Followers

Thursday, September 27, 2012

♥ Recycle For Charity - Pernah Wat Tak? ♥

Recycle For Charity 
kat kawasan rumah kengkawan ada tak recycle bin ni?kat rumah kawasan ruamh we all ada 2 jenis
last week kemas2 baju yang tak leh pakai (tak muat) baju bajan time b4 kahwin dulu
then pilih2 & packing2 masukkan dalam plastik untuk didermakan kepada pihak yang lebey memerlukan...b4 this kami pernah dermakan sendiri ke rumah anak2 yatim
tapi kali ni daddy kata why not kita letak dalam Recyle bin ni so
biar pihak2 yang tertentu yang agih2kan baju bajan tu

bukan baju bajan je yang kami dermakan, suar jeans daddy, baju balqis
baju mamy & anak patung balqis jugak...
dah tak lalu mata nengok byk sangat anak patung kat rumah
dari wat hiasan (tak elokkan) so lebey baik didermakan saja...


time ni daddy tengah masukkan baju bajan yang nak didermakan ke dalam recycle bin ni...
dalam 10 plastik ada la, kbnyakanya baju kurung + kebaya mamy time kurus murus dulu...
dah tak muat lemari k, dermakan adalah jalan yang terbaik...


ni recycle yang lain plak...
ada macam2 jenis rasanya...

kadang2 kita nak dermakan sendiri kat rumah anak2 yatim, ada gak yang tak nak terima
sbb kena ada prisedur nak derma...
so kalo dah malas nak ikut prosedur @ malas kena banyak tanya
letak dalam bekas ni lagi bagus...

banyak lagi recycle bin yang ada kat sana sini rasanya...
ni antara contoh2 yang ada la...

p/s ada sape2 pernah wat camni tak?atau ada service2 lain yang kengkawan nak share...
b4 this time gila2 remaja dulu baju bajan yg tak muat & mamy tak nak selalu mamy bagi kat maid makcik mamy....now bagi kat anak yatim & org yang betul2 memerlukan is better kan...

5 comments:

syawalsimpsons said...

kat putrajaya ni tak penah nampak lg...tp kat area umah sewa en asbeen dolu B4 kawen, ada la penah nampak..

Saya Disini said...

xpernah buat

Eliss Mie said...

kat area rumah kita pun ada. pernah buat entry psl tu

www.elissmie.com/2012/09/kat-mana-korang-selalu-kitar-semula.html

Zura@Iwan said...

kt rumah kita x de..tp ada tmpt2 yg dsedikan utk charity cm ni..

Nana said...

ada kat tesco ampang
tp xpernah pon derma kat tempat ni
bese bagi maid jiran sebelah
dia bw blk kampung dia
kt kemboja
orang susah

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.