Followers

Tuesday, August 14, 2012

♥ Shopping & Stressnya + DugaanNya ♥

Hampir lengkap shopingan untuk balqis...
penat dah mama terjah sana sini cari baju untuk balqis...
mama mmg high taste sikit, tapi bukan high branded k
tak sama k, high taste means design2 yang menepati citarasa mama..
kadang2 Adeq mama kalo ikut mama pi shopping mmg penat
sbb bukan setiap kedai yang mama masuk mama mesti beli
tapi kedai yang betul2 menepati citarasa baru beli....

tu pasal la jenuh dok cari baju bajan untuk balqis ni...
dari satu shopping complex ke complex yang lain sampai papa kata dah naik konfliks...
nak wat camne...kalo tak berkenan di hati mmg confirm tak beli
sbb kalo beli nanti mesti timbul rasa menyesal didalam hati...

hasil shopingan anak dara...6 beg plastik
paling dasyat 4 kali repeat Padini k...papa kata dah leh jadi Duta...
asal pi Shopping complex cam meroyan kalo nampak butik Padini Kids...
nak wat camne, mmg peminat Padini...kalo Jeans balqis wajib beli kat Padini brand Miki Kids
sbb kami suka jeans kaki cikang...yang jenis kecik kat bawah...
kalo brand Poney semua boot cut...tak suka k besaq kat bawah...
tapi beli gak la T-shirt kat Poney, berjaya jugak butik ni goda mama k...

then Brand Outlet mama suka Jeans Levi & kemeja kat situ...
shantek2, tapi tarak size untuk balqis
dah habis stok katanya, frust betul...tahun ni tak dapat beli kemeja untuk balqis...
hasilnya, tak de la baju pink semata2 k
kali ni dah campur2 warna setelah ditegur oleh papa
"jangan asyik beli pink je ye, cam tak berganti baju plak"

ape yang Stress & Dugaannya?
stressnya pasal balqis la, now kalo bawak dia pi shopping
biler suruh try baju, cukup seksa la, mmg dia tak nak langsung try baju
soh ukur kat badan je, suar pun sama
mmg stress la, dah la size untuk balqis mmg susah nak cari
leh plak la ni wat hal tak nak try baju bajan kat shopping complex

ingat lagi time nak belikan kasut untuk balqis...
sesampai je kat kedai kasut tu lalu balqis pun berkata
"mama nak beli kasut balqis ke?"
biasanya kalo kita kata "ya...ha ah" mesti anak2 suka kan..
leh plak balqis jawab
"ala...tak payah beli la mama....balqis malas nak pakai kasut baru, nanti sakit kaki"...
mmg menyirap la...soh try mmg dia sanggup ngamok2 k tak nak try, siap nangis2 cakap tak payah beli...
tak tau la mana punyer peel dia ikut ni...

kalo masuk kedai handbag lagi la dia punyer mulut laser berbunyi
"mama nak beli handbag ke? kalo mama cakap "ya...ha ah"...
nanti balqis akan jawab "ari tu mama kan dah beli handbag dengan papa...nape nk beli lagi"...
adoi anak...mmg jenis tak suka membeli la balqis ni
tapi kalo bab beli menan tak payah suruh k, sendiri tunjuk nak beli yang mana
leh plak beli hari2 ek....
ragam anak2...makin besaq makin banyak pertikaian & perkara baru yang dipelajarinya...



so dapat la baju bajan suar suwan untuk balqis
Jeans En.Miki Kids - 1 Helai
Suar slack Cik Poney - 1 Helai
Overall Skirt Jeans Cik Disney + Cik Poney - 3 Helai
Mini Skirt En.Jusco + Cik.Disney - 4 Helai
Baju lengan pendek Cik Seed & Cik Miki Kids - 4 helai
Baju lengan panjang En.Brand Oulet & Kidz Outlet - 3 helai
baju tak berlengan ala2 seksi & seksa En.Seed & Cik Miki Kids - 5 helai
Cardigan Cik Kidz Outlet - 2 helai...
stoking En.Disney - 1 helai...
Kasut? - tak de...lom beli lagik, kalo tak de pakai je kasut yang ada k...
mama dah tak larat nak terjah shopping complex lagi...

