Followers

Tuesday, November 20, 2012

♥ Ketegaq & Bil Sepital Tropicana Medical Centre ♥


hari terakhir anak dara ketegaq nak tido dalam stroller
wat peel tak nak tido kat atas katil
dan akhirnya mmg tertido atas stroller pun...


dok 5 hari 4 malam mmg borink sesangat...
tu yang macam2 hal balqis wat....
bil dengar doktor cakap dah leh discharge balqis la orang pertama paling happy sekali...


Dr Ling...doktor ni mmg baik betul ramah tamah lagi layan patient & parent
dok sini secara keseluruhannya mmg ok rege berpatutan & doktor jenis tak simpan patient lama2
paham kan ape maksud mamy tu...
sbb ada sesetengah doktor bila tau insuran cover dia akan simpan patient tu lama sikit so leh claim lebey, tapi kat sini doktor bertindak cekap...bagi ubat yang ok tak de nak wat uji kaji...


total bil RM2,689.55, tak mahal kan...paling mahal rasanya masa dok Pantai b4 this RM2412.25 untuk 2 hari setengah
http://damiaqish.blogspot.com/2011/10/2-12-hari-for-cost-rm241225.html

ni plak kat Ampang puteri 2 tahun lepas RM5453.95 untuk 7 hari
http://damiaqish.blogspot.com/2010/04/entry-penuh-aqish-masuk-wad-ampang.html


kali ni kat Tropicana semua ING yang bayar, kami tak kuar sesen pun....
he he he syukur sangat2 benefit yang ada
kalo pakai insuran sendiri kena bayar gak 10% from total bill
dan yang lagi best balqis dapat duit elaun dari Prudential
elaun tu tak effect yearly & life coverage balqis
that one extra income la kiranya

Insuran guna ING company punyer RM40k untuk Balqis, RM40k untuk mamy &
RM40k utk daddy
then dapat elaun from Personal Insuran Prudential dapat RM400 sehari sbb kami byr RM400 sebulan so = RM400 x 5 = RM2000
daddy awal2 dah cakap duit tu masuk Tabung Haji balqis...
InsyaAllah dah besaq nanti balqis sambung menabung cam usaha mamy & daddy nak tambah duit tabung haji untuk balqis tu k
mana tau ada rezeki leh pi Haji time balqis masih muda nanti...

p/s ketegaq....kgkwn tau ape maknanya...kalo tak salah orang utara kot slalu pakai perkataan tu...ketegaq tu maknya = tak dengar kata....

6 comments:

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

xpe INg bayar apa salahnya masuk spital mahal kan janji anak sihat ..
balqish boring tido atas katil tu request tido dlm stroller kekekke

JaSSNaNi said...

banyak nye duit melabor kat spital.. :) tak per la kan.. nak bagi baik..
ketegaq pun ketegaq lah..

Zie said...

wah rezeki tu.. mana lah nak merasa duk spital cam nih...

a a betul tu makna ketegaq...

PinkUmmi said...

nsib bek ING byrkn...

♥MAMASYAZA♥ said...

bayar mahal pun takpe, janji anak kita cepat sembuh. risau penyakit sekrg ni, macam2

Zura@Iwan said...

nasib baik ins cover kan..kalau yg x de ins tu...kena la g govern spetal...huhu...

ketegaq tu degil la kan..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.