Followers

Tuesday, October 2, 2012

♥ Journey To Lumut, Pulau Pangkor & Teluk Batik - Part 2 ♥

sambungan lagik...oleh kerana sampai pun dah lambat sikit
time sampai ni pun balqis still Zzzzzzzzzz.
so kami rehat dulu dalam bilik sementara anakanda bangun tido
sekalinya lepas kakak bangun terus dia cakap "wah....kita dah sampai hotel, daddy2 bila nak mandi pool"
soalan standard kalo pi bercuti, mandi pool perkara wajib
kalo ppi hotel tak de pool jenuh la menjawab soalan ada dara ni
at least kalo ada tab mandi leh jugak memujuk duka lara si anak dara ni....

lepas semua bersiap2 dalam kol 6petang kami pergi ke pool Apartment ni....
dekat je pun tak jauh sangat....


kanak2 ni paling happy bila dapat mandi pool
baju swimming suit yang mummy beli terbesaq plak
padahal saiz umur 3 -4 years tu....badan kurus sangat...


terpancar muka tak sabonya tu....


weee....dapat gak berendam dalam kolam
kalo u alls nak tau balqis ni mmg penakut ya amat sangat2
tu yang dah besaq gini masih pakai floater lagik
walaupun kolam tu tak de la dalam mana pun....



time kakak mandi, tak de sape pun mandi kat sini
sbb kami ornag terakhir yang mandi kat pool tu...


tak lama pun mandi, dalam 20 minit je
pastu tangan dah kecut2...


hari pertama mandi kat pool Swiss Garden Apartment...


ni plak ari ke2, rasa cam tak best plak pool kat Apartment, we all pi pool hotel
tak jauh pun dalam 2 -3 minit je leh sampai sana...
kat sini best sikit, ramai orang gak la time tu, sbb ari Ahad kan....dalam kol 9pagi kami pi mandi ni....


view pool Hotel...
pool untuk kanak2 ni dalam sikit dari pool kat Apartment tu....


kakak ni mmg takut, ornag lain selamba je terjun pool
dia mmg seorang yang berhati2


see daddy pegang tangan pun muka takut jelas terpancar jugak...
haish......mewarisi perangai sape la kakak ni...



siap nak pakia speak nyelam, padahal mandi kat tangga je...


ok habis cerita untuk hari kedua blah pagi...
lepas ni citer Journey To Pulau Pangkor plak ek....

oh ye nak citer pasal makan malam kami....
tak sempat nak snap2 gambo, kedai ramai orang so papa tak kasi snap2
kami makan malam kat area Pantai Remis...Pantai Remis ni kat blah Taiping punyer k
bukan Pantai Remis Kuala Selangor...
kira2 17km dari Swiss Garden Apartment....
we all kalo pi jenjalan time nak makan mmg daddy selalu akan pi tanya orang2 kat situ
makanan mana yang best, kami nak makan makanan yang sedap & puas hati...
alang2 datang dari jauh kan....
so ada sebuah kedai kat area Pantai Remis, dekat dengan traffic light berdekatan dgn Billion...
mmg terbaik la kedai tu, pinggan yang besaq banyak makanannya
kalo tengok dari luar mmg cam kedai cekai2, tapi masakannya kalah kedai yang grand2

time kami sampai tu mmg ramai dah pelanggan
rege mmg berpatutan dengan ape yang kami makan...
sedap & puas hati....then lepas makan kami terus balik ke hotel...
sbb jauh & sunyikan, so tak leh balik lambat sangat
kalo kami bercuti ke PD, sure la kol 2pagi baru balik, sbb PD kat kawasasn pekan
so tak risau sangat kalo balik tengah2 malam....

nak FM from Pulau Pangkor?


pembaca bertuah akan memenangi FM from Pulau Pangkor..
soalan teka teki akan diberikan pada entry terakhir cite pasal Cuti2 Malaysia we alls kat Pulau Pangkor...
so stay tuned kalo nak FM ni....

8 comments:

|| NaFiRaa || said...

pool dan kanak2 tak dapat di pisahkan~ hehehe

Nieyl said...

wah~best nyer lame x pegi holiday nie...honeymoon pun xde masa lg..haha~

LYAfrina said...

seronoknyer bercuti....

wah..seksinyer balqis..tp comel sgt baju renang dia..suka tgk kartun tu..dh pnjang rambut dia

Nad @ MamaZN said...

Nak FM!! :)
Memang pggl balqis kakak??
Sbb balqis nk dpt adik ke?
Hihi

Zura@Iwan said...

bdk2 mmg suka pool kan....

irfan x taw la cm mn...hrp2 dia x takut berenang..hehe

nak FM gk..

Ieda Zakaria said...

Sweet ler swimming suit balqis...

Atia Adina said...

balqis nampak seksi lah...hehehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

betul2 soalan standart bg semua kanak2, sampai hotel mesti x sabar nak terjah pool..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.