Followers

Monday, February 25, 2013

♥ Kasih Sayang Yang Tak Pernah Putus ♥

Weekend aritu we all pi kenduri pertunangan anak bekas ibu pengasuh balqis....
balqis dijaga oleh Ibu pengasuh masa umur 3 tahun lebey sampai 4 tahun
then dah masuk umur 5 tahun nak sekolah, terpaksa cari pengasuh lain
sbb tak de sekolah yang berdekatan dgn rumah pengasuh tu
kalo ada dah lama balqis stay je dgn pengasuh yang sama....

cam biasa makan tengahari, tiap kalo ibu pengasuh balqis ni wat kenduri
sure banyak lauk pauk yang dihidangkan....mmg sedap betul lauk pauknya
tapi tak de la mamy snap2 malu plak ornag tengok...


balqis on that day, meow2 sbb dah lama tak jumpa Ibu pengasuh kan....


dah moody sbb pasal time tu, dah berpeluh2


see balqis malu meow2 sbb dah besaq kan...


ini lah Ibu pengasuh balqis
mmg time kali ibu pengasuh wat kenduri, sure ajak we all punyer
walaupun dah tak hantar balqis kat rumah ibu pengasuh
tapi tali silaturahim tak pernah putus
terima kasih Ibu sbb jaga balqis dgn penuh kasih sayang sebelum ni
semoga Allah membalas segala jasa baik ibu....

balqis mmg manja dgn kuarga Ibu pengasuh ni....
we all pun mmg akan cuba attend tiap kali ada jemputan dari ibu pengasuh
sbb tak nak balqis lupa sape yang pernah jaga dia selama ni
kami jugak harap semoga ikatan silaturahim ni akan berkekalan sampai bila2....

p/s tak sempat nak jumpa Mamalieyna on that day, we all tunggu jugak tapi sbb ada planning lain so kena gerak awal....

8 comments:

syawalsimpsons said...

sue pon ada pengasuh 2 org...kat kedah N KL...semua baik, mcm adik beradik dah kiterorg...windu pulok kat dorang ni

amiey lee said...

bersyukur kan kalau dpt pengasuh yg buat mcn anak sendiri..kawasan kejiranan mak kita byk jaga anak orang.. memang diorang jaga mcm anak sendiri smpai ramai yg takmau balik hahahah

Nieyl said...

bagus la klu cmtuh kan...
singgah pagi..:)

::NureeN:: said...

comel la balqis.. dia ok jerr ngan headband tue, klau elly kejap jerr...
sama mcm anak nureen, blk dr tadika nureen mmg akan singgah umah pengasuh ambik adik dia, so elly slalunya akan singgah mandi smpip lepas maghrib bru blk umah

RiEda96 said...

Kalau anak kita msh syang pada pengasuhnya mmgla pengasuh tu pengasuh yang baik. mcm anak2 saya mmg dah taknak dengan pengasuh lamanya lagi.... kalau jumpa pun, slm mcm tu ja..

nini said...

comel la balqis dengan cekak rabbit tu..hehe

mamalieyna said...

Alaaa...rugi tak dpt jumpa..kbtln hari tu semua bgn awai, lepas tu pakat smbung tido blk, nk bgn siang tu liat memasing.. huu..kalau tak, boleh la posingkan haidar n balqis tu, haidar igt betul dgn balqis..:-)

fieda said...

besor dh anak dara anje..saya ada reply email..cek ye..tak sabar ni nk beli ipad tu..

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.