Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Saturday, September 29, 2012

♥ Off 3D2N To Pulau Pangkor ♥


Puan rumah off to Pulau Pangkor From Sabtu - Isnin...
hope semuanya berjalan lancar....Aammiinn....

Friday, September 28, 2012

♥ It's So Cute ♥


anak dara request Swimming suit baru, yang lama tak mau pakai lagi katanya
design pun dah out dated, so tadi sempat la shopping sehelai untuk anak dara..
nak gambo kartun katanya, mamy minat yang ala2 gegirl tapi tak de size yang sesuai plak...

p/s dah tak sabo nak ke Pulau Pangkor sabtu ni, mood holiday cuti sampai Selsa minggu depan...
harap semuanya berjalan lancar....Aammiinn....

♥ JCard @ MidValley & Ipoh Station 18 ♥


[ A E O N * M E M B E R * D A Y ] - ( AEON MID VALLEY )

Dear Valued AEON Customers,

You are invited to the upcoming AEON MEMBER Day at AEON MID VALLEY!

Date : 3 & 4 October 2012 (Wednesday & Thursday)
Time : 9am to 11pm 
Venue : AEON Mid Valley

Do remember to bring along your AEON MEMBER Card as well!


Dear Valued AEON Customers,

We look forward to meeting you at the AEON MEMBER Day at AEON IPOH STATION 18 today! Do note that our closing hour is at 11pm tonight and remember to bring along your AEON MEMBER Card as well. 

Thank you for supporting AEON and do have a great day shopping with us!

p/s mamy tunggu Jcard kat 1 Utama baru nak pi, tu je yang paling dekat dengan opis, kalo dekat dengan rumah Jcard Metro Prima la....

p/s Happy Shopping....

♥ Misteri...... Betul ke ye? ♥


Ini ialah gambar yang diimbas dari sebuah akhbar cina tempatan sekitar tahun 2007/2008. Kami tidak pasti sama ada akhbar ini menyedari tetang imej kanak-kanak yang berbaju biru dan berseluar putih di bahagian atas bod hijau di sebelah kanan gambar. Gambar ini dikatakan ditangkap selepas sebuah kemalangan bas sekolah di sebuah plaza tol yang meragut nyawa pemandunya.
.
kalau fikir logik, takkan lah budak camtu sanggup panjat atas bod tu,
terlalu tinggi tu kan? kalau saya lah, baik tengok secara dekat
takkan nak buat keje gila duk tengok bas eksiden kat tempat tinggi tu

p/s betul ke ye?


Thursday, September 27, 2012

♥ Suprise Yang Kantoi - Lawok2 ♥

Lawok2 ape yang lawok?
ok citenya gini, semalam mamy tanya daddy kat mana charger Ipad Balqis
then daddy cakap ade kat dalam laci Almari we all...
then mamy pun cari punyer cari terjumpa la...




contoh resit je k...

mamy terjumpa satu resit dalam laci tu k
baca punyer baca, "eh, baru je lagi date resit ni"....tengok item yang dibeli
erk...(berbunga2 dihati)....mamy suspect benda tu daddy beli utk mamy, 

i think maybe hadiah for my Birthday Sept ari tu, walaupun sebenarnya hadiah yg mamy minta adalah percutian ke Pulau Pangkot this weekend, tapi cam ada something suprise lagi from daddy..
hati telah berbunga2, kena tunggu this coming holiday baru tau tol ke tak hadiah tu untuk mamy..

main agak2 je k, daddy tak citer ape2 pun, maybe nak wat suprise kot...
mamy mmg dah tau la ape yang daddy beli tu
sbb tengok resit & item yang dibeli...
ha ha ha ha...dah kantoi tu la sape soh ak simpan kat tempat rahsia k...
after balik dari holiday mamy review hadiahnya k....

just nak wat teka teki, kengkawan rasa ape yang daddy beli tu?
peneka tepat, lengkap, in details & pantas akan dapat ole2 from Pangkor k...
sorang leh teka sekali je k, teka sampai kol 12.00 tengah malam...

p/s ari ni mamy balik awal after lunch sbb nak pi wat passport....

♥ 26-30 Sept 2012: Toys ‘R’ Us Star Member’s Clearance Sale ♥


26-30 September 2012

Toys ‘R’ Us Star Member’s Clearance Sale

Up to 50% Discounts !!

