Followers

Friday, March 15, 2013

♥ Buku - Bacalah Anakku ♥

Bacalah anakku, Buku suku kata yang sesuai untuk anak2 membaca...
mamy beli kat Popular, b4 this study dengan balqis pakai buku Genius Aulad je
awal tahun aritu beli buku suku kata ni...
walaupun tiap2 ari balik lambat + penat, tapi tanggungjawab untuk memberikan pendidikan
kat bakqis, masih dijalankan...bukan hanya mengharapkan guru disekolah
balqis dah semakin membesar, now dah macam2 buku ada untuk bagi anak cepat membaca

kengkawan dulu masa tecik umur berapa dah pandai membaca ya?
mamy tak ingat lah....


buku ni ada disertakan sekali dgn VCD RM36.90 untuk satu pack


ari2 sebelum tido, belajar membaca dengan balqis
now cara sebutan untuk huruf2 konsonan tak sama zaman kita dulu ye kengkawan
sila tengok VCD dulu, nanti ada yang ajar lain

buku ni leh beli kat Popular....

sbb b4 this mamy ajar balqis, dia jadi confius dengan bunyi huruf2 tu semua
so mamy kena belajar dulu camne nak sebut
kalo tak, sure nanti balqis betulkan kalo mamy tersalah sebut....

Makin lama makin mencabar pendidikan untuk anak2 ni kan....

5 comments:

syawalsimpsons said...

ilmiah untuk anak2

Ena said...

Ada jugak tu pun mintak izan ummi zayyan yg belikan nun jauh di Johor.. sbb masa tu tak berkesempatan nak ke sana.. cari2 di jalan TAr dah sold out..

a'a la kita kena tengok dan dengar dulu ikut VCD tu.. tp susah juga sbb di sekolah anak2 diperkenalkan dengan huruf baru vokal..

irfan memula cepat juga tp budak lelaki ni cepat jemu.. kdg kita baru amik buku tu dier dah cakap.. alahhhhhhh.. huhu..

Nad MamaZN said...

Wah trus buat entry hihihi :)

Ismaliana Sulaiman said...

anak2 akak (damya n afiqah) mmg guna buku ni sejak umur 4 tahun sbb kat sekolah mmg wajib beli..alhamdulillah umur 5 tahun semuanya dua2 dah lancar membaca,blh baca buku cerita n s/khabar dgn lancar.. :)

Masya said...

samalah sy pun tengah ajar anak sy membaca tp sy guna buku pantas membaca.. xda cd pun... terkial² jugalah lidah dia.. dia dah kenal huruf.. cuma nak bunyikan tu kdg dia confuse sikit...

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.