Followers

Wednesday, August 15, 2012

♥ Repeat Padini Again & Again - Baju Peberet ♥

Morning semua, ada yang dah bercuti ke?mama keje sampai Jumaat ni
sbb balik rumah my mom 1/2jam je, kami balik ari sabtu...
semalam papa pick up lambat sikit, so jalan kaki pi terjah The Curve then seberang ke Ikano
pi terjah ke Padini sebelah Ikano, Padini kat The Curve tak best sbb tak de baju untuk kanak2...
dan hasilnya.....

dapat seplastik Padini, Seplastik Brand Outlet lagik...
again & again dok repeatnya...
niat Utama nak pi Pejabat Pos nak pos barang
tapi tak leh tahan lalu depan Padini mesti mau singgah punyer...
kalo dah singgah mesti ada yang tertambat dihati...
dapat la 3 helai Miki Seed....
semalam try to grab kemeja untuk balqis...
Alhamdulillah dapat jugak la sehelai kemeja
walaupun warna tak seperti yang mama nak, tapi mama suka designnya...
ni baju yang telah di pulun sepanjang usaha nyopping b4 this
bak kata Asyu balqis
"angah ni beli baju cam anak ramai je, padahal anak sorang je, ngalahkan anak ramai belinya"
tapi Asyu balqis cakap "tak pe la, badan tecik macam balqis ni leh pakai lama, baju susah nak sendat"
ni kemeja yang sempat di grab semalam...purple colour...
sebenarnya nak cari warna oren & pinky2...
tapi tak sempat la, ingatkan papa balik lambat sangat, rupanya lambat sikit je...
kempunan nak shopping lama2, today papa ada meeting so balik lambat sikit
leh la pi Padini lagik...

kat Brand Outlet mama beli Cardigan untuk balqis...
3 colour sekali grab, suka yang merah tu ada bunga2 cinta 

dalam banyak2 baju yang mama beli, ada baju peberet mama yang design & paternnya mmg
mama suka & dah lama aim...
Jeans jenis lagu ni yang mama suka
jenis tali panjang pakai dengan kemeja
tu yang nak cari kemeja pinky2 @ oren...
beli kat Kids Outlet...last week terjah Padini Kids kat 1 utama ada patern lagi satu mama suka
jenis yang suar pendek cam overall, tapi sayang tak de size....frust tol...
kemeja ni mama suka, fit2 kat badan balqis...
tapi anak dara cam biasa, tak nak try k..
balik tu mama soh try leh plak dia cakap
"beli lagi baju balqis....mama mama...."
leh plak komen gitu...
baju Seed, mmg design yang mama suka...ala2 retis gitu...
tapi besaq sikit untuk balqis, mama suka baju fit2 utk balqis
sbb balqis kurus tak cantik pakai baju besaq2
walaupun size 03, padahal balqis 5 tahun, size 03 pun besaq sikit
cutting Seed mmg besaq sikit...
haq ni pun peberet lama, dulu pakai time tecik2 je
now dah besaq beli balik design camni...
warna blue black..sib baik ada size...beli labuh sikit leh pakai lama..

semalam dapat lagi sehelai mini skirt Seed...size 03 tapi besaq sikit...
dia ada sekali dengan suar...mmg shantek...puas hati membeli kali ni...

asyik citer baju raya je k, dah tu je modal citer yang ada dah kering idea ni...
tahun lepas grab 8 helai jeans Miki Kids utnuk balqis
tahun ni sehelai je suar jeans sbb kalo beli jeans mmg tak leh pakai lama
cepat senteng..so moral of the story better beli Mini skirt, Dress @ Skirt jeans
leh pakai lama...

tinggal kasut je tak beli lagik, mama tengah aim nak kasut Boot
tapi tak jumpa yang berkenan, biler jumpa tak de size la plak
nak beli warna hitam @ Coklet...kalo beli pink harus papa marah nanti...
boot nak pakia dengan Mini Skirt, Overall, baru nampak elegant sikit...

baju2 ni leh pakai untuk baju jenjalan sekali
lagipun dah lama mmg tak beli baju untuk balqis since baju balqis still muat lagik...
kalo nak ikutkan muat tu, mmg sampai 2 tahun tak payah ganti
sbb balqis kan badan tecik molek je....alang2 dah ada sale sana sini
so grab je la, beli baju untuk pakai sampai tak muat k...

p/s menjawab soalan nana "kita slalu pi shoping either pi sendiri2 atau pi dengan Asyu balqis, mmg tak de maknanya papa balqis nak ngikut k, papa balqis mmg anti shopping complex"
p/s malam ni nak pi Uptown, saje jalan2, esok balqis dah start cuti sekolah, so leh tido lambat...

11 comments:

syawalsimpsons said...

banyaknyer hasil rembatan..mmg rambang kan bila beli baju untuk anak ni

mama tisya said...

byk bj raya anak dara si balqis..kita tk bli skirt jeans ..mmg kalo bli slalu dress je

Nana said...

anje bape hengget cardigan tu dah lama carik xpenah jumpe

Fieza79 said...

byk nye hasil shoping utk balqis...sakan la anak dara manis tu beraya kang..

♥MAMASYAZA♥ said...

baju kanak2 perempuan mmg best kalo nak beli, mcm2 fesyen, cantik2 lak tu

Nad @ MamaZN said...

giler banyak baju balqis! kalah nayli, hihi... ;)

Zana Md Nordin said...

meriahnya baju2 aqish
ha haha..samalah...pantang gi mall
sure merembat baju anak jugak..

sure ngan cardigan dari brand outlet tu..
comeler ler.....

Puteri Satu said...

akak dah lama sangat nak cari cardigan untuk Aqilah.. tapi tak jumpa2.... maklumla akak ni bukan rajin berjalan sangat kat shoping kompleks...

Puteri Satu said...

murah sangat eh? pas raya nak g beli aci tak? rasa2 available lagi tak kat BO 1 utama tu..? hik hik

mamaRIFQY said...

amboiii mak aii..banyaknyeee bajuuu!!

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah mmg byk hasil rembatan..bertuah balqis..cantik2 semua:)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.