ALL MUST CLEAR.
Brands Offered
Playskool, Barbie, Fisher Price, Ban Dai, You & Me, Disney, Hotwheels, Play Doh, Monopoly, Pavilion, V-Tech, Ben 10, and many more
Time
10am – 8pm
Location (603 5634 3930)
The Summit, Subang Jaya, 4.06B, 4th Floor

For more information, please visit:



♥ Recycle For Charity - Pernah Wat Tak? ♥

Recycle For Charity 
kat kawasan rumah kengkawan ada tak recycle bin ni?kat rumah kawasan ruamh we all ada 2 jenis
last week kemas2 baju yang tak leh pakai (tak muat) baju bajan time b4 kahwin dulu
then pilih2 & packing2 masukkan dalam plastik untuk didermakan kepada pihak yang lebey memerlukan...b4 this kami pernah dermakan sendiri ke rumah anak2 yatim
tapi kali ni daddy kata why not kita letak dalam Recyle bin ni so
biar pihak2 yang tertentu yang agih2kan baju bajan tu

bukan baju bajan je yang kami dermakan, suar jeans daddy, baju balqis
baju mamy & anak patung balqis jugak...
dah tak lalu mata nengok byk sangat anak patung kat rumah
dari wat hiasan (tak elokkan) so lebey baik didermakan saja...


time ni daddy tengah masukkan baju bajan yang nak didermakan ke dalam recycle bin ni...
dalam 10 plastik ada la, kbnyakanya baju kurung + kebaya mamy time kurus murus dulu...
dah tak muat lemari k, dermakan adalah jalan yang terbaik...


ni recycle yang lain plak...
ada macam2 jenis rasanya...

kadang2 kita nak dermakan sendiri kat rumah anak2 yatim, ada gak yang tak nak terima
sbb kena ada prisedur nak derma...
so kalo dah malas nak ikut prosedur @ malas kena banyak tanya
letak dalam bekas ni lagi bagus...

banyak lagi recycle bin yang ada kat sana sini rasanya...
ni antara contoh2 yang ada la...

p/s ada sape2 pernah wat camni tak?atau ada service2 lain yang kengkawan nak share...
b4 this time gila2 remaja dulu baju bajan yg tak muat & mamy tak nak selalu mamy bagi kat maid makcik mamy....now bagi kat anak yatim & org yang betul2 memerlukan is better kan...

Wednesday, September 26, 2012

♥ TODAY....J Card Member Day = Aeon Member Day @ Sunway Pyramid ♥


lupa nak update la...ingat nak terjah, tapi tak tau la sempat ke tak
sampai kol 11.00 malam k kengkawan, sila la shopping, tapi parking sure Full punyer...

♥ Percutian Ke Pulau Pangkor - Salah Budget Aiyak.....♥

Mood bercuti dah mari...dah lama rasanya tak pi Holiday Treatment with Family terchinta
Alhamdulillah dikurniakan rezeki sekali lagi dapat bercuti sebelum sampai hujung tahun
kali ni destinasi pilihan diberikan hak mutlak kepada mamy untuk pilih (hadiah birthday)
dan destinasinya adalah ke
Pulau Pangkor....
b4 this dah pernah pi, tapi without daddy sbb time tu daddy outstation
mamy pi dengan family mamy je...


cantiknya pantai,tapi kami bertiga tak suka mandi laut...ape kes...


tak sabo nak pi dah ni...


nak booking penginapan Pool adalah wajib ada k, kalo tak de ngamuk si anak dara nanti...
selalu kami booking hotel, tapi kali ni nak merasa booking Apartment under Swiss Garden...
lagi satu sebabnya Hotel yang kami nak booking dah full booked
sbb kami booking time weekend kan
so lambat booking habis semua dah penuh...sadis betul la...
b4 this pernah gak booking Hotel kat Bayu Beach Resort @ PD same thing happened semua fully booked

so daddy booking Apartment Swiss Garden Damai Laut...


ni contoh keadaan dalam bilik Apartment tu k...
daddy cakap kalo booking hotel sempit sikit, sbb selalu hotel kan ruang terhad
so booking Apartment besaq sikit, leh main kejar2...kih kih kih....
hope dah balqis suka la dapat pi bercuti kali ni, dah ari2 dok tanya
bila kita nak mandi pool, kakak nak pi tepi pantai...

sabar ye kakak, lagi beberapa hari je, we all booking 3D2N je...
so check in kol 2.00ptg ari Sabtu & Check Out 12.00tengahari ari Isnin...

