Followers

Thursday, December 6, 2012

♥ Day Trip & Ole2 Sarawakian ♥

Mamy pi outstation selasa ari tu...
day trip je pun...kalo tido sana kan syok...rabak duit dok beli itu & ini
penerbangan blah pagi kol 10.05pagi...
tapi as usual la delay 1/2 jam...
jenuh gak la menunggu....mamy pi dengan opismate mamy..
pi sana untuk amik alih payroll bahagian Sarawak & my friend amik alih HR kat sana...




ni time nak balik, mmg dugaan naik flight ni sama cam naik train...
asal hujan je mesti delay
dekat 2 jam delay, suppose kami balik kol 8 malam...udahnya kol 10 lebey baru naik flight...
sampai dah tak tau nak wat ape kat airport...punyer la awal check in kol 6.00petang
takut terlambat, sekalinya pi kat mesin check in tu tengok tiket tulis kol 10 lebey baru flight ada..
adei...rasa nak marah pun ada...sbb badan dah penat...
tapi semua ni dugaan kena la banyak2 bersabar...


nak nyopping kat area Sarawak pun tak sempat
pi area dekat2 opis mamy je
sbb pegi mmg betul2 atas urusan koje...
jadi tak sompek la nak merayau lebey2...tapi next trip nanti leh merayau jauh2...
beli ole2 untuk orang tersayang kat rumah...


baju bajan anak beranak satu sorang...
daddy as usual mmg tak suka baju kaler putih
so belikan yang hitam.....


baju daddy...


baju balqis


sama dgn baju mamy...


ole2 kenangan ke Serawak....
murah je RM9.90..tempat letak pen....


kek lapis sarawak harus ada...yummy2 sedap betul...


dah kata pegi Kuching, so wajib beli oleh key chain kucing ni untuk balqis...
bukan main suka lagik k, time mamy call cakap mamy beli kucing
balqis ingat mamy beli kucing betul2
sbb dalam kete time pick up mamy dia dok sibuk tanya
mana kucing nya...ha ha ha lawok anak dara ni...

jadilah day trip wat kenangan....

p/s mmg peel mamy asal ke mana je sure nak beli ole2 wat kenanga...after this trip ke Indon yang banyak kali tertunda atas sebab2 yang tak dapek dielakkan...lagi tak sabo nak pi Indon...nak nyopping je lebeynya...ha ha ha....mamy hutang FM Indon untuk Sue....tunggu ya...mamy still remember lagik FM untuk sue tu....

5 comments:

syawalsimpsons said...

seronoknyer dapat terjah indon..sue tak dpt G sana..kengkawan opis siap konon nak buat family day kat sana,...kakakka...family day la sgt...en asbeen x kasi....susah G anak2 x bawak

mama wanie said...

WOWWW... BESTNYERRRR....
BILA LAH MAMA BOLEH SAMPAI SANA...
EVEN DAY TRIP PON BEST GAK..

mamalieyna said...

Comeinye habuan tuk anak beranak..hehe..bju tuk dedynye sama cam abg k.ina tp kaler putih.. cantik bju tuk balqis..

Mama Zharfan said...

day trip yg sgt jauh tu ;)

Mimie said...

mcm2 ada ye..bestnye

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.