Followers

Thursday, December 27, 2012

♥ My Baby New Born - Apple In My Heart ♥

Rindu budak bulat ni...tetiba rasa nak mengimbau kenangan lama plak
kejap je masa berlalu, 2013 balqis dah 6 years
pehtu dah masuk darjah satu, dup dap dup dap rasa jantung mamy ni...
macam2 dipikirkan....

igt lagik waktu melahirkan balqis, waktu membesarkan dia
penuh dengan suka duka, berjaga malam tak cukup tido
sampai opis mata bengkak
sbb balqis patern siang dok rumah pengasuh bukan main baik
malam dia buli mamy + daddynya
berganti2 la we all jaga dia blah malam....

sungguh indah memori itu...
dulu pangku muat je letak atas peha
la ni dah tak muat, nak pangku pu tak mau dah...
dah besaq katanya


ni masa 2 bulan lebey...
nampak chubby kan
padahal balqis lahir 2.48kg je
mmg dari tecik badan kurus
sampai la besaq...


dari tecik dia mmg suka berdandan, tak kisah la mamy pakai kan ape pun


haq ni lawok, car seat lagik besaq dari tuannya...
tak de gigi lagik masa ni..


ni masa nak cukur jambul
macam reben la mamy beli.....


mata nampak bulat, tapi sebenarnya sepet ikut daddynya....
muka tak tau a ikut sape, ada gak yang cakap masa balqis tecik2
tak ikut muka sape2 pung...


ni masa dah pandai menapak...masa ni sonot, sbb tengok balqis baru nk pandai berjalan...
terkedek2 melangkak....umur genap setahun baru pandai jalan dgn jayanya....


now dah 5 tahun...cepat je kan...
dah pandai bergaya + melaram....
see satu sut nak merah...kasut tu request sendiri nak ala2 ballet 




jangan borink ye, blog ni mmg penuh gambo balqis
tiba2 rasa nak ngulit kenangan...

anak oh anak, moga dikau menjadi anak yang solehah & membahagiakan kedua ibu bapamu
mamy + daddy sentiasa mendoakan yang terbaik untuk balqis....Aammiinn....

sonot la balqis kan, banyak moment dia dari tecik yg sempat mamy capture untuk tatapan dia bila dah besaq nanti, bila dah remaja belasan tahun, time tu mamy akan bukak balik album gambo ni semua, then mamy akan ceritakan perkembangan balqis masa tecik2 dulu....
mamy masa tecik2 dulu tak banyak sangat gambo2 kenangan camni....

p/s tiba2 entry touching plak....

4 comments:

Chekgu Azrine said...

Semoga mnjdi ank yg berjaya dunia dan akhirat..

Zura@Iwan said...

patut la kecik2 pon x kesah mummy dia nk beradun dia...smpi bsr la..suka posing..hahaha..

ameen...semoga qis mjadi anak yg solehah.....

Ibu Lala said...

Comel...nanti dah nak sklh..

mummy_ayu said...

kan..bila anak2 dah besar windu nak peluk & kiss diaorang masa baby...
and..bila tgk pic diaorang kecik2..rasa sekejab jer...dah besar dah diaorang...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.