Followers

Wednesday, October 3, 2012

♥ Journey To Lumut, Pulau Pangkor & Teluk Batik - Part 4 ♥

After sampai ke Jetty kami terus sewa motor...
time balqis dah start mengantuk la plak
penat seharian berjalan rasanya...
panta pertama yang kami pi Pantai Bogak....


tapi pantai ni tak best langsung, sbb tak leh nak mandi + tak de pemandangan yang shantek...
so kami singgah kejap je 
jalan nak keliling Pulau pangkor ni mmg berliku2....bukitnya bukan calang2 lagik
dah macam bukit kat Cameron Highland & bukit kat Genting..
cerun sangat2 cornernya pun menyeramkan, tapi kete mmg tak banyak la kat situ...
ape2 pun safety 1st jangan bawak laju2 k...


akhirnya kami ke pantai Teluk Nipah
caro port Buaian anak dara nak main buaian katanya...
we all kalo pi pantai mmg tak suka mandi pantai
lebey2 lagi balqis mmg "ANTI PASIR" tak leh jejak pasir
tu pun daddy yang dukung naik buai tu...





muak buak kepenatan seharian berjalan2


ombak kuat time ni...
















tak lama lepas tu balqis pun Zzzzzzzzz atas motor
so tak leh la nak snap2 pic sepanjang perjalanan & tempat2 yang kami singgah...
mmg penat sangat2 sampai terus tak sedar anak dara ni
panggil nama banyak kali pun mmg tak bangun
so bagi peluang balqis puas tido dulu baru kami sambung ke destinasi lain

sayangnya tak sempat nak snap2 kat 2 & 3 pantai lagi sepanjang persisiran pantai Pulau Pangkor tu....
dek kerana kakak balqis tido.......


pembaca bertuah akan memenangi FM from Pulau Pangkor..
soalan teka teki akan diberikan pada entry terakhir cite pasal Cuti2 Malaysia we alls kat Pulau Pangkor...
so stay tuned kalo nak FM ni....

8 comments:

mamaRIFQY said...

wahh teringat ms g pangkor arituu..wah rugi le balqis tak mandi ye!! lenkali xleh bawak p pantai la...

Cynful Pleasure said...

baca baca entry you ni, nanti karang I pulak end up kat Pangkor masa cuti... :p

Nieyl said...

wah!nieyl x sampai lg pangkor nie...tgk gambar akak nie..membuatkan nieyl pun nak ke sane..sbb nieyl suke pantai...hehe~

wida said...

cantik2 lah fm tu

MRS. K said...

kalau si hadif plak takut mandi pool/pantai tapi main pasir memang die suke giler la..

Zura@Iwan said...

ronda2 naik motor best tu....

ada pegi island hoping ..ada satu pulau tu..cantik pantai dia...

|| NaFiRaa || said...

rugi lah tak suka main pasir.. kalo anak zura.. sampai pantai jer trus terkam pasir.. haih~

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Ohh Balqis Anti Pasir ke?
selalunya bdk2 suka main pasir..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.