Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Tuesday, January 31, 2012

♥ Astro Oh Astro - Sakit Hati ♥


sape suka servis astro sila angkat tangan...
wah2 tak de sape pun yang suka k....servis astro lately memang teruk sangat2 la rasanya
b4 this kami pakai astro tapi one day decoder kami rosak
so bermula dari saat itu kami dah terminate astro...then baru2 ni papa nak masuk balik astro beyond la
kami register 26 Dec 2011 ari tu untuk masuk astro beyond ni
tapi malangnya sampai ke sudah tak de pun juruteknik datang untuk pasang astro
mama naik fade up betul la dengan servis astro ni, kalo mama call beribu alasan la dia bagi

kena follow up dengan supplier sendiri la, dengan juruteknik sendiri la..
piring astro tu tak de stok la...masa mula register tu katanya dalam tempoh masa paling lewat 4 hari la
tapi la ni dah sebulan lebey, then mama citer kat kakak ipar mama
rupa2nya deme punyer kes lagi dasyat sampai 6 bulan register tak datang pasang jugak
perh....dasnyat giler, kat rumah siaran TV tak berapa clear sebab jiran2 kiri kanan atas bawah semua
dah pasang astro, so rumah kami tak dapat line tv biasa
haq tu la nak masuk astro gak, kalo ok tak de maknanya nak masuk astro...

ada sape yang pernah mengalami situasi yang sama cam mama tak?
atau ada yang siatuasi lagi dasyat dari ni? 

p/s ape punyer servis la berbulan2 tak de feedback....betul2 menyakitkan hati...

♥ SOGO Ladie's Sale ♥

30 January – 9 February 2012:

Sogo Ladies’ Sale

Ladies Gallery Super Brands
Mega Hot Deals!
Brands Offered
Radioactive
SEED
Audrey
Forest
Cheetah
Jeep
Polo
Corcodile
Nicole
and more
Location
KL Sogo Mall

♥ Update School Balqis ♥

Morning semua, today genap la balqis ke school untuk sebulan..
mama la ni super duper bz ngalah pm, balik keje dah penat sangat2 nak BW pun tak mampu
so ari2 tido awal pasal misi menidurkan balqis awal untuk ke school esoknya...

semalam mama tepon teacher kat GA taya perkembangan balqis
kalo kat School day care ari2 mama jumpa teacher nya so tak de masalah la nak berkomunikasi
cuma kat GA je tak jumpa sebab balqis pi school naik van kan...
so semalam tepon teacher cakap balqis suka bercakap dalam class
ha ha ha budak mulut pot pet pot pet, ade je benda yang nak disembangkan dengan kengkawan
balqis kan ramah tamah & friendly.....

then pasal belajar plak so far ok je, balqis mau ikut ape yang teacher ajar
tapi teacher cakap balqis ni lebey cenderung kepada "art" dia suka melukis & mewarna...
nak jadi artis ke anak mama ni...sekarang ni dah start membaca 
tapi yang biasa2 je la dulu...belajar ABC & 123....
haish tak sabo rasanya nak tunggu balqis pandai baca surat khabar....he he he....
time tu mesti semua tulisan sign board & tepi jalan dieja & dibacanya kan...
memori zaman sekolah anak2 banyak memberikan memori yang terindah
dan lagi terindah la kalo mama dapat bersama2 mengikuti perkembangan balqis ni ari2 kat rumah
teringin sangat dah nak jadi housewife....ari2 dah cakap ni, cukup 44 kali leh ke tercapai cita2 tu?

ni la hasil karya balqis for the 1st day @ school...
semua ni mama simpan dalam file, untuk dijadikan kenangan untuk balqis dah besaq nanti...
nanti mama story file "My First Art"...

p/s rindu nak bercuti2 Malaysia la, lom ada planning nak bercuti2 ni, balqis dah pi school so susah sikit la kalo nak cuti kan...sayang plak ponteng sekolah....

