Followers

Tuesday, October 2, 2012

♥ Journey To Lumut, Pulau Pangkor & Teluk Batik - Part 1 ♥

Good Morning semua...ari ni mamy still cuti lagik
menghabiskan sisa penat lelah bercuti @ Pangkor tempohari..
penat sangat2 sbb perjalanan yang jauh...lebey kurang 185km from our Home Sweet Home
kami bertolak Sabtu pagi lebey kurang kol 10pg camtu
after sattle cuci kete, tukar minyak hitam kete...then we all baru bertolak ke Lumut
check in kol 3petang, so budget time tu mmg sedang2 elok la
kami pi ke Lumut ikut jalan from Kuala Selangor - Tanjong Karang - Sungao Besar - Sabak Bernam 

sampai ke hotel agak lewat sikit sbb singgah Giant Lumut dok cari brang untuk balqis...
dalam dekat2 kol 5ptg baru sampai hotel, balqis dah zzzzzzzzz...time tu kepenatan sangat2...


tempat penginapan kami di Damai Laut...
Swiss Garden Apartment...
1st thing check in dulu, amik kunci.....


our room, studio room


kakak sibuk nak enter frame sekali dah bersiap2 nak terjun pool.. 


our kitchen...kuali & periuk we all beli time kat giant, kengkonon nak guna kat rumah sekalinya ada dapur elektrik untuk masak...so siap rasmikan la kuali & periuk baru...


meja makan...


ruang tamu...
cam biasa ada kipas & air-corn 


bilik air....siap dah susun barang2 kat dalam bilik air


tab mandi kesukaan ramai...tempat berendam...


tempat melepaskan hajat, mmg besaq gak la bilik air ni...


dapur untuk main masak2...


sabun hotel, wangi betul sabun foam bath tu...kakak suka sangat2...


ha ha ha ha....bilik kami sentiasa dengan sign board "Please Do Not Disturb"...

ok nak kongsi pengalaman pasal hotel ni k...
mmg tak menepati selera kami, sbb Hotel ni jenis Privacy sikit
tempatnya terletak jauh dari kawasan hotel & tempat makan2
perjalanan nak masuk ke kawasan hotel agak suram, sunyi serata menakutkan sebab jalannya yang berliku2,
banyak corner yang tajam & merbahaya....so kena more careful nak2 nya kalo time malam2 k....

citarasa kami suka hotel yang kat pekan, mmg suka keadaan hingar bingar
pendek kata pekan hidup, blah malam tak mati...sbb kami suka berjalan2 sana sini..
dok Swiss Garden terbatas sikit pergerakan kami, ke Pantai Remis lebey kurang 17km
ke lumut plak dalam 22km...so memang jauh k, nak cari makan malam yang sedap2 mmg amik masa 1/2 jam nak sampai...

ok pasal Apartmentnya pandangan kami Ok la, bilik yg besaq luas + selesa
cuma servis perlu dimantapkan lagi, sbb time Asar daddy call minta tolong hantar sejadah & bagitau arah kiblat, diornag amik masa dekat 1 jam untuk hantar sejadah, sib baik la kami mmg bawak satu
tak leh nak berjemaah la sbb tak cukup sejadah...

yang lain2 rasanya ok kot, kami mmg enjoyed jugak la dok Apartment ni
Hotel ni ada golf, so sbb tu la kawasan hotel ni jauh dari kawasan pekan....
ok itu review pasal hotel...nanti kita cite pasal lain plak k....


 pembaca bertuah akan memenangi FM from Pulau Pangkor..
soalan teka teki akan diberikan pada entry terakhir cite pasal Cuti2 Malaysia we alls kat Pulau Pangkor...
so stay tuned kalo nak FM ni....

12 comments:

Cynful Pleasure said...

welcome home... sukanya anak dara dalam apartment tu... :D

Huda said...

yup betul tu anje..hotel ni mmg horror bila nak masuk malam2, sbb jalannya :) sy ada sekali berbuka kat sini last year..tp bg yg suka kedamaian okla kut..lupa nak ajak singgah umah huda kat manjung..leh bawak makan2 sedap2 kat sini :)

mamaRIFQY said...

anje..review la harga bilik skali..

mamaRIFQY said...

anje..review la harga bilik skali..

wida said...

lalu kampung saya..sabak bernam:)

Nieyl said...

amboi...best nyer...holiday....cepat2 cter psl holiday...

Eliss Mie said...

siap rasmi periuk kuali yer :) bilik dia nampak besar jugak kan . kalau ramai2 boleh amik extra bed.

Atia Adina said...

best nampak bilik dia......seronoknya bercuti....saya teringin gak nak gi....bila ntah

Nad @ MamaZN said...

Mmg tmpt nye agak jauh kedaung

|| NaFiRaa || said...

bestnye~

Zura@Iwan said...

hotel jauh x best sgt la kan..nk jln2 pyh sket...huhu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Luas apartment dia, kalau pergi 1 family untung la sbb boleh masak2 sekali..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.