Followers

Monday, September 24, 2012

♥ Doakan Untuk Balqis ♥

Damia Nurin Balqis......
Ari ni ponteng sekolah lagik
Today Daddy On leave taking care balqis...
awal pagi tadi dalam kol 1.00pg Balqis muntah 3 kali...
then lepas we all tukar baju & bersihkan tilam
balqis tido plak, then sekali lagik, dalam tido balqis muntah 2 kali kol 4.00pg,
banyak plak tu muntahnya...mamy dah mula risau
kenapa balqis jadi camni, muka dah makin pucat
sbb semua yang dimakan ari tu dah keluar balik
sib baik balqis jenis tak meragam kalo tak sihat
dia diam je, sian mamy tengok dia, dah la badan kurus, muntah2 makin susah hati plak mamy

today mamy mmg tak leh amik cuti, kena hantar payroll, so daddy punyer turn untuk jaga balqis
b4 that kami dah pi klinik amik ubat untuk balqis...
kol 2 lebey tadi daddy call cakap balqis still muntah lagik...
hati dah mula risau, then lepas bagi makan ubat balqis tido

pikir punyer pikir rasanya semalam balqis makan satay kat rumah open house jiran
tak de makan benda lain...
adakah disebabkan satay tu balqis jadi muntah2, mamy risau takut2 kena keracunan makanan...
susu mmg mamy pesan kat daddy jangan bagi balqis minum
takut dia muntah2 makin teruk plak, cuma bagi minum air ORS (tambah tenaga)
sebab dah banyak kurang air dalam badan
cerry berry tak de plak...cuma muntah2 je...



kengkawan doakan balqis sihat2 hendaknya k
tak de ape yang teruk mudah2an
we all dah risau siap standy untuk admit sepital incase kalo muntah makin melarat...
ada tak anak2 kengkawan pernah jadi camni?

p/s hati dah lama kat rumah walaupun sebenarnya kat opis la ni...


20 comments:

Zie Fauzi said...

Moga Balqis cepat2 baik ye.. kiita yg besar ni kalau muntah pun sakit mencucuk2.. ini kan pula budak besar Balqis....

Cynful Pleasure said...

kesian balqis.. moga2 dia cepat sembuh!

eyeyou said...

cepat2 jumpa doc la anjer..takut pulak melarat2..

Kak Izan said...

mmg ada laa.. samada sebab tekak dah bengkak (tonsil)... badan panas dalam.. atau angin.. tapi eloklah dia muntah dari sakit perut... cubalah kasik minum air kelapa..mudah mudahan elok... InsyaAllah... :).. semoga aqis cepat sembuh.. aminnn..

Masya said...

kene pergi jumpe doktor ni.. sebab kerap sgt ... ank sy pulak muntah² awal pagi minggu lps.. alhamdulillah minggu ni dah okk..

Karisma Izzah said...

semoga Balqis cepat sembuh...

ari tu ade gak naak muntah2, tapi sebab dia mandi di air terjun. air tu tercemar agaknya, teruk juga muntah2. teruskan beri ORS...jgn smpai dehidrasi...

Jue a.k.a Ibu 2F said...

moga balqis cepat sembuh ok..

Mamamya said...

alahai kesiannya... mmg hati x akan tenteram klu anak x sihat..

semoga balqis cepat sihat yer..

Zarena Heeney said...

jumpa doc terus la..tkt nnti makin melarat laks

Sidratul Muntaha said...

anje
pantau betul2..
\bagi mkn sup2 and yg lembut2 je
tgh musim outbreak rotavirus ni
setot pun dah 5 ahri dah kena
cirit2 dah ok
munath2 maish lagi
simptom2nya:
cirit birit,muntah2 and demam.
non stop
ank sil aku kena warded sbb tak cukup liquid due to muntah2
be strong
abgi 100 plus yg dah hilang gas dia tu klu ko tak jumpa pocari sweat
kat jj ade jual

eima said...

keracunan la tu .. doc tak bg ubat tahan muntah ke .klu dah teruk slalunye bg takut worse ... hopefully cepat sembuh sure mamy die tak leh buat kerja risau ke anak ni

Mama Zharfan said...

cian balqis...moga cepat sembuh..amiin

Gieyana said...

sian balqis..moga cepat sembuh k..

AyuArjuna BiGoshh said...

shian balqis moga cepat sihat

maszmadi said...

moga balqis cepat sembuh ye, anak masz pon sebelum ni pernah kena muntah2, cery bery xder..... harap2 balqis cuma keracunan makanan je. k

mama aleen said...

kesian balqis..
semoga cepat sihat hendaknya

Ibuhani said...

Food poisoning jer kot......smoga balqis cpt sembuh!

ieyda said...

moga balqis cpt sembuh...amin

zaidah said...

Dah lama tak melawat blog anja nie...dekat setahu sudah....zai doakan semoga balqis cepat sihat...amin...

Zura@Iwan said...

semoga qis cpt sembuh ye..kalau teruk..better bw g spetal k..

#so qis cm mn ?

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.