Followers

Wednesday, September 26, 2012

♥ Percutian Ke Pulau Pangkor - Salah Budget Aiyak.....♥

Mood bercuti dah mari...dah lama rasanya tak pi Holiday Treatment with Family terchinta
Alhamdulillah dikurniakan rezeki sekali lagi dapat bercuti sebelum sampai hujung tahun
kali ni destinasi pilihan diberikan hak mutlak kepada mamy untuk pilih (hadiah birthday)
dan destinasinya adalah ke
Pulau Pangkor....
b4 this dah pernah pi, tapi without daddy sbb time tu daddy outstation
mamy pi dengan family mamy je...


cantiknya pantai,tapi kami bertiga tak suka mandi laut...ape kes...


tak sabo nak pi dah ni...


nak booking penginapan Pool adalah wajib ada k, kalo tak de ngamuk si anak dara nanti...
selalu kami booking hotel, tapi kali ni nak merasa booking Apartment under Swiss Garden...
lagi satu sebabnya Hotel yang kami nak booking dah full booked
sbb kami booking time weekend kan
so lambat booking habis semua dah penuh...sadis betul la...
b4 this pernah gak booking Hotel kat Bayu Beach Resort @ PD same thing happened semua fully booked

so daddy booking Apartment Swiss Garden Damai Laut...


ni contoh keadaan dalam bilik Apartment tu k...
daddy cakap kalo booking hotel sempit sikit, sbb selalu hotel kan ruang terhad
so booking Apartment besaq sikit, leh main kejar2...kih kih kih....
hope dah balqis suka la dapat pi bercuti kali ni, dah ari2 dok tanya
bila kita nak mandi pool, kakak nak pi tepi pantai...

sabar ye kakak, lagi beberapa hari je, we all booking 3D2N je...
so check in kol 2.00ptg ari Sabtu & Check Out 12.00tengahari ari Isnin...

ape yang salah budget?mamy igtkan Swiss Garden Damai Laut ni kat blah Pulau Pangkor
rupanya kat blah Lumut...tu la yang sadisnya, b4 this time pi Pangkor we all booking kat 
Coral Bay Resort sebelah Pulau Pangkor...
kali ni TERbooking kat Lumut plak...
kalo stay kat pangkor lagi best rasanya, tp kete still kena tinggal kat lumut gak...

so now tengah dok rushing2 nak call agent transporter sbb nak sewa kete nak meronda2 ke Pulau Pangkor
tapi maybe 1 day je kot kami ke sana, maybe ari Ahad je
sbb rasanya Pulau Pangkor pun bukan besaq mana pun kan...sehari cukup la kot...

ada sape2 nak suggestkan transporter yang ok untuk mamy sewa transport?

p/s ada ole2 from Pulau Pangkor untuk pembaca blog mama...
p/s ada sape2 nak kirim, sotong, udang & sebagainya...kawan2 opis mamy dah ramai yang kirim...
p/s balik Pangkor leh singgah teluk batik plak...Daddy2 kalo kita stay lagi 1 night @ Teluk Batik leh  tak?

20 comments:

TiranaAduka said...

salam
Menang best kt pangkor...tu gambr terbaru ke kt pangkor?

atty's said...

pangkor ni dkt dah ngn kg kty,tp lom pernah sampai ke Pangkor..sampai lumut je baru ,

AyuArjuna BiGoshh said...

ya allah bestnya...dah lama ayu tak bercuti ke pulau...teringin :P

MrS. F!zA said...

wowieee...kita ni suka tgk org p pantai2 cantik..tp nk gi mmg tk ar..tkut laut..hahaha

mamasuri said...

sy kan..pulau pangkor tu seronok jugak g..tp lagi seronok kalau g pangkor laut resort tu jer..itu lagi best...surrouding pun best..tp kalau lumut tu..sy suka g teluk batik..kalau ptg2..mmg happening mandi manda kt situ cuma air dia keruh lagi skit...