Monday, January 30, 2012

♥ Kad Kahwin Yusry & Lisa Surihani ♥

Seperti yang diuar-uarkan, 26 Februari sememangnya akan menjadi tarikh keramat bagi dua pasangan sensasi tanahair, Yusry & Lisa Surihani.
Baru saja tadi, kad kahwin Yusry & Lisa Surihani telah tersebar di beberapa laman hiburan tempatan dan apa yang OHBULAN! lihat, kad itu tidaklah se-awesome status mereka berdua. Ya, mungkin Yusry & Lisa Surihani mementingkan kesederhanaan walaupun masing-masing memang mampu untuk membuat kad kahwin dari Ipad.
Majlis perkahwinan mereka akan berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya, (PICC) dan apa yang menarik ialah tema pakaian hadirin hanyalah pakaian tradisional ataupun baju kebangsaan. Yusry & Lisa Surihani tetap mengekalkan ciri-ciri kemelayuan walaupun OHBULAN! pasti yang tetamu mereka pastinya datang dari seluruh pelusuk dunia.
p/s simple je kad nya kan...tahniah untuk mereka berdua...

♥ Kebuntuan Mencari..... ♥

Selamat Pagi semua, ari ni rasa letih + ngantuk
sampai kebuntuan nak cari idea nak menulis...
weekend yang tak banyak aktiviti, banyak planning mama terbabas....
projek deco2 terbatal then projek jalan2 pun terbatal...
weekend rasa cam singkat sangat2...

kalo la dapat jadi housewife seronok je dok rumah tak payah datang keje...
haish....dah semangat bangat nak jadi housewife ni, biler la akan tercapai semua tu...
semalam tengok gak AJL, awal2 lagi dah tidokan balqis dalam kol 8 lebey
bagi memberi laluan mamanya nak layan AJL...
semalam dah gaji tak sempat plak nak pi amik duit kat bank
pagi2 ni pi mesin ATM leh plak mesin tu rosak, saje je nak bagi mama berjimat ek..
memang azam tahun ni nak lebeykan kepada menabung untuk masa depan...

Friday, January 27, 2012

♥ Simple But NICE ♥

Sape suka tido pakai lampu meja angkat tangan?
mama suka k, tapi b4 nak tido la pastu selalunya papa yang tolong tutupkan lampu tu
b4 this lampu bilik tido kami dah rosak, pecah jatuh balqis wat
so berusaha gak la cari baru bagi menggantikan yang lama..
so cari punyer cari jumpa la yang kat bawah ni...
b4 tido mama selalu pasang lampu ni then sampai nyalakan lilin dan bau haruman Lavender
bagi tido yang nyaman & menyenyakkan...
sebab dulu2 mama ada baca satu majalah cara2 untuk kita tido dengan nyenyak & tanpa gangguan mimpi buruk, kita kena pasang haruman Lavender then b4 tu kena la basuh kaki dulu k....

so simple, warna putih menjadi pilihan hati
gambo dalam gelap
gambo dalam cerah
kasi zoom sikit
simple but nice
ari tu pi Ikea beria2 nak lampu stand yang tinggi tu, tapi papa tak kasi beli
papa cakap nak letak mana banyak2 no lampu...hu hu sedeynya...
ni plak lampu kat ruang tamu kami...
lampu ni haq besaq gabaq so tak sesuai letak dalam bilik
cahayanya terang menyuluh alam nanti susah plak nak tido...hu...hu...

nanti mama wat entry pasal deco2 rumah kami k
dah selamat di deco2kan....so nice hasil ilham kami berdua...

♥ Email Berunsur JAHAT & Di Kecam HEBAT!!! ♥

Morning semua, semalam tak berupdate pun blog sebab bz giler la + letih 
adei nanti mama story ape yang letih + bz tu...
ni nak citer pasal email yang leh dikatakan selalu gak la mama dapat
email berunsr jenayah yang jahat, ramai pun yang dah terkena dengan email ni
then ramai pun dah alert dengan kes2 camni kan...

selalu gak la dapat email cam kat atas ni konon2nya dari Maybank...
siap bagi link untuk log in ke akaun...
tak pernah la dalam sejarah maybank bagi ape2 perutusan melalui email atau sms
selalunya thru surat @ call.....then tak pernah la akaun maybank kita tiba2 di spam, blocked 
atau yang sewaktu dengannya...so mama pun saje2 try klik link tu then kuar la warning cam kat bawah ni
nampak sangat menipukan...sudah terang lagi bersuluh orang tua2 kata...
kalo tak nampak lagik jalan penipuannya tu tak tau la nak cakap
then mama try gak nak tengok dashboard website maybank tu
mama klik procees anyway then kuar

haq front page lagu ni, dah sampai takat ni tolong jangan gatal2 tangan nak try gak k
nanti tak pasal2 habis lesap semua duit dalam akaun tu...
pandai tol la ornag ni wat tektik kotor tiru sebijik sama dengan maybank punyer website

then mama try la open website maybank yang sebenar2nya....
haq ni baru betul websitenya k, then selalunya b4 kita nak log in akan kuar satu warning lagu ni

suba bandingkan front page Maybank yang real dengan yang tipu....lain kan...
akan kuar haq lagu ni...
so after that baru leh key in username & password untuk proceed

senang betul nak jadi kaya ye, dengan cara menipu orang lain..
bukan nak pi keje cari duit halal, ikut jalan senang je nak kaya....
sakit ati tol la dengan manusia camni....

