Followers

Monday, September 10, 2012

♥ My Opis Hari Raya Celebration - Menu ♥

Jumaat minggu lepas ada makan2 kat opis mama....
makan2 sampai kenyang k, punyer banyak menu
Alhamdulillah rezeki ari Jumaat...siap tapaw lagik sebab banyak makanan yang berlebihan...
b4 story lebey lanjut, jom tengok makanan yang ada....yummy2..


Biskut Famous Amours & Kek From Chocolate World... 


Satay Haji Samuri 1000 cucuk...
tak habis pun semuaorang makan, balance 500 cucuk tapaw bawak balik k


kuah lontong, udangnya besaq giler la...
tak habis gak sebekas di tapaw oleh rakan2 sekerja..


kuah kacang....


Lemang yang cukup lemak...perh sedap betul...


rendang ayam...marbeles haq ni habis tinggal kuahnya je 


Nasi Ayam...special mmg sedap ramuan perapan ayam tu


ni sayur2an untuk Laksa Johor....


Spagethi...makan dengan sup & kuah laksa Johor...
mama peminat tegar Laksa Penang...hu hu hu...


Meehoon Singapore mari....semua kata sedap..
yang ni Vege punyer....


ni pun Meehoon Singapore Mari...tapi yang ni Mix punyer..


Air on that day...Air Nescafe, Teh Suam, Air Sarsi


Kek Chocolate World tadi..


rasanya mmg sedap betul la...


caterer on that day...sampai tak muat meja, terpaksa amik meja tambahan...


Cendol marbeles, ada sebekas tak habis k...



3 bekas untuk Sup, Nasi Ayam & kuah laksa Johor


Tapai pulut...mmg sedap giler...


ni untuk Nasi Ayam, cili + kicapnya...


terliur tengok ayam tu...


Nasi Ayam on that day...banyak lebey gak separuh dari bekas tu tak habis...
so semua kasi tapaw...


sup yang sedap...


then kek Red Velvet from our staff...

mmg seronok betul la, tak pernah lagi merasa kerja dalam suasana yang seronok
kengkawan yang sporting habis...
mmg really enjoy, mama merupakan salah sorang EE a.k.a Employee Engagement untuk company mama...kami sama2 cari katerer & sama2 siapkan deco2 & persiapan sebelum majlis berlangsung
majlis start dari kol 4.00petang sampai kol 7.00malam...

mmg meriah dengan kehadiran ramai staff2 from site staff jugak...
tapi tak mampu nak habiskan semua menu...
mama siap tapaw dapat 15 plastik makanan,,,nanati mama story lagik k...

12 comments:

syawalsimpsons said...

meriahnyer ngan makanan...adoi...sedap2 belaka ni

Nana said...

sama la kita
jumaat lepas ada jamuan raya
tapi wat kecik2 je
sebab opis kecik ehhee

Saya Disini said...

sdpnye

Che Rosliza Che mat said...

Seronoknya jamuan raya...banyak menu...mesti seronok makan2..

eima said...

waaaaaaaahhhhhhhhhh byk gile ... yummy

Nieyl said...

hamboi...opis nieyl pun buat jgk..hehe~tapi gambar x sempat nak amek byk pun..sbb bz..huhu~tapi kat blog blm update lg..heheh~

wida said...

meriahnya menu..paling suka satay

wida said...

meriahnya menu..paling suka satay

Zura@Iwan said...

wahhh bestnya tgk jamuan ry opis anje....meriah ngan mknan...sedap2 plak tu tgknye...tliur dh nie..hehe

shark said...

pergghhh sedap dan byk betol maknan :)

MRS. K said...

skang dah tak layan sate samuri dah.. kite makan willy satey, sedap sangat

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

klau sambutan hari raya di opis mmg mewah & meriah dgn mknan, selalunya msti ada menu satay kan..

kaminya sambutan raya opis semalam, mmg mewah dgn mknan kenyang perut..sampai ke ptg..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.