Followers

Tuesday, March 12, 2013

♥ Cantik Bawa Mudarat - Apa Pendapat Anda? ♥

Balqis tak merasa nak pakai hiasan gini time tecik2 dulu
sbb dulu tak de perhiasan cantik2 gini
tapi now banyak dah banyak perhiasan patern gini utk baby...


Memetik laporan surat khabar berkata,

Seperti sudah menjadi trend dan kepelbagaian variasi sekarang apabila ramai bayi seawal usia sebulan sudah dipakaikan dengan beraneka perhiasan atau aksesori dengan rona memikat
di kepala dengan tujuan menambah cantik & comel anak kecil itu

dalam paper ni mengatakan, perhiasan yang ketat untuk diletakkan di kepala bayi
boley memudaratkan & boley menyekat perkembangan otak bayi
sekiranya terlalu ketat la, kalo yang longgar tu ok kot....

so ibu bapa di sarankan untuk memakai perhiasan yang tidak ketat hingga mencengkam kepala bayi
bayangkan lah kalo cam kita2 ni pakai anak tudung yang terlalu ketat, leh sakit kepala jugak kan
sama cam baby la, cuma diorang tak leh nak bagitau benda tu ketaq & menyakitkan...

ape pendapat kawan2 pasal "CANTIK BAWA MUDARAT" ni....
pakai boley, cuma jangan terlalu ketat....

6 comments:

Nana said...

bukan xle pakai tp jangan la ketat sangat smpai darah xleh jalan kan
mia mmg xpakai headband segala mcm sebab dia rimas haha kang pakai dia cabot

Izan Ishak said...

sian kat baby2 girl yg mamanya obses dgn headband cantik2 tu... cuma boleh je pakai selagi tak ketat sangat kan...

Nafisa81 said...

hmm...tingin nak letak semua benda tu kat anak..tapi anak lelaki, try pakaikan cap pun melalak.

Kakizan Omar said...

berpada2 lah nak hiaskan baby2 tu.. sederhana kan baik :D

Ya ALya said...

anak ya yg ke2 adala ya pakai kan,tapi sekejap je,rimas agaknyer....dah tahu dia tak suka pakai mmg tak beli dah pun....

Syima ~Mama Kyra~ said...

Patutla masa bb dlu kyra x suka bila mamanya pakaikn headband..terus cabut..agaknya ketat kot.bijak jgk bb yg pandai cabut ni..x bole bckp tp tindakan body tu tnda depa x suka =)

♥ Cari2 Kat Sini ♥

Tabung Balqis

Disclaimer (T&C)

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

We grant you a nonexclusive, nontransferable, limited right to access, use and display the blog and the materials provided hereon, provided that you comply fully with these Terms and Conditions of Use.

This policy is subject to change at anytime.