Followers

Thursday, August 30, 2012

♥ Bermulanya & Berakhirnya 2 Syawal ♥

Raya Ke2 plak...pagi2 semua dah bersiap2 nak beraya ke Perak...
jalan2 beraya ke rumah saudara mara My Mom & My Dad...
start dari Tapah sampai ke Batu Gajah
and on that day gak mama akan bertolah ke Bagan Serai
balik beraya blah papa plak...

perjalanan yang sangat2 jauh...kami beraya start dari kol 11pg, sampai ke Bagan Serai kol 12.30 malam...lama giler jalan jammed tak hengat k, start dari Ipoh sampai ke Sungai Perak...
sib baik time malam, so tak de la panas sangat...
ape pun time jammed syok gak, dapat merasa suasana pulang ke kampung...
nak2 nya kalo time tak leh nak berhenti kat R&R sebab dah sesak fully parking...
jom tengok gambo2 sebelum start acara beraya ke Perak...


Baju raya kedua mama...Biru Pokadot....
balqis dah tak pakai baju kurung, start pakai mini skirt plak...
terlondeh plak tali baju tu...awww......


team yang sama jugak pi ke Perak...


balqis with sepupunya Fitri...deme berdua ni mmg ngam
sampai naik kete pun nak kete yang sama
sbb nak tengok kartun dalam kete...
biler dipisahkan balqis mula la start nangis..


bunga besaq di kepala.....la la la la la ....


Ok destinasi pertama kat Tapah...rumah sedara sebelah My Mom
every years mmg raya rumah yang sama je...
tapi rumah pertama tak dan nak snap2 k
dah namanya blogger kejenya nak bergambo je...

then destinasi kedua kat Kampar Perak....
rumah sedara my mom gak...
cantik rumah nya & luas lamanya...so semapt la kami posing2


Asyu serba Hijau with anak buahnya....


Fitri with Balqis...
dari atas dah cantik balqis ni
tapi sampai part kaki kantoi..
pakai selipar je k...tahun ni tak de kasut raya...
so pakai je ape yang ada, tapi selipar tu sebanarnya selipar pakai kat rumah
balqis tak nak pakai kasut sebab sepupunya pun pakai selipar je..


ntah ape gaya gediks yang balqis wat ni..


muka ornag tak ikhlas nak bergambar...
resah nak main je kejenya...



kami semua yang beraya bersama...
bolat mata dah tecik tu...






hoyey dapat duit raya...part tu yang balqis paling suka
tapi yang paling mama tak gemar, balqis suka tak nyempat2 nak bukak jugak sampul raya tu
lom lagik kuar dari rumah orang dah dok siap2 nak nengok duit raya
al maklumlah budak dah pandai kira duit...


muka tak ikhlas nak bergambo...
dia dah penat nak bergambo sakan...
kejap je memek muka berubah dalam beberapa saat...

p/s raya tahun ni paling best, sbb banyak rumah yang kami dapat pi....
tamatlah sudah citer 2 Syawal....pasni citer 3 Syawal plak k...

4 comments:

Zura@Iwan said...

owhh raya smpi ke Bagan Serai ke, kg Abah kita kt Alor Ponsgu....tp kita masa raya ke dua tu ada kt Selama.

# dh byk update story ry..kita x abis2 ag...hehe

Mama Zharfan said...

sakan beraya tu heheh

::NureeN:: said...

comelnya balqis... klau balqis jumpe ellesya ni bleh la kita photoshoot aksi posing kan.. best3x

ch@ said...

hahaaa. ok lagi tu, dpt dan buka duit raya. drpd bersalam pun takmau tapi duit ambil. tak faham sungguh dgn auni tu. ikut mood dia ja.

balqis seksila pakai mcm tu, suka... mcm retis korea gittu. hiii. shomels... anakku, ikat rambut pun takmau. haish!

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.