so kepada kengkawan semua, sila berhati2 kan, sekarang ni macam2 jenayah cyber yang manusia bijak lakukan...makin canggih alam cyber makin canggih la unsur jenayah...

Wednesday, January 25, 2012

♥ Alhamdulillah Dipermudahkan - HouseWife 4 Ever & Ever? ♥

Morning semua, lama cuti seronokkan nak mulakan keje dah naik malas
today balqis pun dah start school...so rutin bermula seperti biasa...
rentetan dari tajuk kat atas tu, HouseWife sape suka leh jadi housewife
mesti ramai yang suka kan, kalo mama nak jugak jadi housewife leg uruskan balqis
pi hantar & amik dari school....adakah impian mama tu akan tercapai
last2 few week papa ada pi interview untuk ujian fizikal Pegawai Penguasa Bomba
dan Alhamdulillah papa lulus untuk ujian fizikal tu..
mama bersyukur sangat2 la, then 2nd interview hujung bulan dua
kalo ada rezeki papa dapat, leh la mama berhenti keje jaga balqis
sebab papa maybe akan ditempatkan ke Penang @ Johor @ Pahang
yang pasti bukan di Selangor katanya...mama memang tak leh hidup tanpa papa
dan rasanya tak sekuat itu untuk berdikari, so nak ikut papa jugak la
kalo papa dapat keje tu then dihantar kemana2...

mama berdoa sangat2 moga papa dapat keje tu...
awal2 lagik mama dah berangan nak resign ni...kawan mama cakap tak sayang ke nak resign
kalo mama la lagi sayang kalo kami hidup berjauhan
dengan papa, so kalo ada rezeki nak berhenti....

p/s kalo kengkawan nak tak berhenti keje?

Friday, January 20, 2012

♥ Balqis Dapat Award ♥

Award ape plak yang balqis dapat ni?
jom baca entry selanjutnya

balqis dapat award budak paling baik & mendengar kata..
jangan tak pecaya k, bukan nak bangga anak sendiri, tapi hakikat ni dah lama mama tau
since dari pengasuh b4 this, dia pernah jaga 30 orang budak silih berganti la
tapi dia cakap budak yang paling baik sekali balqis
dengar kata & tak nakal, sekali cakap je tak payah nak warning banyak kali

then semalam terima kata2 yang sama dari daycare balqis, teacher daycare cakap balqis
budak yang paling baik, dengar kata & tak nakal...senang nak jaga dia..
rasa berbunga2 dengar bila orang puji anak kita kan...
sama jugak dengan school, bila mama calll teacher balqis dia cakap balqis tak nakal pun
ape teacher cakap dia dengar...

selalu anak2 ni dengan orang lain dia mau dengar kata, balqis yang lebeynya dia takut orang marah dia tu yang cakap ape pun dia dengar....tapi ada gak budak2 yang satu daycer dengan balqis teacher cakap nakal sangat suka kacau budak lain, girl plak tu yang wat camtu...
ape pun mama bangga dengan anak mama sebab pandai bawak diri, kecik2 lagi dah pandai jaga nama baik keluarga....good girl la balqis ni....

♥ Family Rita Rudaini ♥

comey anak dia yang ke2 ni kan,dulu pernah dengar rita kata anak 1st dia tu gelap sikit sebab dia suka tengok citer Tamil...yang 2nd ni gelap sikit maybe dia suka tengok filem omputih kot...
ada kena mengena ke ek dengan kulit anak nanti?

mama dulu time preggy suka sangat tengok CSI MIAMI & NEW YORK

semoga berbahagia k, banyak sangat isu rumahtangga rita ni, malas nak citer kita share gambar kebahagiaan dia je k for today....

p/s selamat bercuti panjang semua....

