Followers

Thursday, August 30, 2012

♥ Berakhirnya 1 Syawal Yang Mulia ♥

Cerita kasi habis k...sambung lagik citer raya...ada yang dah jemu nak baca ke?
mama nak tepek jugak gambo time raya & nak citer gak...
after bersalam2 kat rumah my mom then kami makan2
lepas tu baru masing2 bersiap2 untuk berapa rumah sedara mara di KL
tahun ni raya pertama kat rumah my mom...
orang time raya kuar dari KL, kami time raya pi KL plak...
rumah pertama yang kami kunjungi adalah rumah Mak su mama...tapi tak snap2 pic la
time tu masing2 sibuk makan....

so rumah kedua yang kami pi....rumah Mak Long mama a.k.a Kakak Sulung My Mom....
sebab tahun ni dah sepakat nak konvoi kerumah sedara mara semua...
kami pi 3 biji kete....


balqis with anak kepada sepupu mama...
nampak cam sebaya, tapi balqis 5 years sebenarnya Dania 3 years
Damia Nurin Balqis with Puteri Dania Emelda


amoi bertocang 2...selalu tak mau tocang dua, time tu mood baik so nak bertocang plak


segala perhiasan nak letak atas kepala k...


Balqis so mata sepet...ramai kata mata sepet ikut papa...


Asyu balqis with Dania...

lepas isi perut makan laksa, lemang & ketupat...
tuan rumah bersiap2 nak ikut konvoi ke rumah seterusnya...
tambah lagi 2 biji kete...

seterusnya kami ke rumah Makcik mama a.k.a Adik My Mom....

sampai sini dah tengahari, so makcik mama hidang makan tengahari...
dapatlah pekena nasi putih & lauk pauk...
kalo tak time raya dok ngadap ketupat, rendang & lemang je la jawabnya...


balqis time ni dah siap mandi sbb lepak2 kat rumah makcik mama sampai ke petang
nak berkunjung kerumah lain tak leh, semua makcik2 yang lain ada yang balik kampung & ada yang tak de kat rumah...


bergambar bersama...we all mmg lengkap anak beranak dgn mak pak
mak long mama tak lengkap sbb anak2 ada yang beraya dikampung


balqis with Atok...



ni pakcik balqis, anak makcik mama...eh betul ke pakcik ek....
sama tinggi je dgn balqis padahal pakcik tecik balqis ni baru 3 tahun je...
balqis terlajak tecik molek...


lepas bertocang dua, kita bertocang ala2 korea plak k...

gitu lah kesudahan raya pertama kami.....
tak banyak snap2 pic la...pasni nak beli camera compact senang sikit nak snap2 pic sana sini....

penat tapi seronok dapat berkumpul beramai2....

6 comments:

eima said...

rambut balkis cantek lurus halus je

Nana said...

wah aqish siang dah tuko uniform ek damia sampai ke petang pakai bj krg hehee

Eliss Mie said...

anak sepupu tu nama lebih2 kurang jer kan :)

Nieyl said...

tomey nyer balqis..senang je nak uruskan rambut die yea...:)

ieda said...

alorhh comelnya dania bertocang .. geram lak tgk
bukan senang budak nak lama bertocang kan ;)

Zura@Iwan said...

x per raya kt mn pon kan..sm saja...hihi..

comey balqis ikat rmbut dua cm tu..dh tukar uniform dia yer...ye la bdk2 pakai bj kurung..depa cpt peluh duk main kan.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.