ape yang salah budget?mamy igtkan Swiss Garden Damai Laut ni kat blah Pulau Pangkor
rupanya kat blah Lumut...tu la yang sadisnya, b4 this time pi Pangkor we all booking kat 
Coral Bay Resort sebelah Pulau Pangkor...
kali ni TERbooking kat Lumut plak...
kalo stay kat pangkor lagi best rasanya, tp kete still kena tinggal kat lumut gak...

so now tengah dok rushing2 nak call agent transporter sbb nak sewa kete nak meronda2 ke Pulau Pangkor
tapi maybe 1 day je kot kami ke sana, maybe ari Ahad je
sbb rasanya Pulau Pangkor pun bukan besaq mana pun kan...sehari cukup la kot...

ada sape2 nak suggestkan transporter yang ok untuk mamy sewa transport?

p/s ada ole2 from Pulau Pangkor untuk pembaca blog mama...
p/s ada sape2 nak kirim, sotong, udang & sebagainya...kawan2 opis mamy dah ramai yang kirim...
p/s balik Pangkor leh singgah teluk batik plak...Daddy2 kalo kita stay lagi 1 night @ Teluk Batik leh  tak?

Tuesday, September 25, 2012

♥ Confirm!!! Info Catwalk Stride Rite The 2nd Annual Asia Little Star Contest @ Pavvilion ♥


Congratulations for advancing into the finals of our contest! Your kid could be one of the two final winners of the competition, and walk away with RM400 worth of Stride Rite gift certificates, and to be featured in Stride Rite marketing collaterals. What’s more, our business partner, The Picture Company, would be sponsoring an exclusive photo shooting session with two 8x10 photo prints, and a one-year membership with unlimited photo shoots and member privileges throughout the year for each of the two final winners!

(A) Further to the phone conversation, we cordially invite you and your child to an audition.
Date:10 Oct 2012, Wednesday 
Time: 5:30 pm
Address:The Picture Company, Level 6, Pavilion, Kuala Lumpur, 168 Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia
(sib baik dapat xtend outstation ke Indon to 15 Oct - 19 Oct demi audition balqis)

(B) During the audition, you would receive the sponsored prize of one 5x7 photo prints from the photography session from The Picture Company. As outfits would not be provided by the studio, your child may wish to come dressed in his or her best outfits. - tak tau nak pakai baju ape, mamy tak de pengalaman bab catwalk & photoshoot ni

(C) Kindly bring along your child’s birth certificate for verification purpose.- jgn la lupa bawak, kalo tak nanye je...

(D) At the audition, as your prize for entering into the finals, we would be presenting you with a redemption letter. You can use the letter in our Stride Rite store to redeem ANY ONE pair of shoes that your child fancies! - bab ni paling SUKA leh pilih kasut yang berkenan, siap Google kat website siap2


"mood agak ke laut biler kngkan komen @ FB Stride Ride http://www.facebook.com/strideritemy psl isu pemilihan TOP 10 http://damiaqish.blogspot.com/2012/09/bila-ada-yang-tak-puas-hati-ouwch.html , mmg mamy tau gambo balqis yg terpilih tu snap2 kat Jusco je, bukan gambo studio pun, then mmg tak pernah attend casting cenggini, mmg rasa kecil di mata juri & diantara TOP 10 yang ada....rasa down plak nak pi audition nanti....hope kami dapat lakukan ape yang terbaik untuk kami..."

p/s berdebar2 gak rasanya, walaupun event tak open kat public, just for fun je ni...dapat kasut Stride Ride sepasang pun mamy dah syukur rahmat, ing...moga Damia Nurin Balqis wat yang terbaik time tu, masih dok pikir2 nak bagi Damia Nurin balqis pakai baju ape ye time tu?any suggestion from comper2 bab2 catwalk?

p/s just nak share je k, anak i bukan glamour mana pun, dapat merasa terpilih tu pun dah bersyukur sangat2...

♥ Bila Ada Yang Tak PUAS HATI!!! Ssshhhh....♥

Ingat lagi tak balqis menang TOP10 untuk contest FB Stride Ride The 2nd Annual Asia's Little Star Contest b4 this?
http://damiaqish.blogspot.com/2012/09/alhamdulillah-syukurbalqis-top-10.html
last week saje2 jengah FB Stride Ride & terbaca satu komen pasal pemilihan pemenang
mmg mamy tak tau kenapa yg komen tu rasa sedikit terkilan dengan pilihan juri yang memilih dot dot dot dot...(nak tau lebey lanjut, baca kat FB Stride Rite k)...
tapi mmg tak mudah untuk puaskan hati semua orang
seriusly mamy mmg tak budget langsung balqis jadi TOP 10
sbb kalo bab vote2 ni mmg jauh ketinggalan la sbb tak pandai nak raih undi
tapi mmg tak sangka rezeki milik kami bila balqis di pilih sendiri oleh Juri Profesional
means juri mmg terdiri dikalangan orang casting...

