Followers

Wednesday, October 17, 2012

♥ Our Hotel @ PD ♥

Oh ya...patutnya mula2 citer pasal we all nginap kat mana kan...
terlangkau entry la plak...mula2 nak booking Hotel kat Bayu Beach Resort
sebab sebelum ni pernah booking, tapi under owner Apartment tu
bukan under Hotel...
http://damiaqish.blogspot.com/search/label/%E2%99%A5%20PORT%20DICKSON%20BAYU%20BEACH%20RESORT%20JUNE%202009%20%E2%99%A5

kalo ada sape2 nak no tepon owner tu, kasitau kat entry ni k, nanti mamy pm nombor tepon owner Apartment Bayu Beach Resort tu...

tapi biasalah plan last minit ni la akibatnya
sbb mula2 we all nak pi Genting, tapi semua hotel dah fully booked
so planning bertukar ke PD - Melaka
mula2 mummy ingatkan tak jadi nak pi
sebab daddy diam je kan, rupanya jadi la plak...

so pagi sabtu tu kami bergegas ke PD...
dan we all menginap di...


kat rumah we all sendiri....
save budget, so duit penginapan leh wat duit jalan2 sakan...
Bandar SpringHills PD
dalam 15 minit dari rumah we all ke Teluk Kemang...
rasanya pernah citer pasal rumah ni b4 this

rumah ni daddy beli b4 we all kahwin
daddy masa bujang mmg minat kumpul aset (hutang rumah)


rumah ni dulu ada orang sewa, tapi rasanya dekat 1 tahun lebih la tak de orang sewa
we all dah siap fully furnished rumah ni..
dan akhirnya daddy cakap rumah ni wat rumah istirehat kami anak beranak je la...


rumah teres 1 tingkat je...
rumah kat PD ni murah je tak macam rumah kat KL k
lagipun beli time dulu2 kan, now banyak yang dah mahal2 belaka
tengok la lalang tu, tak sempat nak upah orang potong...

sayangnya kami tak dapat dok kat rumah ni
dah rezekinya kat Selangor kan....
sekali sekala je kami datang melawat sambil bersihkan ape2 yang patut
takut dibiarkan lama2 nanti kotor & rosak plak....

p/s hidup kena berhutangkan, beli cash tak mampu ada rumah sana sini pun semuanya hutang dengan bank, bertahun2 la nak habis hutang tu...nanti kalo dah tua tak larat keje leh la dok jauh dari bandar....haish...tak baik ngeluh....
p/s we all ada wat satu lagik hutang rumah...we all ada beli rumah kat Gambang Pahang...teres 2 tingkat...tapi tu we all sewakan kat orang....aset sana sini, tapi semua pun berhutang....tu je yg mampu...

19 comments:

Saya Disini said...

sygnye,,

Kak Izan said...

Apa kate buat homestay.. nanti bila ada kengkawan nak gi PD.. boleh lah sewa rumah nie kan... kitaorang suka gi PD.. tapi masalah nak cari penginapan...
hihihihih... suka suki jer bagi candangan kan... jangan mareeee,,,, :D

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

saya disini: mmg sayangkan, tapi nak wat camne...rezeki di Selangor...

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

to Kak Izan: pernah jugak plan b4 this, tapi hubby tak nak plak...sbb bila kitorang nak ke PD - Melaka tak de rumah persinggahan plak...

Nieyl said...

okla tuh de aset...tapi itu la umah tu x leh tinggal lame2..takut2 la de penghuni x di undang..kena kerap ke sane..:) teringin nak beli umah teres..tapi ape kan daya..rezeki dapat buat umah sendiri..hehe~ :)

MRS. K said...

zaman sekarang ni kalau tak berhutang, takde la harta.. huhuhu

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

Nieyl : tol gak tu, risau kalo2 ada yang tak diingini dok situ kan, tapi takat ni ok je, balqis tido lena,

Anje a.k.a Mummy_Balqis said...

To MrsK: kalo tak utang tak dapat kan, nak beli cash, kami bukan anak jutawan hartawan dermawan...tapi hutangan je...hu..hu...ape2 pun bersyukur rezeki untuk anak2 nanti...

Afasz said...

tkde org jaga la umah ni ek?

Afasz said...

kalau jdkan umah ni homestay pon ok. masyukk

syawalsimpsons said...

bestnyer jln2 PD

eyeyou said...

buat homestay la..agak2 kalu anje nak ke PD, awak la guest nya..hehhe

eyeyou said...

buat homestay la..agak2 kalu anje nak ke PD, awak la guest nya..hehhe

Chekgu Azrine said...

Alhamdulillah..rezki tu..byk rumah pun ok..as an investment..

PinkUmmi said...

takpe kumpul aset byk2 walaupun berhutang...

dilazfamily said...

Kalo nak ada aset mesti kena berhutang. Tapi tak pe itu pelaburan masa depan

Mama Zharfan said...

rasanya tak ramai kot org mampu beli aset cash nowadays...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Aset rumah okey lagi, ada income boleh dpt. Beli rumah antara aset yg paling menguntungkan sbnrnya kan..
Mmg kena berhutang dulu nak dptkan aset..

Zura@Iwan said...

biasala anje...beli rumah nk byr cash mmg x mmpu ...asalkan ada aset utk masa depan..insyaAllah..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.