Followers

Tuesday, February 5, 2013

♥ Family Treatment @ Gold Coast - Water Theme Park Review ♥

Kalo entry b4 this pasal Hotel Review...
now entry untuk Theme Park Review plak k...
Kos untuk masuk Theme Park ni
Dewasa RM35
Kanak2 2-13 tahun RM20 (sorry salah info b4 this sib baik Nad betulkan)

tiket theme park ni leh mandi manda untuk 2 hari (dia tulisa date kat gelang tiket tu)
dgn syarat "jangan tanggalkan gelang tiket dari tangan k"
tapi we all tanggal je pun, sbb gam dia tak kuat
esoknya we all gam la balik....
masa nak balik tu, we all siap dapat 3 lagik tiket theme park free
ada sorang chinese bagi sbb dia tak masuk theme park ada hal...
then time kami nak check put, kami pi bagi plak kat orang yang nak masuk theme
so FREE gift tu di kongsi bersama2 k...

tapi kalo anak kengkawan below 90cm, so welcome for free, tak payah susah2 nak bayo..
balqis?Free je k...sbb badan tecik walaupun dah 6 years
ingatkan ikut umur, sbb dalam coupon ada mention, rupanya ikut tinggi...

kat sini mandi leh main gasak nak pakai baju ape
tapi kalo nak main slide kena pakai baju yang diwajibkan la "swimming suit" k...
ape slide yang ada?


ok ni slide untuk Kids umur 2-13 tahun
sila la pantau anak2 yang dah terlebey umur tapi still ain kat sini
sian kat budak2 tecik ni nak main tak boley
paham2 je la kalo budak2 besaq dapat main, mmg ganas2...teraniaya la budak2 tecik2 ni
slide untuk budak2 besaq mmg banyak
tapi kalo untuk kids yang tecik2 ni, mmg ni je la satu2nya slide yang ada
so sila prihatin sikit ye...dah la tak de guard yang jaga kat area ni...
tak puas hati betul bila ada budak2 lebey 12tahun main kat sini dgn ganas sambil tolak budak2 tecik
yang nak main...


ok kasi zoom sikit...ni gambo balqis mandi 1st day sampai
dalam kol 4.30 we all pi mandi, panas lagi time tu
tapi anak dara ni dah teruja nak mandi jugak....
layankan aje la...


ok ni Slide kuning semia bahaya...
umur dalam 7 tahun keatas je leh main
kalo kurang 90cm nak main kena ada pemantauan dari orang dewasa
sbb dah turun dari slide, air ni dalam jugak untuk budak below 90cm


ok ni slide tahap bahaya
hanya untuk orang dewasa & kanak yang cukup ketinggian je
sbb kolamnya dalam, kalo untuk ketinggian 165cm paras ketiak k...
so kids yang nak mandi kat area sini, kena berada di bawah pemantauan orang dewasa...kolam ni dia wat ala2 bulatan gitu...


ok ni untuk slide kanak2 umur 7 tahun keatas jugak...
ni jenis slide yang open,  we all satu slide pun tak naik
dah mamynya jenis tak berani...main yang biasa2 je k
anak plak terlajak berani, leh plak nak naik, mamynya dok berderau2 hati...


hujan cendawan....ada 3 cendawan, masa 1st day mandi ketiga2 cendawan tu mengalir airnya
tapi 2nd day mandi ari ahad tu, tinggal satu je cendawan yang ada air...
jimat air Gold Coast ni...saje je tutup air tu ye...


ok close up slide biru...



ni kat tempat kids,


kolamnya takat buku lali je...
so tak yah pakai float pun tak pe, hanya budak baju biru tu je
kemana2 pun nak berfloat...



ok kat situ ada jugak kids playland ni....kalo kids yang tak nak mandi manda leh main2 kat sini
tapi tak de sorang kids pun yang main kat sini
sebab semua lagik suka main air k...


ni plak dewan makan, so time breakfast mmg semua wat kat sini...


pemandangan from Water Theme Park...


kat WTP ni ada disediakan kerusi baring2 ni untuk yang tak nak mandi like daddy
then ada jugak kerusi2 kayu untuk letak barang & duduk2
mmg banyak kerusi disediakan & kerusi semua FREE k, tak de kena bayar pung...
ok kolam yang depan sekali tu, kolam orang dewasa, paling dalam la, kalo tinggi 165cm dalam sampai takat leher...


WTP dikelilingi dgn Hotel,so sape dapat hotel view theme park sure best
tapi tak leh nak booking2 k, subject to availability k...
1st come 1st serve... 


ni slide kanak2 yang mamy cakap tu...balqis suka tol main kat sini...
tapi agak bahaya jugak la, kalo kids yang berat
sbb airnya cetek, so kalo jatuh tersungkur
macam2 kemungkinan boley jadi k
so walaupun untuk kids wajib dgn pemantauan orang dewasa
sbb kita kena alert dgn sebarang kemungkinan...
jangan dah terkena baru nak ternadah...



view from tempat duduk daddy...
cantik kan gambo ni, ni semua keje from camera 360 from hanset mamy....

tu je review from mamy, dah macam akhbar wat liputan dah ni...
bagi we all, ok la theme park ni, untuk kid deme dah cukup fun dapat berendam kat sini...
balqis sampai tak nak naik kedarat k...

we all stay sini dengan value RM150 include
Dinner
Breakfast
2 tiket theme park (untuk 2 hari)
bilik ada jakuzzi....

mmg berbaloi dgn bayaran la....

7 comments:

atty's said...

kty pun masa chrismas ari tu g goldcoast.

eima said...

ok la kan.... nanti nk pergi jugak la...

Masya said...

samalah anje anak kita pun masuk takmoo naik kedarat.. saboo jelah...

Nad MamaZN said...

Fee utk kanak2 tu salah kot..patutnya rm20 kan?

Ada lg 1 slide anje tak mention
Yg ada kembar 3 tu..

Zakwan walau x cukup tggi, xcukup umo, sume die belasah, kecuali yg biru tggi.tu

inazamri said...

berangan nak pegi tapi tak sampai2 lg.

SyaNa said...

kite pn beli voucher murah tu
insya Allah pegi 23 ni
harap2 lancar la sume nye

mamalieyna said...

menarik jugak sini kan... sllu dok nmpk deal morib ni kt groupon ke apa..herm..boleh grab bila ada masa ni..thanks for info~

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.