Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Thursday, August 2, 2012

♥ Rege Tudung 2 & 3 Layer - Tak Mahal Pun ♥

Ramai yang tanya eh...berapa RM tudung mama beli ni ek...
tudung yang dulu2 mmg mama bagi kat SIL je...
dari tak pakai lebey baik bagi orang lain kan, dapat pahala...


Tudung 3 Layer

cam patern tudung kelabu yg mama pakai ni...mama bagi kat SIL
shawl & bawal dulu2 mmg mama masih pakai sampai sekarang....
cuma saje2 je nak menerai tudung layer2 ni...
mula2 mmg tak minat sangat, tapi dek kerana hasutan asyu balqis...
nak menuba gak la...mama mmg bukan ngikut sangat arus kemodenan tudung ni
cuma mana yang kenan je beli, bukan semua tudung baru mama beli pun...
jangan salah sangka k, mama bukannya suka2 dok ganti barang
kalo ikutkan mama pun mmg jenis berjimat giler la...


kalo nak tau tudung 2 layer ni mama beli RM15 sehelai..
kainnya lembut...ni namanya tudung emergency...
kan tudung ni tak payah gosok, so kalo dah bangun lambat tudung ni la jadi penyelamat
kalo tak biasanya mam pakai shawl @ bawal je...

then tudung 3 layer ni mmg confirm bukan FAREEDA atau yang seangkatan dengannya...
rege tudung 3 layer ni RM45 dgn keronsang, kain mmg lembut...dan untuk makluman semua...ini lah tudung TERMAHAL yang pernah mama beli.....dasyat tak dasyat...selalu beli tudung RM10 je...janji cantik......

p/s sekali sekala beli utnuk reward diri sendiri tak salahkan...lebihkan kepada penjimatan daripada pembaziran k...
p/s pandai mama cari tempat murah jual tudung ni kan.... 

29 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

Atia Adina said...

cantik-cantik....berkenan tgk...tetiba plak rasa cam nak beli gak lah....hehehe

syawalsimpsons said...

cantik la....berkenan la pulok...

MRS. K said...

tiap orang ada cara sendiri nak reward diri sendiri lepas penat keje.. beli beg mahal, tudung mahal, kasut mahal.. terpulang pada diri masing2 huhuhu

Masya said...

samelah anje, kt pun kdg² mcm tu .. nak beli brg mahal pikir berkali² sbb lbh suke beli makanan atau simpan duit untuk anak ...;p

Fieda said...

kt mna beli tdung ni cantikla..biasa jmp 3 layer rm90..2 layer 30rgt..15 rgt murahhh...

Puteri Satu said...

sama akak.. akak pun klu membeli.. orang kata.. biar berpada2.. kalau beli tudung sampai beratus sehelai.. macam... alahai... tka berbaloi rasanya... lepast tu nyesal... sebab beli tudung je beratus.. klu simpan duit tu.. lebih bermakna...

note : tapi nak tahu la tudung2 ni beli kat mana....

AyuArjuna BiGoshh said...

cantek tudung tu... :)

Saleha said...

sayapun macamtu, jarang beli tudung harga lebih rm50 sehelai..

tp saya suka beli borong. dapat murah dan boleh pilih , biasanya borong kat jalan TAR lah. tudung yang sama patern ngan fareeda tp mungkin tak sekualiti fareedalah, tp dari jauh pandang cantik jugak.. sehelai tudung fareeda saya boleh beli 5 helai tudung kat jalan TAR

mama_umar_maryam said...

blm penah try lg pki tudung layer tu,tp good price tu rm15 je yg plain tukan?

Mooniqueen said...

Beli kat mana? Murahlah pulak... Buat pakai raya... Hehhee..

yatie chomeyl said...

beli kat mana anje? nk beli jugak lah...murah tu compared to tudung 3 layer yg lain

lovelywa said...

anje,

rasanya soklan yg ditanya tu tak dijawap lagik tuh.."beli kat mane?"
haa..cer cite cer citeee..

Zue AnnaLeeya said...

akak pon mcm anje gak suker beli tudung murah2 jerk...
bekenan plak dgn tudung 2 layer tu anje...
cantikla... RM15 plak tuh... murahnya...

CT said...

Beli kat mana..bg link dia..nak belilah...:)

Saya Disini said...

cntiknye..tudung rya ea

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ok oleh kerana ramai yang nak tau beli kat ne...nanti mama story next entry k...untuk haq RM15 tu, 2 layer tapi warnanya tak beza...yang hitam merah tu je ada beza warna...

mama tisya said...

kt area opis tk silap yg mcm anje bli rm 45 tu kt sini rm 50 tp mmg lawa la

Mamamya said...

samalah kita anje...klu beli tudung ni asal nampak cantik jer.. :) tp sejak ada anak2 kecik akak mmg dah x pakai tudung bawal/shawl...ssh sbb asyik kene tarik2 jer.. klu tudung express ni senang main sarung jerk...

blm ada lagik koleksi tudung b'layer2 yg menjadi trend skrg ni...klu blh nak cari yg murah2 mcm anje beli.. :)

eima said...

aku jarang reward utk diri sendri sbb aku rasa klu bg kat org tersyg tu lebih buat aku gembira ..lain org lain caranye ....

tp aku ade jugak beli mende mahal2 tp utk utk kegunaan tp bkn utk kepuasan @ reward

syariza09 said...

sy pon kalo nk beli yg mahal2 ni jenuh pikir 10x

SyaNa said...

cantik nye yg 3 layer tu
cer nk tgk bile org nye pakai labuh mana
sbb susah nk dpt rege bwh 50 gitu

Mama Zharfan said...

tuudng 3 layer ada byk jenis so harga bergantung pd kualiti :) tapi me sendiri tak mampu beli fareeda heheh beli yg ala2 fareeda pun ok asalkan materialnya cun :) :) and selesa dipakai gitu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

wah menarik betul...
jue paling mahal tudung setakat nie..
rm 25...hehehehe

cik dah faridah said...

murahnyer kat mana beli tu..biasanya kalu layer2 mesti rm 50 ke atas..

kiter pun pakai yg murah jer...

Wanieys said...

cantik gak...wani xpernah pakai lagi yg layer2 ni hihi

bunga_rose said...

kt bazar jualan tepi hotel quality sh alam ni ada jual 3 layer tu tp dia letak Rm65.. murah tu dapat RM45

wan nurul hezrina said...

betul mcm tak munasabah anje nak beli mahakl bebenau.sayng duit.lbih rela beli baju anak

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mmg murah la harga yg anje dapat tu,

kita selalu beli tudung dekat pasar tani depan opis ni jerk, kalau x silap yg RM45 tu dekat pasar tani pun jual mahal sikit RM50..

Anis Najiha said...

Awak beli kat mana tudung yang RM15 ringgit tu?

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.