♥ Please Finish Your Homework ♥

Morning semua, today last day keje pastu cuti panjang, sonotnya...
semalam kami pi kedai buku nak beli pembalut buku balqis
ari ketiga baru balut buku...lambat tol la action dari mama ni...
so semalam balqis request nak buku menulis...then mama beli la
since GA memang tak bagi homework bawak balik rumah sian kat parent
then lagik sati takut buku hilang @ koyak...budak2 kan
so mama beli la buku latihan tubi untuk balqis, since dia minat nak menuliskan..
ari2 balqis akan tido kol 9.30malam, kami sekali la tido jugak
so b4 tido balqis siapkan homework dari mama plak...
jom tengok hasil tulisan balqis....

not bad la kan...gaya balqis pegang pensil tu lain macam sikit...
balqis paling suka wat huruf A
then huruf I
G terbengkok2 sikit
J pandai plak dia wat
huruf B je balqis cam susah sikit nak wat
tapi mama ajar menulis ni siap ada bunyi k
contoh cam nak wat Huruf A
mama akan cakap - Tarik....Tarik.....cantum...maknanya tarik blah kiri ke bawah
tarik blah kanan ke bawah then cantumkan tengah...
untuk huruf B plak...tarik....bulat bulat cantum....
so dari situ balqis mula la paham camne nak wat huruf2 tu...dia nak wat pun siap cakap tarik2 lagi...

kadang2 nak ngajo budak2 ni kena ada hiburan sikit...kena ada cara & gaya nak ngajonya supaya dia tak cepat jemu....esok cuti panjang balqis kena siapkan homework...

mama plan dengan papa untuk second baby, umur 4years mama nak hantar school
nak bagi pendedahan untuk dia...balqis good girl dia cepat belajar then ramah tamah plak tu....

Thursday, January 19, 2012

♥ Parent Message Book - Genius Aulad ♥

Semenjak dua menjak ni, bz giler lately keje manyak kadang2 memaksa untuk balik lewat sikit
dah balik lewat, mata pun dah makin nak padam sebab badan dah letih
1 hari terlupa nak wat checking beg balqis(tak patut betul)
esoknya balik rumah balqis siap warning cakap
"mama,dalam beg balqis ada buku mama kena tulis"
erk...buku ape plak mama kena tulis tu?
then balqis amik buku tu, dia tunjuk then cakap
mama kena tulis kat sini, sini tu bermaksud kena sign tanda setuju dengan semua prosedur school
rupanya "Parent Message Book"
gini rupanya...


cam biasa mama tak payah susah2 nak tulis nama, teacher deme dah siap2 printkan then letak kat buku student deme....sorry la sayang, mama pernat sangat2 cari rezeki sampai terlalai seketika
then kat buku tu ada statement mnta parent balut buku tu
tapi sampai la ni tak balut lagik, weeknd nanti mama wat ye sayang...

ni jadual balqis, buku jadual belajar tapi kalendar school, tarikh2 cuti & aktivti
nanti kalo ada ape2 aktiviti baru teacher akan tulis kat buku ni...
tapi ni untuk 6 bulan pertama je
tu dia mama dah siap sign....kena baca dulu k...
buku ni cam buku mesej dari teacher untuk parent la, sebab bukan semua parent teacher leh jumpa selalu kan
rata2 banyak school yang dah wat camni kan...
ni plak doa untuk study...
ni antara barang2 penting yang kena bawak, tak leh tinggal
mak bapak kena alert sikit...mama ni dah la kalo kalut habis semua tertinggal
paling ditekankan "WATER BOTTLE - PLAIN WATER"
ha ha ha balqis ari2 dok citer ada kawan dia bawak air merah(sirap) pi school....
balqis memang suka minum plain water so memang hari2 bekalkan sebotol penuh...
ni plak info untuk parent...

sila baca ayat yang bawah sekali "kindly check your child's bag for child's homework. if any
tapi GA memang tak bagi student bawak balik homework time weekday
sebab tau parent penat balik keje mesti keje sekolah tak siap
so kalo weeknd je ada homework untuk balqis...

untuk setakat ni balqis memang suka pi school, morning @ 6.30am dah wake up untuk mandi...
tak nangis pun sebab balqis memang suka nak ke school
sekali cakap je terus ke bilik air mandi...Alhamdulillah tak payah la susah pagi2 nak berperang soh mandi...

p/s esok last keje, pastu cuti panjang, tapi tak panjang mana pun setakat cuti CNY tu je...balik rumah my mom je tak de kemana pun...rindu nak bercuti2 Malaysia...

