Followers

Tuesday, September 18, 2012

♥ Alhamdulillah Rezeki....... ♥

Alhamdulillah rezeki dari company...
b4 this company punyer Insuran cover untuk diri sendiri je RM10k
tapi now......


ni kad Prudential personal punyer untuk balqis
dah lama we all amik since balqis tecik lagik...
RM400 sebulan cover untuk RM150 ribu setahun & RM1.5 Juta seumur hidup
amik plan yang ada Medical Card, saving & education jugak
simpanan untuk masa depan, kalo ada rezeki sambung pelajar tak payah apply PTPTN
sian anak nak bayar balik duit pinjaman, kalo boley dapat biasiswa lagi bagus...
ni antara pengorbanan kami untuk anakanda tercinta...



Alhamdullilah bila b4 this company cover untuk diri sendiri bertukar ke
cover 1 family, tapi untuk hospital je la...
untuk mama Exec dia cover RM30 ribu untuk satu kepala...
kalo pangkat yang lagi tinggi, lagi banyak la dia cover....
so sorang dapat RM30 ribu, ALhamdulillah mmg itu yang mama impikan...
b4 this keje Sunway Medical Center cover RM10 ribu je
now company yang ni cover RM30 ribu...syukur sangat2
anything happen tak payah nak pakai personal punyer
leh pakai company punyer dulu...satu benefit yang bagus untuk staff
demi menghargai segala jasa & pengorbanan setiap staff....

p/s tapi service ING ni kurang bagus sikit, ikut dari pengalaman mama kat company sebelum ni....

15 comments:

mama rifQy said...

na ambik pruBSN untuk rifqy..tapi xambik la yang mahai sgt...stakat yang mampu..cover utk health ngan education....ok la kan dr takde

Pink Lavender said...

bagusla company tuhhh

Kak Izan said...

emm.. betul tu kan.. :D.. beringat2 dulu.. :D

fieda said...

alhamdulillah...

MamaBalqis@ZaJ said...

me pun amik pruBSN yg takat mampu jerlah...walaupun da ada GL dan panel tp perlu jgk sebgai top up

eima said...

mmg bagus .... aku ni insurans utk anak2 takd e pun ...sbb compony laki aku dah cover kesihatan unlimited...
tp aku gak apply utk edu anak2

Mama Zharfan said...

syukur :)

Zura@Iwan said...

alhamdulillah...ada cover ins utk satu family...

wida said...

alhamdulillah..company bg benefit cam ni, staffs pon suka

wida said...

alhamdulillah..company bg benefit cam ni, staffs pon suka

Mamamya said...

alhamdulillah...beruntung balqis :) akak pun ada juga buat simpanan utk masa depan anak2...sebolehnya mmg x nak menyusahkan anak2 bila dia org nak sambung belajar nnti...

ieda said...

Alhamdulillahh, akk je x buat utk anak2 layie huhuh

Zie said...

alhamdulillah banyak tu... rezeki di tempat baru tu

Ieda Zakaria said...

Alhamdulillah ...itu la yg kita nk utk ank 2...ins prudential mmg terbaeeeekkk...

Pilihan family kitorg jg ...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Alhamdullillah, bagus la dpt company yg menjaga kebajikan staff..

zaman skrg ni insurans mmg slh satu aset yg penting kan, eija pun ada amik insurans utk Zaquan bermula dr usia dia 6 bulan lg tp setakat yg mampu jerk la sebulan RM112, utk ziqry jerk x terbuat2 lg..huhu

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.