Followers

Thursday, December 13, 2012

♥ Ikea Oh Ikea - Sales @ Ikea ♥

Last week mamy pi Ikea lepas balik keje
sementara tunggu daddy pick up.....aritu hujan plak so delay la sikit 
oh ya bila sebut pasal Ikea ramai jugak yang ingat mamy keje kat Ikea
ye la dok sebut2 dekat dgn Ikea kan
tapi mamy bukan keje kat Ikea k...opis mamy dekat sesangat dgn ikea...kiranya jalan kaki seberang dari Opis mamy ke Ikea amik masa dalam 5 minit je dah sampai...

ok aritu pi Ikea nak aim lampu untuk deco2 ruang tamu...
just survey2 dulu tengok budget ngam tak...
hujung tahun kan slalu dapat durian runtuh...so kira budget siap2 dulu...
rumah we all kalo bab2 elektrikal mmg serah kat daddy la, tak payah upah orang untuk pasang...


kenan dengan lampu ni...
murah je...tapi ikea kan pesennya suka jual asing2...
so mula2 mmg nampak murah, tapi end up bila campur2 jadi la mahal sikit...



lampu ni mamy idamkan...slalu ada kat kedai mamak kat area opis mamy...


lampu ni ak wat lampu meja makan....ada feeling2 time makan...


ni lampu tido...cadangnya nak beli untuk balqis...


tapi lagik berkenan dengan lampu bentuk LOVE ni...


ni plak lampu ruang tamu RM35 sajok...


ni untuk para kat dapur...


ni kabinet ala2 box....kenan gak ni
tapi mahel la...so cancel...


jatuh hati dengan carpet hijau ni...lembut je
tapi karpet kat rumah pun ada & masih elok...so cancel jugak...


ni plak frame...


cermin RM25.90 untuk 4 pieces


haq ni yang warna warni...RM12.90 satu



kenan yang ni...tapi...


daddy decide soh beli yang besaq....
haq RM129....



meja sisi ni RM29.90 kat Tesco pun ada jual b4 this RM19.90.....



then nak beli papan hitam ni untuk balqis....
lupa plak nama benda alah ni...
before this mamy tengok RM99
now RM79 so cheap...
tapi on that day mamy survey je pun
tak beli ape pun...tapi nyesal gak la tak grab satu bantal cantik tu
mmg murah giler2 la...datang skali lagi 11hb ari tu dah tak de bantal tu...
nyesal plak tak grab....

la ni mmg ada sale kat Ikea, dah hujung tahun ni kan...nanti mamy update k ape sale yang ada...

p/s opis dkt dgn Ikea, tapi mamy jarang pi Ikea pun...kalo pi pun time balik keje je...Jumaat we all lunch 2 jam, tapi tak pi Ikea gak....pi jenjalan kat The Curve & Ikano je...

15 comments:

Nieyl said...

ish~nieyl teringin gler nak p ikea tuh....tapi en.husband x mo bawak..geram aje...klu sebut ikea tuh...haha~ itu la klu nak shopping baju ke ape..suke g sorang2...

Nad @ MamaZN said...

Cermin 25.90 for 4 pcs tu mahal..sblm ni rm20 je..

eT said...

3-4 hari dok sebut nk p ikea gak ni...bila ntah nk smpai..hehe

MrS. F!zA said...

oh ada sale ka..dh bpa mggu plan nk p..nkcri meja kmptr..tp tkdan lg.. agak2 anje thu x meja kmptr yg kaca ada bunga2 tu?

Puteri Satu said...

sesekali g ikea best gak.. tapi barang dia memang itu jekla kan... hik hik... cuma klu ada yang baru.. sikit2 jek...

mush said...

uuhhh..ikea sale dihujung tahun, harus terjah jugak ni kak, ehhehe

Eliss Mie said...

syoknya cuci mata kat ikea. nanti amik gambar lagi yer :) seronok pulak tengok brg2 rumah.

syawalsimpsons said...

lamanya x G ikea ni...x shopping barang sana...G sini slaloo ngan kawan je...ngan en asbeen..kejap je..pastu balik...x beli pape pn

Chekgu Azrine said...

pnh skli je g ikea..huhu

Mimie said...

meroyan tgk sale kat ikea...

aanie said...

sy plan nak beli lampu utk ruang tamu tu...murah...tp x sempat nak pegi lagi ni...

mummy_ayu said...

kalu gie Ikea..memang rasa semua nak beli sbb memang brg2 kat situ..menariks sgt2..

Aisyah Husaini said...

seronok nyerrrrr..bile tgok barang2 cam tu semangat nak deco2 rumah kan? biar simple tapi sedap mata memandang kan? sk ikea sbb design dia tak sarat sangat.

eyeyou said...

sampai bila SALE tu ekk?

fg said...

salam kakak, boleh tak tolong saya belikan papan hitan/putih tu? nnti saya bank in duit. ini adress email saya hadiraf03@yahoo.com. semoga akak boleh tolong

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.