Followers

Friday, September 7, 2012

♥ Bila Hati Berbelah Bagi - Fly Fly Away ♥

Dengan jayanya mama telah mendelaykan outstation mama ke Jakarta Indonesia sampai ke bulan September
tapi last2 tak berjaya nak delay lagik...
adei nampak gaya mmg kena pi secepat yang boley
kalo tak drop la my performance, biar pun tak de pengalaman sebenarnya handle payroll oversea ni
tapi amik pengalaman baru adalah satu perkara yang indah & jarang untuk kita dapat peluang...


tapi kali ni dapat option plak, either nak pi bawak family
atau nak pi sendiri, kos hotel company tanggung, tapi kos flight half2 company bayar...
tapi kecewanya papa tak leh pi sbb papa pun ada outstaion time tu....
then papa cakap bawak balqis sekali...

semalam tanya balqis mmg dia nak ikut la katanya...
tapi bila memikirkan ok ke bawak dia,
kena ponteng sekolah seminggu la plak tu...

dalam dilema sangat2 ni nak bawak ke tak rasanya...
ada sape2 pernah outstation jauh2 bawak anak sekali?
tang tiket flight pun kena pikir gak, nak naik flight mana
either Air Asia @ MAS...



minggu depan baru nak pi wat passport...
sehari je kan leh siap, tapi bukan sekali je pi Jakarta ni
sure lepas ni berkali2 la kena pi, sbb nak handover bukan satu perkara yang mudah k...
lagik2 plak mereka jauh di sana dong...

ok nak minta pendapat kengkawan, rasanya perlu atau tidak bawak balqis sekali ye?
ada ape2 risiko ke?

p/s mama 1st time travel jauh2 ni, mmg tak pernah rasa k...bukan senang nak dapat peluang camni kan, so ada peluang kasi grab je...tapi dalam hati berkata2 "hu hu hu hu"....

10 comments:

syawalsimpsons said...

takpe...la balqis paham..mamanyer kerja untuk dier....

Nana said...

klw kita la sebab nk g utk keje kan
rasa xbawa anak kot
wlpon mia tu jenis xbanyak kerenah
tp sebab kita fikir nak keje
kena tolak menda2 lain

Che Rosliza Che mat said...

seronoknya....balqis dah besar..boleh bawak hihihi

Cik Mai said...

salam kenal..saya tengah mencari tablet..so ada link kt blog nie..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Wah srnok tu company hantar g obersea..siap tanggung separuh kos if nak bawa family..mmg pengalaman berharga..

Outstation kalau nak bawa anak ni mstilah kena ada penjaga yg boleh jaga anak tu time kita kena keje kan..kalau Papa balqis ikut besh la ada gak org nak jaga..tp if mmg anja ada bawa pengasuh sekali ok jerk kalau nak bawa balqis..

Eija pernah outsation bawa family tp papazaquanziqry ikut jg anak2..hihi..

Kak Izan said...

kerja n bawak anak.. pd akak not advisable.. susah skit kot sebab kita bukan pi sronok2..pi wat kerja kan.. takut nanti dia lak terabai.. juz to share.. :D.. pernah buat tapi akhirnya belajar dari kesilapan...

eima said...

tatatu tak penah pi obersi

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

boleh nak bawak tapi kena ajak orang lain untuk teman balqis time anje buat kerja...

mama tisya said...

better tk pyh bw anak..lgpn anje pn 1st time travel overseas..travel overseas ngan local bila bw ank lain environment incase anak tk sihat ke..nanti susah plak melainkn kalo papa balqis pegi okla die bole monitor...

atty's said...

kalo kty , kty tak bawak anak.
nak taknak..kita kena pegi gak utk tunjuk kebolehan kita..kalo tak , sampai bila2 pun nanti .kita masih ditakuk lama...insyallah balqis faham..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.