semua ibu mmg cakap anak mereka lebey layak kalo dibandingkan dengan anak orang lain, tapi bila juri dah wat keputusan, makanya keputusan itu harus lah muktamad
sbb semua yang join ni mmg tak perlu beli ape2 produk untuk join contest ni
just submit gambar je...

mata juri yang memilih....5 from Voter yang tertinggi 5 from judges.... 


ape pandangan kengkawan?

p/s maybe ada yang kata anak Mamy tak layak...tapi nak wat camne juri profesional yang pilih sendiri...mamy anggap semua ni rezeki...Aammiinn...

♥ Zalora vs The PopLook vs WardRobe2u ♥

Zalora, The PopLook sure ramai yang dah tau website ni kan?
tak payah citer la, zalora dah diiklankan kat dalam TV
The Pop Look mmg ramai retis beli baju kat sini...





ok ari tu ada yang cakap baju kawan opis mamy shantek
kat mana dia beli ek?
ok mamy nak share kat sini, kawan mama beli kat website
sape yang tinggi lampai & langsing leh la pakai baju ni
kalo mama sure mmg tak sesuai punyer...


sebijik sama kan, RM249....pewit meletop2 regenya...
so kalo sape2 nak cuci mata @ nak beli baju2 ala2 pattern gini leh terjah ke website kat bawah ni


dah habis raya baru nak share website ni
tak pe sape2 yang kenan nak beli baju raya haji leh terjah website ni k...





mamy mmg tak pernah try beli online, sbb cutting badan yang tak mengizinkan...hu...hu..hu...
happy shopping u all....



♥ DEAL? Hakikat!!! ♥


Setuju?dan kita Mak Pak plak acuan untuk anak2....

Monday, September 24, 2012

♥ Doakan Untuk Balqis ♥

Damia Nurin Balqis......
Ari ni ponteng sekolah lagik
Today Daddy On leave taking care balqis...
awal pagi tadi dalam kol 1.00pg Balqis muntah 3 kali...
then lepas we all tukar baju & bersihkan tilam
balqis tido plak, then sekali lagik, dalam tido balqis muntah 2 kali kol 4.00pg,
banyak plak tu muntahnya...mamy dah mula risau
kenapa balqis jadi camni, muka dah makin pucat
sbb semua yang dimakan ari tu dah keluar balik
sib baik balqis jenis tak meragam kalo tak sihat
dia diam je, sian mamy tengok dia, dah la badan kurus, muntah2 makin susah hati plak mamy

today mamy mmg tak leh amik cuti, kena hantar payroll, so daddy punyer turn untuk jaga balqis
b4 that kami dah pi klinik amik ubat untuk balqis...
kol 2 lebey tadi daddy call cakap balqis still muntah lagik...
hati dah mula risau, then lepas bagi makan ubat balqis tido

pikir punyer pikir rasanya semalam balqis makan satay kat rumah open house jiran
tak de makan benda lain...
adakah disebabkan satay tu balqis jadi muntah2, mamy risau takut2 kena keracunan makanan...
susu mmg mamy pesan kat daddy jangan bagi balqis minum
takut dia muntah2 makin teruk plak, cuma bagi minum air ORS (tambah tenaga)
sebab dah banyak kurang air dalam badan
cerry berry tak de plak...cuma muntah2 je...



kengkawan doakan balqis sihat2 hendaknya k
tak de ape yang teruk mudah2an
we all dah risau siap standy untuk admit sepital incase kalo muntah makin melarat...
ada tak anak2 kengkawan pernah jadi camni?

p/s hati dah lama kat rumah walaupun sebenarnya kat opis la ni...


♥ Menang Hadiah From Magazine Cosmo - Ginvera ♥

Alhamdulillah menang Hadiah Ginvera from Mag Cosmo...
bulan April 2012 punyer...


dah selamat papa tebuskan pun last week...
dan hadiahnya adalah...


set penjagaan diri Ginvera...worth RM100


BB Cream & Emollient & Exfoliating Gel & BB Cream


cleanser & Ultimate Sun Shield





syukur dengan rezeki yang ada walaupun hakikatnya mama bukan pengguna Ginvera
mama pengguna tegar Nivea Visage.....

p/s tak sabo nak pi bercuti ni...hu hu hu minggu ni mood Honeymoon....

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.