Followers

Tuesday, October 2, 2012

♥ Journey To Lumut, Pulau Pangkor & Teluk Batik - Part 3 ♥

Hoyey dah sampai masanya Journey to Pulau Pangkor
lepas kakak mandi pool kami pun bersiap2 nak ke Pulau Pangkor...

lebey kurang dalam kol 12.00tengahari kami bertolak ke Jeti Lumut...
lebey kurang 45 minit sampai ke Jeti Lumut...
kami parking kete kat Menara parking bertingkat RM030 sejam...
lepas tu kami makan siap2 kat area lumut tu, makan tengahari...

then terus ke Jeti Lumut...
harga tiket Feri adalah
RM10 dewasa - pergi & balik
RM5 kanak2 - pergi & balik

tapi cam biasa balqis mmg tak kena bayar la ye...daddy siap tanya kat kaunter dia kata yak payah bayar
kalo tak silap ikut range umur 4 tahun ke atas dah kena bayar...

oh ye, kat Jeti ni kengkawan dah leh siap2 sewa kereta @ Motor k
rege sewanya adalah
RM30 untuk Motor - seharian
RM80 untuk kereta - seharian
RM10 untuk Van siap dgn pemandu pelancong - 2 jam..

kami sewa motor je, sbb bertiga kan, lagipun tak de banyak barang yang kami bawak
beg galas je, so naik bertiga kira ok lagi
sbb rasanya kalo sewa kete agak mahal jugak regenya...
sewa motor jimat sikit....


sementara tunggu daddy beli tiket...
kita posing2 dulu...




anak manja daddy...


loving couple picture taken by Kakak Balqis


boley tahan gak pandai anak dara ni snap2...
sib baik DSLR ni ringan sikit dari yang dulu punyer...
ada la gambo kenangan mamy & daddy






on the way nak naik Ferry


kanak2 5 tahun berdukung, kalo tak dukung tak sah k...


ok dah leh naik Ferry, time nak naik ni mmg ramai pelancong...


angin bertiup kencang time ni...


ok dah naik ferry...


bukan main anak dara ni k...


Ferry akan berhenti 2 destinasi
untuk destinasi pertama kat Kampung nelayan
then destinasi kedua Pulau Pangkor 5 minit dari destinasi pertama tadi...

ok sambungan nanti time dah sampai ke Pulau pangkor k....

pembaca bertuah akan memenangi FM from Pulau Pangkor..
soalan teka teki akan diberikan pada entry terakhir cite pasal Cuti2 Malaysia we alls kat Pulau Pangkor...
so stay tuned kalo nak FM ni....

11 comments:

Cynful Pleasure said...

time scroll sampai kasut anak dara, pikir pulak anak dara gue pun ader sepasang! Memang tak nak tukar masa shopping kat TESCO hari tu! ish ish.. pink pink punya pasal.. :p

Eliss Mie said...

bestnya naik feri :) bila ntah nak pi sana lagi :p

Nad @ MamaZN said...

kite rase kali ni byk gmbr daddy balqish eneterprem ;)
selalu tu, susah nk tgk ada gmbr daddy balqish, hihihi

Afasz said...

seronok . nk g gak pulau pangkor. apa aktiviti kat sana? just mandi pantai ek> ok gak

Zura@Iwan said...

penah pegi p.pgkor dl trip company...best la...hehe..

♥MAMASYAZA♥ said...

kalau dulu nak ke pangkor bukan feri camtu, feri kecik yg tingkap pun boleh bukak, air laut boleh percik masuk dalam...hehehehe, tapi best

|| NaFiRaa || said...

waaahhh.. bestnye.. tak pernah lagi sampai ke pulau pangkor.. teringin jugak nak ke sana.. huhuhu

mama leen said...

cantiknya baju balkis

mamalieyna said...

waah bestnyer depa bercoti2 malaysia..

cantik balqis pakai belang2x.. sedondon plak dgn mak dia..hee~ cute jer..

mamaRIFQY said...

mmg syok !!best best.....nak g holiday gak..bile ntah boleh pegi

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Suka tgk loving couple n loving family..♥

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.