Followers

Monday, January 21, 2013

♥ Space U8 Shah Alam - Ape Kata Anda ♥

Weekend aritu we all pi SPACE U8 Bukit Jelutong Shah Alam
dekat sgt2 dgn rumah...dalam 15 minit rasanya...
tapi ape kan daya, kalo syok leh la selalu terjah
dah daddy tanya nak pi mana2 ke?
saje je la nak nengok best ke Space U8 ni...


ni gambaran dari luar Space U8
mmg kebanyakan bangunan sekarang design camni kan...


time we all pi ada The Store Warehouse sale
tapi seriously, TAK BEST...ni bukan Warehouse sale namanya
ni namanya sale2 biasa2 je...JCARD lagik best rasanya
kami tak beli ape pun kat The Store Warehouse sale ni....


pehtu banyak kedai yang kosong, leh dikatakan 80% kedainya masih kosong
tak tau la nape...samada lom ada penyewa @ tidak mendapat sambutan...
design Space U8 ni ala2 Pertama Komplek...
kena naik dari tingkat ke tingkat...tapi Space U8 ni besaq lagik la dari Pertama Kompleks
see...blah kanan semua kedai still kosong lagik...
ramai yang lebey suka niaga kat GF bawah tu...


napak cam penuh kan, tapi yang penuh tu sebenarnya Warehouse Sale The Store k...


kat tengah2 tu ada Air pancut....ni gambo mamy search from google...
ape we all wat kat situ?


anak dara main sand art je la kejenya...
mmg sukakan art...



layan art dia je semata2 ke sini...

satu2nya kedai yang we all masuk adalah
MR.DIY...pehtu terus balik

kalo banyak kedai yang dah open kan best, leh la pi selalu
tapi nampak bangunannya cam belum siap sepenuhnya lagik...

sape dah pernah pi Space U8?
cer komen cer komen sikit....

11 comments:

syawalsimpsons said...

sue tak penah sampai lagi..tak berani nak komen..kikiki

♥mama eza♥ said...

eza pon xpenah pegi lg...btw mama aqish duk subang ape..MIL eza duk dkt ngan klinik desa tuh

mama ila said...

ila pun xpernah lagi pergi sini..tapi satu nak comment...cantik balqis.. =)

Nieyl said...

oh...x byk lg kedai yg buka...layan balqis aje la yea...:)

saudah said...

Di Space U8, ada Shalin's Bowling dan MBO. Tak ramai orang, so selesa.

Tingkat 1 ada Space Wok, food court. Gerai goreng-goreng dan ikan bakar dia sedap.

Surau premier dalam Space Wok. Surau terbaik yang ada di dalam shopping mall. Macam dalam spa.

Al-ikhsan sederet dengan surau dan Space Wok. Hot & Roll dan Cool Blog kat ground floor. Ada tempat game untuk kids macam Kidz Sport tu, tapi tak ingat nama.

Mall ni sangat luas :). So kami kalau datang, apa aktivitnya sebab nak tentukan parking :).

*∽ IZAN ∽* said...

owh ada tarikan baru ekkk... menarik gak ni

nkniessa said...

kiter dah pergi...... sbb rumah kita pun dekat je ngan spaceU8 ni... (kita berjiran nampaknya)

mmg cam tu lah... weekend je yg best sket kat spaceU8 ni sbb ada flea market dan xtvt cam the store wholesale ni... kalau weekday x best langsung..... ramai yg g situ pun sbb nak tgk wayang sbb wayang x ramai org kat situ......

dulu ada satu Gym buka kat sini pun dah tutup... fresh market pun dah tutup... cer buka mydin/tesco/giant ke kat situ.....

tp tu lah.. shopping complex la ni tumbuh bagaikan cendawan... byk sgt... Setia City Mall is better than space U8... tp ye lah.. SCM tu org china/omputih punya.. agaknya spaceU8 ni org melayu punya kot....

huhuuhhuuhhuu.. panjang plak kiter mengomen... sorry....

Nana said...

penah g dua kali skali tu beday ank boz kat playground balqis masuk tu klw nak tau tu opis kita punye playground tu.naseb jauh je klw dkt mmg bawa mia tiap mgu main free kat sana.
Kali kedua dtg sebb ada meeting ngan landlord
mmg ada isu skit tu psl xramai org sewa dlm tu

Ezna said...

me pernah gi dan rasa cam tak best jek :-(

mamalieyna said...

looor lengang jer.. mcm boring jer..hee~

Azraf Othman said...

Baru pergi tadi, memang lengang, memang rasa macam rugi je bangunan cantik, besar, gah, tapi kurang pengunjung.

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.