♥ PhotoBook Only For RM52.00 ♥


teringin nak wat photobook, murah je kan, tapi ramai yang mama terima komen
ada la antara company yang wat DEAL ni, hasilnya tak memuaskan
tak seperti ape yang digembar gemburkan...pernah gak baca isu seorang pembeli tak puashati dengan photographer one company ni, sebab tulis less sampai 80% tapi hasilnya 
hampeh...ada sape2 yang pernah order online tak?camne hasilnya ye?cantik tak? 

♥ Payment? ♥

Payment tak dapat lagik, heran gak sebab selalnuya Nuffnang tak pernah lambat pun kalo bab payment ni
tapi kali ni agak lambat sikit, mama dah cash out 26 Dec 2011 ari tu, tapi until now payment advice 
yang selalu Nuffnang email b4 dapat cek tu mama tak dapat2 jugak lagik

ada tak sape2 yang sama cash out date dengan mama tapi still tak terima payment?


hu hu sedey2 dah niat hasil Nuffnang kali ni nak beli game psp untuk balqis...

Wednesday, January 18, 2012

♥ Giordano Stock Clearance ♥

18-21 January 2012

Giordano Stock Clearance

from RM15 onwards

4 DAYS ONLY!!
Products Offered
Footwear (from RM20 onwards)
Handbags
Luggages
Wallets
Shoes
Socks
Beddings
all up to 70& off!
Time
10am-10pm
Location
Hotel Sri Petaling (Function Room)
Jalan Radin Anum
Bandar Baru
Sri Petaling
K.L

♥ Wordless Wednesday ♥

sape tau ni keropok ape?
kalo sape2 tau sila jawab, keropok peberet mama ni....

♥ My Idea For Picture Deco2 ♥

Morning semua....balqis kan suka bergambo tapi kalo dah banyak sangat gambo
leh jadik pening jugak nak pilih gambo yang TERbaik untuk dimemorikan dalam FRAME
so mama tengah pilih2 gambo nak gantung kat wall rumah...
dah lama kenan dengan design ni

 pinjam dari FB owner deco2 ni...
sangat cantik teringin nak tepek gambo balqis kat wall rumah...

then mama pun mengilhamkan gambo yang cam kat bawah ni
gambo2 jenis memek muka balqis...
CRY - gambo ni dah siap edit, tapi nak soh tokey deco2 tambah wording ayat "CRY"
"SAD"
SMILE
HAPPY

so ada 4 memek muka la kiranya...nak letak bersebelahan cam contoh bawah ni..

ni contoh mini cotton frame...tapi mama nak letak gambo balqis dalam 4 memek muka...
pinjam gambo ye...nak wat contoh je, comey gambo babu kat atas tu...

then lagik satu set mama nak wat..
perkembangan tumbesaran balqis
from New Born
1 Years
2 years
3 years
4 years
and 5 years...

nak wat contoh yang macam ni


ok tak?dah tak sabo nak tempah ni, nak tengok hasilnya
dah banyak frame beli gak, weeknd ni nak deco2 rumah...since papa nak pasang para kat wall
so nanti kalo dah deco2 mama share kat blog ni k....

sape2 nak dapatkan tempahan leh ke FB Airil Wall Deco

Tuesday, January 17, 2012

♥ Gadis Litar Beraksi ♥

ni gambo sekitar perlawanan, tapi dapat snap2 sikit je sebab patutya tak leh snap2 langsung
sebab atakut cahaya flash tu mengganggu konsentrasi pemain...so kat TV blah atas awal2 dah mention
"NO FLASH"...

ni mama snap2 dari atas masa baru sampai tu...dah ramai orang, kami dok yang paling bawah sekali

see dekat je denga pemain, tapi sayangnya papa salah amik tempat la, patut dok belakang Lee Chong Wei..
20 minti je balqis bertahan pastu dah mula wat kerenah dia...
ape laie mama ajak la pi kuar jap cuci2 mata...
then sempat lagik balqis nak posing kat kete merah ni





















perasan tak la ni balqis kalo snap2 pic suka wat teleng kepala...
ape punyer fesyen da....
papa time ni dok khusyuk la layan badminton.....

so next after this ada rezeki nak pi Formula 1 plak...
then pi Anugerah Bintang Popular, kalo ada rezeki dapat tiket VIP lagik la...
camne la balqis nak dok diam kalo kami pi ABP tu nanti ek...

p/s dah gian nak posing2 sakan plak, since tengah cari gambo yang shantek2 untuk cuci nak frame

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.