Followers

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Loading...

Friday, January 11, 2013

♥ Cepat Borink ♥

Ape yang cepat borink?citer ape lagik pasal anak dara sorang ni la...
daddy beli Ipad 3 balqis hadiah birthday dia tahun ni....
(nak harap mamy terdekut ni yg syg duit ni ...mmg susah la nak kuar duit...)
purposely beli pun sebab tak nak dia dok kacau we all punyer gadget
sbb b4 this habis dia suka suki download games + uninstall software dlm gadget we all
budak2 sekarang mmg celik IT ajar sekali je pastu mesti dah teror....

tapi kan, balqis ni mmg dari tecik jenis cepat borink
dapat satu2 barang baru bagi masa 1 minggu je
pehtu sure tak main dah...
same with Ipad dia gak...slalu kalo kita tengok budak2 yg ada gadget
mmg hidupnya bersama gadget je kan
celik mata je games @ kartun, tapi balqis ni tak
mula2 dulu mmg addicted gak la, tapi dah lama2
Ipad 3 dia pun terabai, dia balik semula ke dunia main mak2, main masak2
mewarna, menulis & main menan dia...

mmg jenis cepat borink la....


kartun kegemarannya "Pada Zaman Dahulu"


"Pororo"



"dah siap tau nyanyi lagu Pororo ni"


ni mmg kegilaan dia la...lagu Cik Barbie dia
"Here I'am"....siap joget2 sekali...

i think balqis cam mamy kot, tak addicted sgt dgn gadget
mamy masa mula2 dapat dulu je cam jakun sikit dok main benda alah tu je
tapi lama2 malas nak layan dah...even kat rumah we all pakai Wifi
so tenet mmg laju, tapi sampai dah tak tau nak bukak tenet untuk ape....

so secara kesimpulannya
balqis mmg bukan budak addicted IT....
Alhamdulillah lega la sikit, sbb slalu tengok kalo yang addicted tu sampai tak nak makan
tak nak belajar, dok ngadap benda alah tu
sebenarnya ada kebaikan & keburukan gadget2 ni...
masa mula2 beli mamy & daddy plan cam nak wat jadual
bila time dia leh main ipad ni, takut dia tak belajar langsung kan
sekalinya tengok dia mmg jenis tak addicted langsung
so tak payah jadual pun tak pe, mmg jarang2 sekali dia main Ipad tu
tapi yang lawak, kalo bateri habis, mmg dia langsung tak nengok Ipad tu
sbb dia malas nak charge, kalo mamy tak wat, mmg dia tak tengok langsung la...
mamy je sekali sekala pinjam nak bukak FB & blog
malas nak bukak lappy punyer pasal....

p/s anak2 kengkawan ada yang cam balqis jugak ke?

6 Kawan Mama Suka Bagi Pendapat:

syawalsimpsons said...

eh balqis pon suke pororo..sweetnyer..sama ngan syawal

Nieyl said...

hihihi~same ngan aunt nieyl la...cepat boring..:)

Sidratul Muntaha said...

ara sama mcm aku
mudah boring jugak
tpi kami sama2 minat seme benda

Kakizan Omar said...

confirm kalau akak anak2 kena schedule time nak main game ngn study.. kalu dak hanyut dek oiii... :D

ibu chiqamie said...

mama balqis.....hehee.,ank saya pon suke sgt dgn gadjet2 nih.but currently dgn tab...baru2 ni dpt present ipad.,just nk tya cmne kite nk tau tu ipad bape.?? mama balqis tau x.?

Zura@Iwan said...

dorang mmg cpt boring kan..

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.