Followers

Wednesday, February 6, 2013

♥ Hadiah Perli Namanya ♥

Last week , balik je dari keje daddy bagi something untuk mamy....
ingatkan ape benda, sekali bukak....

AVON DOUBLE GRILL PAN


Pemanggang Ajaib Pinky2 colour...



 ha ha ha....terkejut mamy k...
then tanya camne daddy beli, sbb setahu mamy daddy bukan ahli Avon.....
rupa2nya....daddy beli kat kakak kawan opisnya....
mmg slalu pun camtu, bila kengkawan pi Sabah
daddy kirim beli gelang mutiara sabah la, kerongsang la, telekung la...
dah satu opis dengan kakak2 yang rajin menjual itu ini
ade je yang nak dibelikannya...

haq ni plak terpengaruh nak beli sbb daddy cakap kakak kat opis tu kata pakai pemanggang ni senang je nak membakar segala bagai...orang panggil pemanggang ajaib...
Almaklumlah, lately kurang pegang kuali kan
ni hadiah Perli namanya ni, soh mamy kembali rajin memasak
slalu tanak nasi je, lauk beli je kat luar
paling sempoi pun slalunya masak nasi goreng je blah malam...
sbb dah hari2 pun balik lambat kan, so semua pun tak sempat nak wat

weekend asyik pi jalan je kejenya, camne dapur nak berasap
so dengan niat daddy beli ni, supaya dapur kembali berasap....

mentang2 Anniversary dah nak dekat, bagi hadiah Pemanggang ajaib ye
tapi versi Avon
mamy tanya berapa rege, tak mau cakap....
bila balqis tengok kuali ni, leh plak dia cakap kat daddy nape tak beli yang tecik satu untuk dia
mula2 balqis nak kuali mamy ni, tapi sekali angkat berat da
mana leh buat main....balqis suka sebab pinky2, cer kalo warna hitam sure tak nak punyer...

ada sape2 tau berapa regenya....sibuk nak tau jugak k
dah lama tak pi Avon ni, tak tau plak Avon pun ada jual Kuali bagai camni....

p/s ape2 pun TQ kat Daddy sbb belikan untuk mamy...orang lain semua dah lama pakai pemanggang ajaib ni, mamy je ketinggalan zaman baru nak pakai....hu hu hu....

19 comments:

Nana said...

ahh la xtau plaj avon ada jual pemanggang ajaib igt juai makeup je heh kita pon br bli kt mydeal rasa nye avon ni sratus lebih kot

Nad MamaZN said...

Kite pun mcm nana beli kt mydeal rm85
Taktau plak avon ada jual perkakas masak2 ni..

Saya Disini said...

wah..boleh la bakar ayam nnti ni

Mama Zharfan said...

teringin nak beli gak ;)

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Hi ... Jalan-jalan pagi Rabu ...

~Siti Hajar~ said...

Senenag ada pemanggang ni anje, blh bwk p travel jgk tp jenuh usung la berat kan...

Harga seratus lbh ni, khjr ada tgk hrtu..

syawalsimpsons said...

wahh pinky gitoo kan...terbaik la

mama_umar_maryam said...

wahh dpt gift lagi,hehehe..apelagi msk le pasni ;)

Nieyl said...

bulan nie tgh mengidam benda nie..haha~xtaw la dpt ke idak.. :P

Ummi Salsabila said...

avon pun dah de kuali ajaib eh.Happy cooking!!

adianiez AIDA said...

rege nyer rm199.
but now offer, jadik 119...
:-)

eima said...

mahai gak la 160++ kot..lebih kurang la ... teringin nk beli tapi mls nk beli sbb tau dah mmg aku jrg akan dpt guna...hahaha

mamalieyna said...

Ihiks..hadiah penuh makna tu :-)

Rasanya rm99 kot..

Ya ALya said...

takde pun lagi pemanggang ajaib ni......

*∽ IZAN ∽* said...

uiksss PINK!! cantek la pulokk!! sweet color. silap2 sayang plak nak guna hik hik

Zee Suhaini said...

salam kenal..untung akak,hubby alert..hihi

pernah nampak kat kedai then request ngan hubby tapi tak dapat pun..tak perlu katanya..huhu

Sidratul Muntaha said...

ahha
terbaeklah laki anje
untungnya la dapat adiah gini
kami sampai ngences la takkan dpt
even ari2 blik lmbt (magrib smpai umah)
still kena masak jugak
unless aritu dua2 mmg nk mkn satay
so takdelah memasak kekdahnya
ari2 masak pun busan jugak
letih
nak kate sedap mana bese2 jer
:)

aSmiDar said...

Avon pon ado eh..lawa la pink..eda punya merah..vantage..rege 130..huhu

MrS. F!zA said...

wow mnariknya anje pemanggang ajaib color pink..ekceli kita pon terbeli sbb abg ipar belikan utk mentua tp dia dh ada, jd jual kt kiroang..bli kt lgkwi rm70 je..hehe

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.