Followers

Tuesday, November 27, 2012

♥ Kasih Seorang Mama & Opah ♥

My mom datang rumah weekend aritu
tapi we all kat luar pi Sunway Pyramid
my mom tak cakap nak datang saje2 je katanya
sib baik we all mmg bagi kunci rumah kalo nak datang rumah leh masuk je
we all mmg tak kisah, kunci mmg bagi satu kat FIL mamy & satu set untuk My Mom
aritu mamy dok call my mom then balqis sibuk bagitau dia suka makan durian
then tak sangka plak my mom datang bawak durian untuk we all...
we all mmg kaki durian k, mmg suka
balqis lagik dasyat la dia punyer suka tu..
balqis makan sampai dekat 20 ulas k...
mmg peminat tegar durian anak dara ni...
dapat sebekas tu mmg tak kasi share denagn ornag lain la....


my mom bawak durian yang dah siap kopek
senang nak bawak katanya, so tak yah susah2 we all nak kopek2



sebekas untuk we all...
mmg elok & enak isinya...yummy2



bukan tu je...siap bawakkan kuah durian lagik untuk mamy
pakej sekali dengan roti bagai k...


walawei ngences gini...
balik2 dari sunway terus terkam kuah durian atas meja
masa tu my mom dah balik dgn my dad
so my mom tinggalkan atas meja je...


sebekeas gitu...kuah pekat likat lagik...mmg air tangan ibu adalah yang terbaik...
bukan tu je ye...ada lagi...


gulai tempoyak peberet mamy pun ada...
my mom wat gulai tempoyak udang....terangkat makan...mmg sedap giler la

kasih seorang ibu kan...rasa nek menangis bila my mom sanggup datang hantar makanan kegemaran anaknya...we all mmg tak tau my mom datang
sampai rumah tengok ada bekalan baru tau my mom datang aritu, tapi time mamy kol
my mom dah on the way nak balik
so this weekend balik rumah my mom nak repeat balik semua ni...

kasih ibu sampai kesyurga....mmg my mom jenis kalo anak2 nak balik
sure dia akan masak sedap2 & special punyer...expecially kalo we all yang balik...
sbb mamy anak ksygn my mom...

10 comments:

JaSSNaNi said...

seronok bila mak datang bertandang kat rumah.. macam2 dia bawa.. sama macam mak saya.. sebelum datang sure abah turun laut dulu.. lepas tu datang dengan kuih, buah tangan lain + ikan segar yg abah dapat dari laut.. hmmmm banyak betul tong ais kat rumah saya.. hihihi

Chekgu Azrine said...

fuhh..terliur tgk durian tuh..buat durian crepe nih sedap nih..hehe

eyeyou said...

pewhhhh..sumernya sedap2!!! terus pening kepala (mahuuuu!!)

mizz miaizzati said...

wat crepe doyan le kak hehe..baikknye mak metua akak sanggup bawak dari jauhh tuuuu..

Ezna said...

untung la masih ada ibu :-(....me dah tak ada....

Liza said...

Aduh..mmg kecur ayaq liuq. huhuhu. Part tgk masak lemak tempoyak tu yg tak tahan tuh. Untung laaa~

mama_umar_maryam said...

samelah mak zt..klu ie nk dtg men dtg je,hehe,sbb dekatt

mamalieyna said...

bestkan ada mak.. ^_^

k.ina baru lepas bfast kuah durian bersama roti..yumyumyum..

Atia Adina said...

wow bestnya...bertuah badan

Jue a.k.a Ibu 2F said...

Bestnya....
ni rasa mcm nak duduk bawah ketiak mak selalu

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.