Followers

Wednesday, August 29, 2012

♥ Raya Mereka, Dia & Kami - Salam Bermaafan Di Pagi Syawal (Air Mata Berjurai2) ♥

Sebelum pi kuar beraya kasi snap2 pic sampai lebam
gambo sendiri je tak snap2 sampai lebam k
sbb papa bukan suka bergambar sangat...
so kita layan gambo adeq beradeq mama...


Abanglong mama & Family
sepupu balqis Fitri sebaya balqis, kami kahwin sama dapat anak sama
tapi bila SIL dapat anak kedua mama dah ketinggalan plak...
tema carca merba....ha ha ha ha...sempoi...


Muhammad Amirul Fitri & Fatin Nurul Amni.....
bolat mata Amni....geram tengok...


haq ni tak lain tak bukan anak dara mama la...
peace no war, tapi ada gak berkelahi berdua ni...


ape2 aje la sepupu balqis ni punyer aksi..


My Mom & My Dad....
tema campur aduk...leh gitu
baju my Dad di sponser oleh Mama with kain pelikat
baju My Mom disponser oleh Asyu Balqis..


baru 3 orang je cucu....tahun depan 4 cucu plak k....


2 dara 1 teruna...tahun depan plak 2 dara 2 teruna...


adegan paling syahdu dipagi raya
salam bermaafan di pagi raya...
ni anakyang paling taat kepada kedua ibu bapa
mmg akui anak ni la yang paling taat tidak pernah ingkar arahan & segala ceramahan...
walaupun mendapat anugerah anak paling taat, tapi mmg sebak la time my Bro salam
mmg semua orang nangis biler dengar dia minta ampun....


SIL menantu taat jugak, tak banyak komen, tak banyak bangkang sama cam my bro gak...


haq ni menantu kesayangan....pujaan hati....sape laie papa la...
kontraktor segala kerosakan rumah my mom
repair lampu, mesin basuh, wiring, repair kipas, peti ais....
semua serahkan kat menantu ni k....mmg orang elektrik tapi keje bahagian Planning...
belajar plak bahagian akaun....langsung tak matching dengan kebolehan yang ada... 


Haq ni anak kesayangan My Mom...ape mintak semua dapat
tapi time kecik2 dulu la, b4 keje dulu...
ye la sebab i yang paling pandai tackle my mom...he he he he he....
ada nampak "Mando" baju oren kat tepi tu tak?
tak nampak ek? ok scroll down kalo nak nengok....


tu dia "mando" baju oren...sibuk dia dok nengok mama & papanya bersalaman
balqis dok sibuk nak duit raya la tu...


part ni paling sensitif...mama minta maaf sampai menangis2 k
kat My dad tak nangis pun, tapi sampai je kat My Mom terus air mata berjurai2...
nampak no cam banyak dosanya k...beria2 nangis...la la la la...


part ni semua nengok ni, anak paling banyak dosa....keh keh keh...tak la...ni anak bongsu
anak kesanyangan My Dad...Asyu Balqis...semua gambo2 kat atas tu Asyu balqis la yang snap2...


part balqis & sepupunya bersalaman lupa nak snap2
lepas semua dok sibuk kesat air mata kan...
cucu2 ni salam pun bukan main laju lagik....ha ha ha dok aim sampul raya opah & atok...
ni acara bagi duit raya from asyu balqis...
tak payah bagi banyak2 ye asyu, dah puas balqis ngepow asyunya tiap kali pick up from taska...

p/s part ni paling menyentuh perasaan k....part Mama salam minta maaf dengan Papa paling sedey...sebak tak leh tahan, TQ papa yang selama ni cukup sabar mendidik & membimbing mama & balqis, juga menyediakan segala keperluan untuk kami berdua...mama & balqis hargai sangat2 segala jasa & pengorbanan yang telah curahkan & berikan kepada kami selama ni.....

kalo kengkawan part mana paling syahdu?

13 comments:

syawalsimpsons said...

seronok dapat bersalaman di pagi raya kan....sayu je hati ni tgk pic kengkawan dapat bersalaman di pagi raya..mmmmmm

Salina@IbuAqil said...

Muka emak & abah mama seiras btoi..
Panjang jodohnya.. ;D
Sejuk.. Hi3!!!!
Sayu bila time bermaafan ni kan mama.. ;,)

Kak Izan said...

hhuhuhuhu... mmg pagi raya selalu ada adegan camni.. tak kira rumah mak sendiri atau mertua...

Masya said...

pagi raya .. mestilah part mintak maaf dr abah, mak dan hubby air mata ni laju jer mcm air paip mengalirnya...

Si Matatajam said...

Memang tacing time bermaafan tu kan...

Ezna said...

syahdu di pagi raya...

Ibuhani said...

Part salam2 jugklh yg syahdu.......tu yg x tunjuk....huhuhu....slmt hr raya. Maaf zahir n batin

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

memang part salam ni memang tak boleh tahan...

Zie said...

cantik balqis dengan baju dan beg dia... chumil

mamalieyna said...

kita lak tak sempat syahdu syahdan, sibuk dgn anak2..hehe~

dah 2 sepupu balqis..makin best la dia, nnti sepupu gegirl dah besar, boleh jadi kawan tu..

p/s anje this weekend k.ina balik Johor la..almaklum, cuti lepas tak sempat balik, balik kedah jer..next2 weekend la mai umah.. ^_^

Eliss Mie said...

kitorang x pernah salam2 gini syahdu2..semua happy2 ajer di pagi raya. kurang dosa ker? keh keh keh..

pernah sekali jer paling syahdu hr raya, nenek meninggal pada 1 syawal. yg tu raya yg paling syahdu dalam hidup. tak berhenti menangis dari arwah meninggal, pi solat hari raya dan balik hari raya.eh terpanjang pulak.

eyeyou said...

part syahdu time mintak ampun ngan mak ayah,..lg syahdu kalu adik2 mintak maap sambil nangis2..kita pon apa lg, laju jer la leley..kalu ngan huby lak, boley ketawa2..

Zura@Iwan said...

adegan bsalaman lah paling syahdu kan...sy nk menangis tp cover...huhu...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.