tu je la takat ni...Esok nak pi uptown cari ape yang kurang lagik...
baju kurung raya mama 1 helai je k
papa baju melayu 1 helai
balqis pun 1 helai jugak

kuih raya tak beli lagik...kerepek yang dibeli dah habis dimakan oleh papa & balqis...
adei tak sempat raya deme dah rasmikan, nampak gaya kena pi cari lagik...

22 comments:

syawalsimpsons said...

raya sakan balqis tahun ni...

juelee said...

sakan baju raya balqish.. kalau anak gegurl best kan.. banyak pilihan baju nye..

mummy_ayu said...

wah..banyak nya baju raya Balqis..seronok la posing2 nanti yer..

kak tini (umialya) said...

itu anak kecil, anak akak sorg ni yang udah besar panjang boleh kata xmo suar jean/slack, nak tracksuit jerrr, idok ke meroyan si ibunya, nak p joging ke apa??? huwaaaaaa!!!

Eliss Mie said...

banyaknya baju balqis yer :) nuha 3 helai jer kasual. satu baju kurung :)

Cute Mum said...

wah.. banyaknya baju balqis..
dania cuma ada 3 helai baju, 1 seluar thight & 1 skrit jer.. baju kurang 2, kasut 2.. yang lain adalah 2 pasang nenek & maklong die bagi..
memang budjet banyak tue jer pon setiap tahun..

Nana said...

bez la klw asben sporting sanggup g sana g sini
amrul dia lama2 dia bosan haha
klw g soping xde nye nak g sana g sini
lgpon kita jenis sempoi nampak lawa je rembat
xlrat satu hal nak g sana sini

Huda said...

banyak tul baju bajan balqis..sebulan raya leh pakai ni :) senang nk ganti2 baju :)

MRS. K said...

sakang soping kan? padahal hari2 biasa pon tiap2 bulan kita dok soping jugak utk anak.. huhuhu

mummY daniSha said...

samela..sy pun suke miki n poney n seed

Iela Fazielah said...

soping sakan

Atia Adina said...

banyaknya baju raya balqis

shark said...

wahhh sakan shoping mama balqis :)

Saleha said...

samalah anak kita.. kalu cakap nak beli baju tuk dia, langsung buat muka tak berselera

eima said...

fuh byk nye .. tp bagsu la perangai balkis gitu .. penjimat..tak boros....

wan nurul hezrina said...

nie betul2 raya sebulan

Mama Zharfan said...

tu dia hehhehe my boys ada dlm 2-3 helai ajer setiap org--sbb dua org kan so bajet boleh tahan byk gak hehhehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah meriahnya hasil shopping baju balqis..

terbalik la dgn anak eija, Zaquan kalau suruh try baju bkn main suka lagi..excited jerk yg x thn tu kalau boleh baju adik dia pun dia nak try sekali..

Masya said...

banyaknya baju balqis, balqis comel banyak baju cantik2 kat padini .. ana sy pyh nak cr size... soh cuba pun xmoo.. same pesenlah dgn balqis.. baju melayu mintak yg cekak musang pulak thn ni.. harap dia pakai lah sbb dia yg pilih...

mama aleen said...

dah memang suka pink :)

Zie said...

untung ank sowang leh beli bnyk lai.. me terpaksa bahagi 3 org. huhu
brand en miki lom pernh try...bru dok usyar2..dah beli cap lain bru perasan cap cik miki. huhu

mamalieyna said...

balqis nan seorang..mmg beruntung banyak dia..hehe.. balqis tak suka membazir tu..hehe~

arif n akeem tak beriya pun bersoping utk depa tahun ni, mana ada je..ntah nape mls nak terjah2 soping mall bulan puasa ni..huu~

apapun raya tetap raya~

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.