Followers

Wednesday, September 19, 2012

♥ Hadiah Birthday Mama - Saya Pilih Sendiri Tau ♥

Agak2nya ape la hadiah yang mama request kat papa tahun ni ek..
cer teka cer teka...
21 September 2012 Jumaat ni Birthday mama....


Gelang Mas?besaq gabak mmg not my taste...



papa kata nak ke gadget2 kat atas tu?
Ipad 3, Galaxy Note? Phone?
mama ni mmg malas nak pakai benda yang canggih2
sbb last2 tau pakai untuk sms & call je...
versi malas nak belajar bab2 gadget ni
pinjam ipad papa je la jawabnya


Sling bag...papa mmg tau mama aim nak beli sling bag
kenan no dengan coach punyer sling bag
tapi baju je beli handbag cam membazir je beli lagi...


kasut boot ni, mmg idaman hati
tapi lom jumpa yang berkenan dihati
so pendam hasrat dulu...


sunglasses mmg nak2 dari ari tu...tapi tunggu tahun depan baru beli
sbb company cover RM500 untuk beli cermin mata @ sunglasses
peruntukan company tahun ni papa punyer turn beli sunglasses


owh...my dream...Guess pinky2 colour
tapi cam sayang je nak beli jam baru, sbb mmg suka pkai satu2 barang sampai rosak k
so jam yg ada tak rosak lagik...

dan akhirnya mama memilih untuk...


penginapan bercuti dgn yang tersayang....
bercuti...3D2N ke Pulau Pangkor
tahun ni tak de niat nak perabihkan duit papa dengan hadiah seperti diatas..

kali ni nak merasa dok kat Swiss Garden Spa Lumut...
sape pernah dok kat Swiss Garden kasi komen sikit?
b4 this pernah pi Pulau Pangkor, tapi tanpa papa sbb papa outstation time tu
tak best2, so kali ni repeat kita pi bertiga plak...


kalo Pulau Pangkor fully booking mama nak pi Cherating....
dah lama tak pi bercuti rasanya...
ni je la hadiah percutian yang mama request dari papa...
tapi bukan satu percutian, double percutian
untuk celebrate birthday balqis mama request nak pi Genting Highland on 13 October 2012
after mama balik Outstation from Jakarta, Indonesia 8 Oct - 11 Oct nanti....

double trip namanya....ape la agaknya yang papa plan time kami holiday tu nanti ek
cam berdebar2 palk nak tau surprise nya...sekalinya Non ada surprise...ha ha ha ha...

p/s tetiba dpt call from Stride Ride, casting balqis schedule next Friday 28hb then audition maybe on that week jugak 29 @ 30...dah bercanggah plak...kalo tukar date booking hotel leh ke ye?
dah booking tapi hotel lom call untuk confirmation...

p/s kengkawan selalu hadiah minta ape ye?kalo dapat hadiah surprise sure lagik best kan, tahun ni papa soh pilih sendiri la hadiah, rasa tak syok plak sbb tak surprise...hu...hu...hu...ape pun bersyukur dengan ape yang ada....Aammiinn....

p/s Swiss Garden blah Lumut, bukan blah Pangkor, so kalo nak ke pangkor kami kena naik Ferry, kami stay blah lumut sajok sbb planning kalo sempat nak nyinggah ke Teluk Batik...
dok blah lumut leh ronda2 kete sendiri, kalo blah Pangkor seberang laut kena sewa kete la jawabnya...

19 comments:

Mooniqueen said...

Kadang2 hadiah yang nampak tak semestinya bermakna... Hadiah mcm ni lagi best.. Boleh dikenang sampai bila2...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

to Mooniquuen: cam touching ayat tu, kadang2 benda pun tak membawa makna, kenangan bersama kuarga tercinta adalah lebey bermakna kan...TQ dear

Nieyl said...

hamboi kak...byk nyer pilihan..hehe~ rambang mate nie..hehe~klu nieyl susah nyer nak pilih..sebab semua benda kita suke...hehehe~..1 pakej x leh ker?hehehe

Jue a.k.a Ibu 2F said...

bestnya dapat pi bercuti....

Atia Adina said...

hadiah paling best....bercuti ....bestnyer

Echa said...

besnye dapat bercuti macam ni.. heheeh.. anw... anje... fb tak ble guna lagi ye... nak tanya sal toys laaaa... ritu ada tanya sal kitchen tu kan... cane ye... :)

Masya said...

kalau dibagi pilihan sy pun nak yg bercuti tu jugakkk hihihihi .. lamenya tak ke pangkor...

mama tisya said...

best nk cuti2...kita kalo busday jrg mintak adiah ...slalu kuar mkn2 or cuti2

mamaRIFQY said...

kalo na la..say yes pada emas ngan holiday!hehehee..sbb kalo emas tu,xyah la beli yang besar gedabak..yang comel2 je..aset tu..untung ari tua....hehehehe..

and holiday..opkos la mmg beshhh kan kankan??

so pilih dua2 boleh??

lovelywa said...

besday sy ngn asben mmg takde seprais2..sbb klau seprais takut masing2 tak berkenan..so better pilih ape yg kite nak..besh gak klau bercuti kan..barang2 ni kite bole je beli sendiri tp klau bercuti ke mana2 lagik besh pkai duit suami..kikiki

maszmadi said...

bestnyer dapat adiah..... terasa sangat dihargai kan.

pernah pi ke swiss garden tu taun 2007 (dpt free baucer), masa tu baru bukak rasanya hotel tu. jalan nak ke sana hutan kiri kanan, but bilik best, view not bad, tapi sekarang x tau lah kan, dah 5 taun dah, mungkin dah upgrade n lagi best...

Zura@Iwan said...

gi cuti2 lg best kan...sy lebih suka bcuti2..dr shopping brg2 gitu..hehe..

anje mcm sy gk..suka pakai brg smpi rosak br beli baru..hehe

Nana said...

kita mmg xpernah minta hadiah masa beday ke baik masa aniberseri ke
mmg ktorg pon jenis bukan kasi adiah tiap kali beday ke aniverseri ke
tp kdg2 tu suke kasi adiah di luar ari yang istimewa haha
tapi ktorg nye style
masing2 suke seprise kan masing2
mcm berlawan2 hahaa
klw beday dia kita wat seprise
time bday kita plak
dia wat seprise

nieda said...

anje kalau dpt semua hadiah tu rasa mcm donia ni haku yg punya.,haha..
Mesti ada special surprise during the holiday..happy birthday in advance ya.,may allah bless u

Zie said...

best tu... e,mm dok plan jgk thun ni nk kemana yer

mamalieyna said...

jrg dpt hadiah..kalau nak kena request,,,sian kita..hehe..apapun bersyukur dgn apa yg ada..

bercuti sgt best !

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

hadiah pilihan yg tepat tu, srnok bila dpt bercuti bersama yg tersyg. Kami pun selalunya hari2 istimewa disambut dgn mkn2 or g holiday, hadiah berbentuk material kalau ada rezeki lebih/budget br bagi..hihi..

Aleyn said...

bagusnye hadiah tu....next year nak gi mana yer?

Saleha said...

owh romantiknya. kita nye besday, kita sendiri yg kasik hadiah tuk diri sendirik.. sob sob.. laki jiwa kayu..

anje, bleh tak bgtau pakej 3D2N tu harganya brp?

Ane, knp kita hantar emel pasal sluar palezo tu takda feedback ape2pun.. tak jd jualke

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.