Followers

Tuesday, August 28, 2012

♥ Betul - Betul Saya Tak Sangka............ ♥

Ape rasanya bila orang menghargai setiap jasa & pengorbanan yang telah kita wat?
terharu?bangga?nak nangis?bersyukur?
mmg tak sangka sangat2 la, mama dihargai oleh pihak2 tertentu...

Citernya begini....Jumaat lepas time on the way balik dari Kampung papa ke KL
mama terima call from Sunway Medical Center (opis mama b4 this)
mula2 ingatkan deme call nak ucapkan Selamat Hari Raya...
tapi rupanya....deme call nak Offer mama join back Sunway
staff yang gantikan mama b4 this dah resign...
sbb tak leh nak cope dengan keje kat situ...sana payroll mmg mencabar sikit
sbb kena handle lebey kurang 1200 orang pekerja...so kuantitinya banyak...

masuk ni dah 2 kali deme offer mama join balik....
for the 1st time tu mmg mama tolak la...sebab mama baru keje kat company baru ni
so mama nak rasa environment keje kat sini ok ke tak
gaji kalo besaq2 tapi environment tak best, tak syok gak keje tol tak...

so for the 2nd time deme offer mama up gaji RM1000 lebey dari ape yang company
mama sekarang bayar....banyak giler kan...mama mmg ngam giler dgn staff2 HR kat sana...
mmg selalu keep in touch la dengan diorang...
kalo kengkawan jadi mama grab tak peluang tu?
bukan nak rasa bangga @ riak, tapi mmg rasa terharu sangat2 la
mmg tak sangka mama diterima baik oleh mereka
jasa & pengorbanan kita yang ikhlas, nescaya orang akan hargai jua....tol tak?

kengkawan rasa mama join Sunway balik tak?

Jawapannya.......



^













^
















^



















^























^



















^


TIDAK!!!!!
kalo ikutkan nafsu mata duitan....mmg nak je grab giler punyer banyak "up" gaji...
tapi biler tanya hati yang suci ape sebenarnya yang mama cari?
jawapannya "mama mencari keserasian dalam keje, bukan duit semata2...keseronokan bekerja tu adalah yang paling penting...."
mmg la kita keje nak gaji, kalo leh semua orang nak dapat gaji lebeykan...
tapi mama rasa keje kat company ni enviro nya lebey best dari Sunway....
so dgn itu mama mmg wat keputusan muktamad tak kan join balik...
mama bukan mata duitan yang mengejar gaji semata2...
dok company ni pun lama2 gaji leh naik gak...sbb every year ada 2 kali kenaikan gaji
bulan Januari & July....ari tu confirm pun dah naik gaji...

tengah bulan September mama outstation ke Indon 1 minggu...
then after mama berjaya handle payroll Indon dengan jayanya
ada "imbuhan" yang dijanjikan...so kena bersabar je la...
leh tambah pengalaman handle payroll oversea plak...
then lepas payroll Indon ada payroll beberapa buah negara lagi
yang akan mama handle lepas ni....
kena berusaha sendiri & berusaha lebey dan berkat kesabaran akan menjamin masa depan
belajar dari pengalaman yang lepas2 k....

p/s b4 raya boss dah tanya dah wat passport ke belum...mama mmg tak pernah wat passport lagik...nampak gaya next week kena pi wat passport....sedey nak tinggalkan balqis 1 week...

15 comments:

eyeyou said...

betul tu anje..rezeki ada di mana2..asal kita selesa ngan environment kita..wat passport company x sponsor ker?

Cynful Pleasure said...

congrats Anje.. your effort memang dibayar... kalau saya pun, I stay je kat company tu kalau ok.. rezeki tu tuhan akan tunaikan nanti masa sesuai..

Keep it up the good work!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

eyeyou: company tanggung, segala kos deme tanggung, hotel + tiket Flight semua deme siap booking dulu...berderau ni nak pi..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to cynful: TQ dear...i terharu biler orang hargai jasa & pengorbanan i selama ni...

eima said...

wahhh ko buat pilihan terbaik ..sbb klu hati tak senang mmg kerja tak jalan...

syawalsimpsons said...

takpe la...benefit kat tempat sekarang pon dah ok kan...lagipon tempat keje sekarang ni pon dah ok kan

Eliss Mie said...

rezeki Allah ni dtg dari pelbagai cabang kan :) yg penting kita bahagia dengan apa yg kita buat tu.

syoknya dpt gi o/station oebrsea ! Fm satu !hehehehe

atty's said...

apa pun keputusan anje..kty doakan yg terbaik utk anje & family..tau..takecare ya..amin

SyaNa said...

yup betul tu
gaji bkn segala2 nya
yg penting kita hepi dgn keje & environment keje kita

Mama Zharfan said...

moga terus sukses dan happy:)

mummy_ayu said...

sgt setuju..kalu dpt offer banyak mana pun...tapi keja tak happy..tak best gak..rezeki ada di mana2...janji kita happy kan

Kak Izan said...

Kerje kena happy.. berat camana pun kalu happy.. every should be okay.. tol tak?..dan yang paling penting berkat .. :D

Ibuhani said...

Wah! Bestnya keje dpt gi overseas! Betul tu.....environment keje sgt penting lbh2 lg klu dpt gi tgk tmpt org smb l berkerja smbl coti2! Smoga pilihan dia tepat n dipermudhkn.......

mamalieyna said...

apa yg penting, jiwa tenang bila bekerja, gaji banyk pun kalau env kurang best..tak de makna jugak..kan anje kan.. so, stay je kt tmpt skrg.. ^_^

syoknyeee org ada experience ni kan, semua orang offerkan kerja tuk kita..best tu..happy for u!

aloo nak kena tinggalkan balqis eh nnti, huu~ takpe seminggu jer..all the best!

Saleha said...

BESNYA anje diberi pilihan dan kebahagiaan sedemikian rupa..
sayani langsung tak suka dengan env kat tempat kerja sekarang tetapi kerana suami terpaksa korbankan kebahagiaan sendiri.. kdg2 tertekan yang amat tapi selagi belum sampai tahap sakit mental bertahanjelah.. semoga Allah permudahkan segalanya

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.