap blh ar cuba hihihihihi..

Sidratul Muntaha said...

so far
chicken rice shop aku suke mkn pai tee dgn ayam2 dia jelah..
tpi sup dia buat aku nak muntah bila tercium baunya
kenapa yer?!
aku tgk ank2 aku dgn laki aku klu dpt supnya..
kemain lagi..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to masya : kad t&G leh pakai kat beberapa kedai..tu yg kita pakai..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to ayu:kita pun tak suka sangat supnya, suka yam curyynya...

mama tisya said...

suka mkn kt chicken rice shop..suka pai tee ...tp menu ramadhan ni tk try lg...oh bli ayam percik je ek ..best la dpt touch and go dr company

syawalsimpsons said...

suke ngan chicken rice shop ni..terbaik la

Saya Disini said...

sedpnye

atty's said...

suka nasi ayam chicken rice shop.mmg sedap..

untung anje..betul tu baik anje guna je..dr tak pakai .

Wanieys said...

nampak pun sedap hihi

Huda said...

uii..nampak sedapp ni :) nak p terjah gak la..

Nana said...

save bajet mcm ni
blk kg free tol
klw bole isi minyak guna touch n go lg bes kan hahaa

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.