Followers

Tuesday, January 22, 2013

♥ Sticky FOAM ART ♥

Balqis mmg suka art...tak kira la ape je jenis art
anak dara ni suka berbentuk kreativiti...
so mamy pun bagi galakan la dek kerana tengok anak minat...


Foam Art yang mamy beli dari Popular....
igtkan gambo kat dalam tu sama dgn gambo kat kotak ni
sekalinya lain la pulak...


ni la hasilnya....balqis lekat2 sendiri dgn bantuan mamy jugak la
mamy tukang bukak kan cello tape nya...
cantik tak?


beria2 suruh amy snap2 pic dia & artnya...
bekas hello kitty tu mmg tak leh dipisahkan...
peminat tegar Hello kitty...


ni buku mamy belikan untuk balqis...
tiap2 malam before tido kami baca sama2
takat ni balqis dah leh baca suku kata, membaca dah boley sikit2...
tapi mamy ajar stail time mamy sekolah dulu la
now dah banyak versi...risau gak takut balqis confius....
kalo leh nak bagi lancar....kena berusaha lebey...
berkat usaha kami + teacher jugak....

now kanak2 zaman sekarang, parent kena main peranan sama
kena ada daya usaha kita jugak nak bagi anak pandai
kita kena support teacher, balik rumah ulangkaji balik ape yang dia belajar kat sekolah
sbb dah darjah satu nanti kalo tak pandai membaca susah la jugak...

sbb now b4 masuk darjah satu, dah ada exam untuk tentukan kelas
kalo time mamy dulu, tadika setahun je
pastu darjah satu la baru nak pandai membaca, sib baik cekap tangkap
now anak2 zaman sekarang, masuk darjah cikgu2 semua target mesati dah pandai membaca
betul ke ye camtu?ini dari ape yang kengawan mamy citer la...

zaman dan berubah makin maju, semua pun nak cepat....

p/s ada sape2 nak share buku yang bagus untuk anak2....

6 comments:

Masya said...

itu lah kan.. kawan² cerita sekarang nak masuk darjah satu ada exam, dr situ barulah tentukan kelas... kt sbgai family kenelah sokong anak² spy cpt belajar membaca kan..

mama ila said...

wahhh..pandai balqis..kretif =)

Mimi Azirah said...

bagus nih

p/s hadiah dh smp

LYAfrina said...

anje..lya berkenan dgn siri membaca tu.. leh share x dgn lya beli kat mana?? teringin nk dptkn utk asya jugakl

Mama Zharfan said...

comel model produk ni hehehe

mamalieyna said...

Cantik sticker tu..ceria :-)

Progress yg bgus tuk balqis..bagus2x..rajin blajar ye :-)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.