Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Thursday, May 31, 2012

♥ So Cute....... ♥














cute tak?siap ada bunyi lagik...
ni le keje mama, pantang nampak yang comei2 mesti mau beli...
balqis suka la sbb mmg pencinta Pinky2....

♥ Menu For Today - Jemput Makan.... ♥

Morning semua....ini lah hasilnya kalo tiba2 rajin tu menjadi2 semua pun jadi
kalo malas tu bertimpa2 semua pun tak jadi...
semalam tekak teringin sangat nak makan Spagethi hasil air tangan sendiri
tak de sape2 request k, sebab papa + aqish mmg x suka spagethi....
jom layan bahan2 yang telah siap dipotong di kala malam untuk dicampakkan ke dalam kuali keesokan hari..

di sini ada Sotong, Udang, Daging + Ayam
tapi bukan masak sekali semua k...untuk pagi Khamis menunya
Spagethi ala2 Seafood gitu
so akan dimasukkan Sotong + Udang
lupa nak snap2 Tomato + kentang rebus...
kali ni try spagethi brand Arbella plak
dek kerana san cremo tidak kenampakan kat kedai...
yummy2 nak di lebokkan ke dalam kuali....
ni la hasilnya....Sphagethi ala2 seafood gitu...
gambo kureng clear, sebab snap2 pic bekal ni time kat opis
gambo cantik2 kat atas tu snap2 time kat rumah...
tapi cam kurang garam la...then kurang pedas...tak pe esok leh masukkan cili api sekali...
pasti lebey sedap + terangkat...
so menu esok spagethi Darat.....ari ni seafood...so esok lawannya darat...

Spagethi ni di masak dengan menggunakan minyak yang sikit...habis melekat2 kat kuali k...
tiap2 pagi mama bangun kol 5.30pagi...
memamng hari2 masak bawak bekal ke opis...
selalu menu Nasi Goreng biasa je...tapi kali ni tukar menu plak
tekak dah tak leh terima....nak siapkan menu kena la jadi cam lipas kudung k...

mama selalu bawak bekal sebab tengahari mmg x makan...
malam memang say "NO" untuk makan la...
kalo lapo sangat2 time petang b4 7pm tu, mama minum Quaker Oat je...
ni semua gara2 nak kurangkan berat badan....cayok2....

p/s minggu depan nak bawak menu ape plak ek.....any Idea?

♥ Calling For New Blogger & Silent Reader's Blog Anje a.k.a Mama Balqis - URL Link ♥

STATIC ENTRY....NEW ENTRY PLEASE SCROLL DOWN



Enrty ni ditujukan untuk semua New Blogger atau Silent Reader blog mama ni....
Untuk maklumat semua silent reader atau yang newbie...
just call me "Anje" and I Mama to My Little Cute Princess

Damia Nurin Balqis...Just Call "Balqis"

entry ni bertujuan untuk polish Bloglist mama, since dah lama tak polish banyak blog yang dah remove then ramai jugak kawan2 lama yang dah tutup blog atau yang dah tak aktif hampir 1 tahun lebey
so nak create new bloglist untuk kawan2 baru...
mama nak polish bloglist, so pada sape2 yang pembaca setia blog mama then pengomen setia blog mama
tapi blognya tidak disenarai pendek oleh bloglist mama, mohon jasa baik tinggalkan nama & URL link contoh
"Anje a.k.a Mama Balqis" http://damiaqish.blogspot.com"
sambil tambah senarai bloglist, sambil2 leh ramaikan kenalan di alam maya lagik...
so sudi2 lah tinggal Url & nama, jangan malu2 k....

p/s yang URL nya mmg dah ada kat bloglist mama tu, TQ sudi terjah blog mama k...sayang kengkawan semua...

Wednesday, May 30, 2012

♥ Model TERLampau - Ahaks....♥

Kali ni model ala2 brutal sikit...
Hot Model wannabe....Damia Nurin Balqis
tapi model untuk mama je k...
kasi layan....
ini budak tarak tau malu mau posing2 depan orang time tengah ramai orang mundar mandir....
mood tengah baik k...












cer teka cer teka kami kat mana time ni?

♥ Join Poise and Celebrities in a Woman Health's Campaign on June 14! - Anyone Join?♥


terlambat bukak email la, ada invitation from Sophia Lee...
baru register hari ni, tak tau la ada tempat lagi ke tak...
dekat dengan opis mama so balik keje leh la singgah kejap...
hope ada rezeki untuk join....

p/s ada sape2 pi event ni?....

♥ WordLess....Our New House..... ♥


Sila la jangan percaya k......
kalo la dapat dok kat tempat camni kan best...

Tuesday, May 29, 2012

♥ GA Field Day - Last Part ♥

Last part....punyer susah nak habiskan citer field day balqis ni...
lepas habis bersukan, kanak2 diberi peluang untuk cuba wat keje2 yang orang dewasa wat...
jom tengok

princess mama basuh kain
berus harus nak warna pink k
penuh kesopanan & kesusilaan
balqis ni pembersih orangnya
kalo tempat yang kotor2 harus la tak nak jejak...
mula2 tak nak gak wat benda ni, tapi biler mama suh jugak terpaksalah balqis wat

habis memberus kain, then bilas kain plak
dah bilas kena perah kain
then sidai kain...suka sangat la anak dara ni...
budak2 kan suka air..
then pi basuh pinggan plak
lap pinggan..
sidai kain basah
kemas bilik plak
setiap satu centre akan dapat reward....pensil, pemadam, peraut & pembaris...
then biler dah lengkap dapat semua peralatan tu baru la boley melukis..
hasil lukisan si anak dara...
suka sangat lukis gambar orang lidi..

ni hadiah untuk semua student GA...tak kira menang atau kalah semua dapat satu sorang....

Monday, May 28, 2012

♥ Clearance Sale Yg Tak Macam Clerance ♥

Last week patutnya up entry ni,pegi sana jumaat lepas time lunch hour... tapi tak kesampaian plak
sebab tiba2 x leh nak open gambo dari hanset...
so ari ni baru sempat nak upload gambo
Clerance berlaku disekitar E@Curve....
jom tengok barang2 yang di clerance kan...






























banyak brand Avent, Fisher Price, Dr.Brown...
tapi rasanya tak de la murah sangat kot compare dgn tempat lain...
musykil jugak kalo sale2 gini yang tak berapa nak sale sebenarnya....

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.