Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Wednesday, January 30, 2013

♥ Bila Bos Belanja Makan - Marche @ The Curve ♥

MARCHE RESTAURANT
before boss nak belanja, boss email kat semua staff dia ada 14 orang semuanya
untuk vote restoran mana yang we all nak...
so pakatan ramai2 mengundi untuk makan kat MARCHE restoran
dekat je dgn opis we all, lunch time kami sekapal berjalan kaki menuju ke The Curve


semua dah lapoq time ni....tunggu nak ngap je
tiap we all beratoq kat luar, ada banner Fly FM, TV9 & Hot FM kat luar
igtkan ada ape, rupanya deme semua ada lunch date kat sini....
jom tengok menu dulu....



Marche ni restoran makan pakai COP2...
masa masuk kat depan pintu tu, kengkawan akan diberi 1 kad
jangan hilangkan kad ni k, kalo tak kena penalty
then leh makan ape je yang kengkawan nak, time order makanan
kena bagi kad untuk dicop setiap makanan yang di order
so time nak bayar nanti, dia akan kira kat kad tu...
berapa banyak yang kita makan...contoh kad mamy & kawan mamy...




ni contoh lagik satu kad....kawan mamy punyer
perh...hampir penuh dah ni....
we all pilih makanan then time tu jugak la baru deme masak...
request la nak masak camne...medium & well done



Ikan salmon.... sedap giler....RM25.90 sepinggan....


Mushroom... dgn ape ntah lupa pulok....


air RM12.90 segelas....size XL


haq ni paling mahal RIB EYE masak Well done...RM45.90


seafood....tak tau berapa regenya...


pretzel tak berapa sedap....rupanya je nampak cam sedap


eskrem HAAGEN DAZS....nak tau berapa regenya?


1 scoop RM10.80....hu hu hu terbang duit boss...


ni pun tak tau berapa rege


pizza...sedap la jugak


dessert terbaik dari ladang
tapi we all tak sempat nak makan, sebab nak kenyang sesangat
ok dah habis tanyang2 gambo makan, jom tayang gambo we all plak...



our team Finance + Payroll = payroll mamy sorang je....yang lain semua Finance...


dua meja....





My boss(baju kotak2) yang soft spoken...time ni boss perli...wah snap2 pic dgn artis nak ek, snap2 pic boss sendiri tak mau...


ala blur plak gambo...mamy with FBI....
ada gambo dgn Fara, tapi tak cantik, so malas nak upload...
time we all makan ni ramai orang TV & Radio ada kat sini
ada Kiran, Chad, Deen & beberapa ornag lagik
tapi we all nak makan kan, tak de la bergambo sangat...


kawan mamy & FaFau...

kami start makan kol 12 tengahari sampai kol 2 petang
perh lama giler kan...then lepas tu anak2 Finance + Payroll semua beratoq kat pintu cashier
ucapkan TQ kat Boss yang baik hati belanja makan...
bos siap wat lawak "U all go first, if i'm not going back to office then mean, i basuh pinggan kat blakang"...ha ha ha lawok la....mau ribu2 gak cecahnya total semua yang we all makan...


after that we all pakat2 nak snap2 pic wat kenangan kat pintu depan restoran...


lembu & anaknya....makan Fresh2...


this is my BFF.....rumah pun dekat, anak sama2 girl, anak2 minat pinky + hello kitty...


our Team....14 orang semuanya...lagi 2 orang tak de sebab cuti...
boss no 1 kiri baju kotak2, No 3 yang duduk depan baju kotak2, No2 cuti...
mamy sorang je Payroll under Finance, yang lain semua Finance...

happy sangat2 biler dapat berkumpul sama2....
selalu we all bz je memanjang, so boss cari time untuk we lal together2...

p/s tak sabo nak weekend, we all nak pi Gold Coast....
p/s TQ boss sudi belanja makan, dah lama tka makan FREE, sbb adat our company, if ada orang baru @ resign we all akan bawak new staff & resign staff makan2 & claim balik to company...untuk ucapkan Welcome & say Good Bye....

10 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

mama tisya said...

best bos blanje..tk pernh mkn lg cni

Saya Disini said...

bestnye jumpa artis

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

xpe terbang duit bos tuk staff2 hehehe ..

syawalsimpsons said...

bestnyer makan2..kami pon makan2 gak..tp semalam la..kikiki

Masya said...

wahh sorang lg blogger bos belanja makan.... bestnya.. makn free.. bile boss ai nak belanja ni... huhuhuhu...

eray said...

bestnya..baik sungguh bos, pandai amik hati, td ade gak orang blaje makan tapi bukan bos.

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/set-penyusuan-shaklee-paling-bajet-gila.html

eima said...

giler meriah la ....syok betui mkn free tp gitu hargenye

Nieyl said...

untung nyer...

mama_umar_maryam said...

mknn sini mmg best2.bykkkk options plak kan..suke sgt mushroom sup die!

Mimi Azirah said...

utgnye bos belanja mkn...n utgnye jumpe dj radioa hot fm

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.