Followers

Tuesday, January 22, 2013

♥ Agoda.com.my - Any One? ♥

Percutian pertama tahun ni menggantikan cuti2 Malaysia kami ke Gold Coast Morib...
dah jadi isu tempah thru Street Deal k, mamy pun kena gak, tapi yang lebey haru
mamy tak dapat email pun pasal cancellation date tu
sbb beli TERpakai email opismate mamy....
dah tau dah isu ni kat FB Ejan Mama Lyna
tapi dok tertangguh2 jugak nak telefon Morib
at last mamy call weekend aritu...then semalam baru call morib untuk wat reservation
confirm 27 Jan tu as a PH tak leh nak booking
then morib cakap leh tukar tarikh termasuk weekend...
hoyey2, baru nak bising2 kena kena tukar tarikh, kalo dia soh tukar weekday mmg mamy nak bising gak la, tapi dek kerana dia kata leh pi on weekend....so setuju je la...
semalam dah dapat pun confirmation untuk tukar date ke 2 February 2013

setuju pun sbb last minit we all planning nak ke Melaka + PD
so morib tunda next week la...
tapi tak baik tau wat customer gitu, suka2 je nak cancel date...
kami semua beli sbb deme tak locked date yang cun time PH tu
kalo soh pi time weekdays mmg tak ramai la yang beli...betul dak?ok lupakan citer pasal Morib k...

ok now mamy tgh survey nak booking hotel untuk cuti2 weekend ni
mamy tengah cari under Agoda.com.my....
takat ni mamy tak pernah booking under agoda...
ok ke ye?tak nak bikin spoil nak holiday nanti...


ni page Agoda.com.my
then hotel2 yang ada kat Melaka....


mamy kenan dengan Emperor hotel Melaka....sbb within bajet....
ada kolam renang...tapi kalo dah berjalan2 sempat ke nak mandi2 kolam ek...
next week pun nak mandi kolam gak...
tapi leh ke dok bertiga ek, sbb gambo cam untuk berdua...
sekali dgn balqis leh ke?any suggestion?


dek kerana tak tau lokasinya terletak dimana
so kalo time nak booking hotel, mamy mesti search kat google map
untuk tau KM & timing from hotel ke destinasi sebenar mean pusat bandar la...
tapi kat melaka ni we all suka pi area Dataran Pahlawan...
so kalo stay kat Emperor Hotel ni amik masa lebey kurang 5 minit je nak ke
Dataran Pahlawan Melaka...so kira dekat la ni...


then ni hotel bajet E-Hotel...murah RM73....tapi...


E- Hotel from Hotel tu ke Dataran Pahlawan amik masa 25 minit...
agak jauh sikit la, kalo nak ke pusat bandar dalam 1/2 jam gitu...
tapi kalo nak murah leh la booking sini...

selain Agoda.com.my ada satu lagik website untuk booking hotel
asiaroom.com...

so kengkawan pernah booking under agoda @ asiaroom tak?
atau mmg booking direct from Hotel?

ada sape2 nak share experience @ nak bagi pendapat?

10 comments:

Nieyl said...

hihihi~last week...opis nieyl kecoh pasal nie la akak...pasal booking kat Gold coast morib...serius benggang gler dieorg..yper nyer akak pun kena..hehe

juelee said...

pernah booking under agoda.. ok servis die.... mmg boleh dipercaya.. sometime boleh dpt offer yg lg best dr harga asal...

noorzie said...

sy pnh book hotel langkawi under booking.com...lbh kurang agoda ngn asiaroom gak...:)

MRS. K said...

tak penah book lagi tru agoda.. selalu call jer hotel n mintak gomen rate. huhuh

Nad MamaZN said...

Tak penah try sbb dgr cite kene ada kredit kad kan utk booking?
Jadiknya, booking direct je slalu...

mama ila said...

Ila memang selalu book hotel melalui agoda..memang xpernah ada masalah lagi..even gi oversea pun ila book melalui agoda..still xdr masalah..agoda memang best..n selamat

~Siti Hajar~ said...

Sblm masuk blog Anje ni mmg dok buka wesite Agoda ni, dok tgk area Pangkor, mmg ok booking dr cni, dpt murah sikit...psl nk masukkan anak tu, sy dl boking msk skli anak 3 org, xde masalah pun..

~ain said...

saya pernah booked melalui agoda.com. ok je.. dapat harga murah lagi ..

Mimi Azirah said...

nti leh la singgah agoda kalo nk tgk hotel

Diana said...

saya mmg selalu guna agoda.. harga boleh tahan murah. service OK.. paling penting boleh kumpul Point.. lepas tue boleh byr guna point yg ada tue... JIMAT :)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.