Followers

Wednesday, October 3, 2012

♥ Journey To Lumut, Pulau Pangkor & Teluk Batik - Part 5 ♥

Lepas si anak dara bangun dari ketidurannya
kami teruskan acara snap2 lagik sementara nak balik ni kan...
kami kuar dari Pulau dalam kol 6ptg...
sebelum tu kami singgah ke Kota Belanda...
inagt lagi tak kisah Parameswara sejarah Tanah Melayu?


anak dara ni baju sepersalinan mesti bawak
kalo tak ngamuk nanti pakai baju yang sama sampai ke petang...


kasi peluang dia nak posing mood tengah mari ni...



gambo ni balqis yang snap2 leh tahan gak Lil PhotoGrapher mamy ni...
time balqis snap2 ni daddy kena marah sebab tak senyum....dan hasilnya


setelah daddy disuruh senyum oelh kakak balqis...




kenangan zaman dulu2







love...kakak paling suka la LOVE ni....





tak sempat nak snap2 Batu Bersurat kat area situ...

lepas kami jenjalan snap2 sana sini, time untuk shopping FM & jajan2 yang ada...
tapi secara jujurnya mama nak kasitau ye
Pulau pangkor ni jajan2 like soton gkering, udang kering, ikan bilis, keropok2
semuanya mmg mahal2 belaka k...tak de yang murah sangat pun
maybe sbb kat Pulau so kosnya dikira mahal bila barnag2 keperluan untuk buat benda2 semua terpaksa di import dari Lumut...so mmg tak de murah sangat pun...
takat biasa2 je rasanya, kadang2 rege ada yang diluar jangkaan means tka masuk akal la...

tapi nama pun pusat pelancongan kan, mmg target kat plancong2...
so time i la peniaga2 nak wat duit......

7 comments:

atty's said...

Teringin nak ke pulau pangkor.tp belum ada kesempatan ,.lumut je baru sampai.

pandainya kakak balqis pose..

|| NaFiRaa || said...

pandainye lil photo-g amik gambar mummy daddy dia.. untung lah anak dah pandai tangkap gambar nih kan.. tak pasai2 daddy dia kena marah sebab x mau senyum.. hehehe.. bijak sungguh~

Eliss Mie said...

siap kena marah papanya :) mahal senyuman papanya yer :)

x sampai pulak sini hari tu :p

PinkUmmi said...

balqis n peace tak leh nak dipisahkan..hehehe

syawalsimpsons said...

seronoknyer bercuti....sue G sini kalo ado kursus je...mmmm...mmg opis sue rajin buat kat pangkor

Zura@Iwan said...

posing sggh qis...

bdk2 mmg kena bw bj salin kan...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

ermm biasala tu xde yg murah dh sekrg ni kan, lg pulak mereka tau pelancong mesti beli punyerlah

Pandai Balqis jd Photografer ye..hehe..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.