Gieyana said...

xpernah smpai pangkor nke ag psl x terlintas pon nk g sini psl dh stay kt penang mmg dikelilingi lautan..:-)

mama maman aka yana said...

beshnyer cuti2 malaysia..:P

Ina Hashim said...

alahai...Swiss Garden tu mmg kat Lumut...mmg ramai org sll tersilap igtkan kat Pangkor...tapi hotel dia nice & private la....boleh je nak ulang alik g Pangkor...tak jauh pun....dah ada new jetty kat Marina Island Jetty lagilah dekat sampai ke Pgkor

Zura@Iwan said...

dh penah pegi pgkor...mmg best...hikss...

island hopping yg mcabar tu...hikss

beli la ole2 kt km..hehe

eima said...

aku tak penah sampai lagi la ....syoknye .... ade kursus kat sana tp tatau la nk pegi ke tak ...

Nad @ MamaZN said...

anje, ok je dok kat swiss garden damai laut tu..
situ ada private jeti yg ada bot bawak kite pi pangkor (under swiss garden)


nk tnye, ada skuter budak lagi x? bape rm? kite emel anje, tp takde reply

Pusat Bahasa Pelangi said...

ayu pernah stay kat swiss garden damai laut...masa tu ada family day..nak ke pulu pangkor naik feri kat jeti ...betul sehari pun dah puas..

pasal anje tanya semalam..
1. better pakaikan baju anak yang plain...tak mau yang bunga2 dan ada corak...elakkan warna putih dan hitam..

2. make sure mood anak ok..maksudnya kenyang, bawak gula/ jajan, bawak mainan kesukaan dia...senang nak bodek kalau dia buat hal..

3. make sure juga org yang rapat dgn balqis ada depannya..maksudnya kalau balqis rapat ngan ayahnya, biar ayahnya handle the situation, bagi galakkan dan sokongan depan2 dia..

4. kalau boleg beberapa hari sebelum nak photoshoot tu, dah psyco balqis yang dia akan berphotoshoot dengan uncle2, abang2 atau kakak2...so tak leh takut2 dan malu...

5. doa dan yakin pada rezeki Allah.insyallah semuanya pasti boleh...hubby ayu kalau ada apa2 hal yang berkaitan ngan anak means exam, photoshoot, shooting atau apa2, memang dia akan solat hajat utk permudahkan segalanya..

sekian tips tak seberapa daripada ayu...hihi..:)

|| NaFiRaa || said...

canteknyer!!!
tak pernah lagi sampai kat pulau.. bestnye kalo dapat celebrate birthday kat pulau cam nih kan~

*terus sambung verangan..:P

Fauziah Mohamad said...

harap suatu hari nanti dapat p jugak

Selamat bercuti

Zie said...

cantik apartmrnt tu.. luaskan... oklah tu.. janji dapat bercuti..

bagus idea tu staylah pulak kat teluk batik... alang2 dah lalu kan?

Zie said...

cantik apartmrnt tu.. luaskan... oklah tu.. janji dapat bercuti..

bagus idea tu staylah pulak kat teluk batik... alang2 dah lalu kan?

Eliss Mie said...

masa eliss pergi pangkor hari tu, chalet tu sendiri ada perkhidmatan sewa van/ motosikal. tapi kitorang tahan jer van yang lalu2 tepi tu, diorang ckp lagi murah :p

Masya said...

selamat bercuti anje.... x kesahlah berapa lame janji puashati dapat habiskan masa dgn family

Nana said...

Tingin nk g
Tp amrul kat xbest
Mentang la dia dh g
Kita tingin nk g tp dia ask ckp g tmpt lain la
Mana aci huh

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Eija x pernah sampai pulau pangkor lg tau, teringin gak nak pergi, kami ni jarang sgt g bercuti di pulau2 ni...

Enjoy ur holiday k..:)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.