Followers

Tuesday, September 11, 2012

♥ House Cleaning @ House Keeping Services - Pernah Buat Tak? ♥

Rumah kami baru renovate & now dah nak siap renovate minggu ni atau minggu depan
tapi nak bersihkan tu mmg bencinta rasanya...
sebab mama & balqis alah habuk, kamui penghidap Asma a.k.a lelah...
so papa cadangkan soh panggil Home Cleaning Services untuk cuci...
alang2 dah panggil leh la terus bersihkan satu rumah...

tadi ada try survey RM80 untuk 1 cleaner = 4 jam...
mahal ke murah ek?rasa cam ok je kot...
nak tanya la ada tak sape2 yang pernah mendapatkan perkhidmatan cuci2 services ni...
kami tak pernah try, so nak wat survey dulu
kalo perkhidmatan tak bagus, kena cuci sendiri la nampaknya...
kalo ok leh la upah cleaner 2 bulan sekali soh cuci rumah utk bab2 "major" cleaning...
bab2 minor cleaning leh wat sendiri sajok...
aci tak malas tol nak bersihkan rumah...
dah papa yang offer....grab je la...hu...hu...hu...hu....

sebenarnya mama dah tak larat sebab tet..............


ok kalo ada sape2 pernah try leh kasitau...ok ke tak ye?

p/s rumah sekangkang kera pun nak panggil orang bersihkan, kalo rumah bungalow mau every days soh datang bersihkan...

16 comments:

SiTi said...

x pernah servey... tp penah gk terpikir nk amik

JaSSNaNi said...

owh.. house cleaning ni.. kalau sendiri tak pernah lagi panggil.. tapi bos ada panggil org wat kat rumah dia.. seminggu sekali.. buat sampai abis.. time tak kira.. sebulan 4x tapi bayaran kalau tak salah rm2++ tak pasti angka sebenar.. dua ratus lebih2 rasanya..

Suliana said...

xpernah amik tapi pernah tnya cleaner kat opis. lebih kurang gitulah harga dia kalau rumah dua tingkat. tapi dia tak kata plak satu jam, dia kata sampai siap :-)pregnt ke? hehe

SyaNa said...

dulu kite ada buat bisnes cleaning service ni
tp sbb susah nk cr pekerja terus stop

tp kalo rm80 4 jam tu kire ok la utk bersih umah lepas reno tu

normally kalo saya caj dulu rm50 4 jam kalo umah yg org da duduk ni

umah baru reno lagi byk keje dorg kena buat..

Che Rosliza Che mat said...

tak pernah...rumah bukanya besar kikiki

Kak Izan said...

sendiri tak pernah .. tapi kawan pernah.. tapi service tak bagus .. bayar boleh tahan jugak RM20 satu jam.. sajer wat lambat.. tapi tak bersih.. akhirnya dia buat keputusan.. no more.. cuci2 service sendiri.. :D

Eliss Mie said...

mengandung ke? kita basuh sendiri ajer tapi ada abang dan kakak ipar tolong sama, lagipun teres setingkat jer. siap samak bagai :)

Mrs. Hilmy said...

sy pnh biasenya RM50-60...

Zura@Iwan said...

x sbr nk tgk umah Anje...

Gieyana said...

x pernah gunakan..suka kemas sendiri psl sy nie complicated sket..ekekke..:-)

nnt up ler gmbar umah..nk juga cuci2 mata..:-)

sitisaliza.com said...

rumah makcik saya tu dia ambik utk weekend je.. tp x sure bape harga.

mamalieyna said...

eheh..sebab tet... peknen ke?..hee~

buat housewarming tau..boleh tgk rumah 'baru'..mesti cun~

Mama Lynd said...

Ada kawan dia dapat Indon yang keje kantin so ahad dia xder buat apa2 kawan tu book dia setiap hari ahad datang kemas rumah dan iron bju stok seminggu. Dari pagi smpai petang measn smpi kej siap Rm50. Ingat nak amik org y sama tp akak tu tak kasi sbb dia mmg amik fix hr Ahad hari lain Indon tu keje kantin. Try la cri org y gitu dpt murah.

nanie said...

Saya mmg ambil cleaning srvs 2 minggu skali..dimelaka mungkin agak murah..rumah semi D utk 5 jam cuma rm50.

Mr and Mrs Faez said...

Me too.. amik part time maid.. tapi area KL mmg mahal kot.. tp ok la untuk saya yg xde masa nak ngemas nih huhu~

2 jam + 2 maid = RM60

kalo dia hanya dapat hantar 1 maid masa akan jadi 4 jam

Nieyl said...

oh..xpenah la akak...nieyl pun terpaksa wat sndr..hehe~

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.