Followers

Friday, December 7, 2012

♥ Ipad 3 For Balqis & Our Merah Itu Menawan Pewit... ♥

Ipad 3 for balqis....jenuh jugak la dok mikir either nak beli atau tak...
amik masa sampai 1 weeks then akhirnya daddy decide untuk beli Ipad3 for balqis....
sebab ape?b4 this we all ada beli Android Tablet yang mcm mamy jual b4 this tu then we call it IPAD
tapi pandai plak balqis kata tu bukan IPAD sbb sepupunya pakai IPAD tapi besaq
dok pertikaikan ngape Ipad dia tecik...
akhirnya terbengkalai la tablet anak dara tu...pink colour lagik...
so last2 we decide bagi android tu kat sepupu balqis blah mamy plak...

then bermula lah journey survey either nak beli cik IPAD3 @ Cik TAB SAM....
survey punyer survey, mamy kenan Cik Tab Daddy Kenan Cik Ipad3
yg lawok sampai gaduh untuk decide nak beli ape...
mamy pikir sbb we all mmg pkai Cik Sam so mmg dah tau la application cik Sam
dasar malas nak belajo something new, but daddy kenan Cik Ipad3...
last2 terpaksa ngalah bila daddy wat keputusan...
if want to buy Cik Sam....mamy kena bayar the cost, if IPAD3 daddy bayar
sebut bab duit, mmg mamy surrender...ok terpaksa setuju beli Ipad3....

mula2 nak beli Ipad2 sebenarnya....tp bila pikirkan camera 5mp & retina display
last2 amik Ipad3...


selamat dah jadi haq milik dak balqis...last friday belinya...
tu pun jenuh cari k sbb tak de stok...
orang dah tak pakai Ipad3 ni, dah kuar Ipad4 we all je baru terhegeh2 nak beli...
ha ha ha dasar ketinggalan arus kemodenan & kecanggihan alam siber betul la...

beli pun haq ada Wifi 32gb je pun...tak beli 3g k...sbb mmg untuk balqis tak payah nak masuk simcard...nak main games + tgk video je pung...


cam biasa la dah kata dia yang punyer
semua game dia je la ye...
leh plak daddy tak kasi mamy install games mamy
sbb takut storagenya penuh, al maklumlah Ipad kan x da external memory card...

games puzzle mmg peberet si anak dara k...





tapi mamy suka download games berunsur education
yang paling best games maths...tiap2 malam b4 sleep wat ulangkaji dulu
ada kebaikan & keburukan gadget ni, cuma kita as a parent kena pantau
kalo biarkan je sure asyik dok main games & belajar entah ke mana...




bukan nak nunjuk, tapi dah tertunjuk...
we all bukan pencinta gadget sangat2 la...means bukan sentiasa mengikut arus kemodenan gadget
bila rasa nak beli baru beli, kalo idak pakai je ape yang ada...
lately masing2 cintakan RED colour...
pewit...handbag baru mamy cap pasar karat Shah Alam k...
murah je RM30 dah berkenan pakai je la...untuk keje tak payah mahel2 sgt...
then sepatuku merah menyala....our Lappy yang dah terpinggir....
lupa daratan memasing bila semua ada gadget hujung jari
cuma mamy je setia dgn cik lappy sbb sng nak update blog...


2 lappy terpinggir...b4 this rebut2 dengan balqis
now dia dah tak pandang lappy tu k...
3 beranak punyer gadget...so dah ada sorang satu jangan nak kaco orang lain punyer k
mamy mmg tak de masa nak main games......


Cik note 1 daddy...tup2 dah kuar Note2...sian daddy jangan nak gatal2 tukar hanset lagik k
sila pakai sampai dah tak leh pakai...


mamy punyer S2...wei orang dah tak pakai k
baru terhegeh2 nak beli...orang pakai S3 dah sekarang...
mamy mmg tak kisah, haq outdated pun layan janji menepati citarasa k...
cover merah pilihan sehati sejiwa dgn daddy


ni haq anak dara...merah jugak pilihan dia...
siap mention nak warna sama dgn daddy & mamy...


this one pun hampir terpinggir, berat malas nak usung
pakai hanset lagi senang...sian DSLR ni...

sebab utama ngape daddy beli Ipad...
sbb balqis suka main hanset either mamy @ daddy
then anak dara ni pandai UNINSTALL sendiri segala application dalam hanset we all tu k...
adei tension gila bila balqis suka suki Uninstall Instagram & FB mamy
Uninstall games daddy, then download games dia...
budak2 zaman sekarang mmg celik IT, kalo takat delete leh tahan lagi
ni siap Uninstall lagik, semuanya gara2 b4 this daddy pernah ajar balqis camne nak uninstall....

so untuk mengatasi masalah tu, that why beli untuk balqis punyer sendiri
baru la dia tak nyibuk main hanset we all....
tapi balqis dah janji....after this no more toys untuk dia...
unless kalo mamy & daddy yang belikan....
sib baik dia berpegang pada janji...

then pakai la ipad tu sampai dah tak leh pakai k...
mmg tak de nak beli lagik dah...budget tahun depan banyak duit nak pkai k balqis...
kena belajar hidup sharing is caring after this....

p/s we all bukan orang kaya yang sekali terpikir je terus nak beli...kena pikir banyak kali & hitung perlu atau tak, baru la decide untuk beli...
p/s kalo menang contest kan best, cam Suzz, Ezz & Mira

10 comments:

atty's said...

cantik je semua kaler merah..

Mama Zharfan said...

besh!!

Nieyl said...

hamboi....class kak....merah semua nyer...huhuh~membara...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah bertuah balqis siap ada Ipad3 sendiri, betul tu kenala pikir byk kali sblm membeli kan..lebih2 kalau barang yg mahal..

Mimie said...

memg addicted kaler merah ke?

Chekgu Azrine said...

Suka red jgk!!haha

emy pokden said...

Cantiklah merah tu....

emy pokden said...

Cantiklah merah tu....

Ibu Lala said...

Aduh..sakit mata tengok kaler merah sangat. Anyway cantik. Sedondon anak beranak. Ipad kat rumah ni pun anak anak yang konker. Mummy and daddy takde chan nakmguna ipad ok. Endup ai terpaksa beli gadjet lagi satu untuk kegunaan sendiri. Ambik galaxy tab 2 je yang murah tu. siap leh wat call lagi. Cukup la 2 ipad yang dah ada tu.

eyeyou said...

wahhh..umah pon da nak kena tuko kaler merah nee..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.