Followers

Thursday, August 16, 2012

♥ Uptown VS Shopping Kompleks ♥

Selamat pagi semua, tinggal esok je keje tengahari esok dah leh balik
mgmt bagi pelepasan awal....balik awal pun bukan nak balik kampung...
semalam kami ke Up Town, saje jenjalan aim nak cari Overall skirt Jean untuk balqis
jalan punyer jalan sekali nampak yang berkenan, inagt nak cari patern lain sikit
kalo leh nak warna hitam sebab yang ada warna blue black

sekali tanya berapa ye rege RM45 sehelai...
erk...mahalnya tak de brand plak tu
mama pi beli kat Padini  brand Miki RM89.90 less 70% = RM26.90 je...
mama tanya last price leh bagi?
then dia cakap "tu dah last kak, habis murah dah tu"
biasa saya jual RM55 nak raya saya bagi kurang sikit...

perh...mmg mahal giler k...rasa cam tak berbaloi pun ada 
mmg mark up giler la, rege asal baju tu kosnya tak de mahal camtu pun...
tapi bukan semua barang2 kat uptown mahal
ada beberapa barang yang mahal & ada yang murah
cam baju kurung kadang2 ada gak rege yang reasonable so leh la beli...
kena pandai pilih la...so papa kata kalo dah tau mahal lebey baik beli kat shopping kompleks
leh dapat yang original.....


overall jeans like this la yang kami cari RM45
mama beli kat Padini after less RM26
jauh beza regenya...
suar jean pun RM35 sehelai
kalo kat Padini Miki Kids RM25 after less 70%...


semalam pi padini again & again, dapat la beli blouse untuk balqis...
hasil rembatan untuk baju raya balqis....
kasut still lagi tak dapat, papa ajak pi Uptown Shah Alam plak Jumaat ni...

p/s kengkawan suka ke shopping kat Uptown?barang2 kat Uptown bukan Original ek?

9 comments:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

wahhhh banyakkan soping ..kita tk pi pun uptown sesak huhu

Nana said...

suke soping uptown tp tgk barang juga
baju mia mmg tak penah bli kt uptown sebab mcm kata anje la mahal melampau dr shopping kompleks

mamasuri said...

wah byk nyer baju raya balqis..

Mooniqueen said...

MQ suke dua, dua tempat... Uptown tengok jugak... Kdg2 dpt yg mhl... Kdg2 murah jugak... Tp rase ya skrg uptown memang mahal la dr mall...

mamaRIFQY said...

na ni mmg jarang sekali la ke uptown!! sangat jarang2 gile..kikiki...

mama_umar_maryam said...

blm lg singgah mane2 uptown downtown kt area2 bangi-kajang nih,heheh,jam teruk

Cute Mum said...

pergi dua2.. tapi kalau baju budak, shopping compleks lagi berbaloi kot..

::NureeN:: said...

meriahnya... :)
lebih suka shopping kat complex sbb anak kecik kan ssh sikit.. drg x selesa klau kt uptown,
slamat ari raya anje :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Jarang sgt membeli di uptowm sbbnya nak ke uptown pun susah..hehe

selalu baju budak mg beli si Shopping Kompleks jerk..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.