Followers

Thursday, August 9, 2012

♥ Mama Kata Saya Chanteq....Betul Ke? Free Voucher For Teka Teki ♥

Erti Puasa & Raya oleh Balqis

Mama : Balqis.....Posa tu ape?
Balqis : Posa tu, kalo dah azan malam, kena sembahyang dulu pastu baru boley makan....
(sbb papanya selalu...kalo time berbuka minum air + kurma pastu solat Maghrib dulu then pastu baru mkn)

Mama: Raya tu ape balqis?
Balqis: Raya tu kena beli baju baru banyak2....pastu kena bagi kad raya kat kengkawan....nanti dapat duit raya banyak orang kasi....
(sbbnya...mama suka beli baju balqis byk2 time raya...then semalam kawan school bagi kad raya, then duit raya balqis nak simpan dalam tabung barunya....)

setiap kata2 kuar dari mulut si anak dara ni, semua dari ape yang dia lihat & dengar...
ayat paling tak tahan "kena beli baju baru banyak2"...papa kata teladan yang tak bagus utk anak....

tapi kan...tahun ni baju raya balqis mmg tak banyak pun...
baju kurung ada sehelai je...then baju jenjalan ada la below 10 helai....sikit je kan
then kasut lom beli, jumpa yang kenan, tak de size, kalo tak de yang kenan, pakai je ape yang ada k
lagipun balqis bukan selalu berjalan pun, selalunya papa dukung je


anak dara posing dengan baju rayanya...
bocor rahsia baju raya balqis tahun ni...
baju jenis kain licin & ada alas dalamnya...
warna Oren + Coklet...

mmg muat2 untuk si anak dara ni...
tinggal satu je pun...

balqis soh snap2 dari belakang plak...

cantik tak saya?selalu saya pakai cekci2...


ada sape2 pandai nak teka berapa rege baju balqis ni?
sape pandai teka dengan pantas, tepat & betul dapat 1 hadiah voucher kt bawah ni


tapi ni contoh Voucher je k, mama punyer RM4 off for TGV & RM2 Off for Ala Carte Pop Corn
valid date voucher 31 August 2012, will be post by normal post k...

Last Teka 1sampai 12.00 tengah malam nanti k...

p/s ada 3 lagi Voucher, esok nak bagi teka teki kat kengkawan k...

15 comments:

syawalsimpsons said...

alahai budak tecik ni cumill la..dah beso sekarang ni lagi pulok ngan rambut dah panjang..nampak gegurl je tau

mama tisya said...

amboi bj ry balqis siap lining lg...rm50 kot

Eliss Mie said...

nampak mcm nuha punya tapi tadak lining dalam dia , rm70 kot :)

nuha pulak, puasa tu tak boleh makan nanti Allah marah :p kanak-kanak tak per makan sebab kecik lagi. (kanak-kanak tu dia la :p )

|| NaFiRaa || said...

rm49.90.. hehehe..

tomey jek..awal2 dah posing baju raya yer~

eima said...

cantek bj balkis ....

zue damia said...

salam saya nak teka gak
rm69.90

Saya Disini said...

rm50

Wanieys said...

87 kot

mummY daniSha said...

rm 89.90 hheeehee

Miss uCu said...

Asslmualaikum,selamat ptg..amboi2 balqis..ayu gitu dan sgt cantik baju tu,miss suka tgok kaler tu jugak.Maybe harga dalam 59 kot.

Miss uCu said...

RM59.90 kot:)

Ibuhani said...

Wah! Cntk bju raya dia.......

Che Rosliza Che mat said...

rm 79.90 hihihi cantik..

Nana said...

69.90

mama aleen said...

cantiknya baju dia.. memang berbaloi sangat..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.